Hoe voegmiddel schoon te maken

vrouw reinigen voegmiddel

Het reinigen van voegmiddel van uw badkamertegels lijkt misschien eenvoudig, maar het kan behoorlijk moeilijk zijn. Vanwege de poreuze aard van specie absorbeert het snel alles wat erop zit. Maar voegmiddel zo schoon en wit krijgen als het was toen het voor het eerst werd geïnstalleerd, is niet onmogelijk. Het gebruik van de juiste materialen en producten is cruciaal om uit te zoeken wat de beste manier is om voegmiddel te reinigen.

Voegmiddel is de combinatie van water, cement en een kleurstof, afhankelijk van welke tint je wilt. De meest voorkomende voegkleuren zijn wit, crème, grijs en andere variaties van die tinten. Voegmiddel wordt gebruikt om badkamer- of vloertegels stevig op hun plaats te houden. Maar omdat het zich meestal in gebieden met veel verkeer en veel vocht bevindt, is het ook gevoelig om vies te worden en zo te blijven. Leer hoe u voegmiddel reinigt met de onderstaande stappen en lijst met materialen.

Wat je nodig hebt

  • Rubberen handschoenen
  • Sponzen
  • Schrobborstels
  • Platte dweil
  • Bleken
  • Tegel- en voegreiniger
  • Voegmiddel

Houd er rekening mee dat u deze niet noodzakelijkerwijs allemaal nodig hebt om voegmiddel effectief schoon te maken. Soms nemen gemakkelijkere klussen slechts een klein beetje water en een borstel. Voeg die al lange tijd gekleurd is of met hard-vlekkende producten kan meer aandacht nodig hebben.

Hoe tegelvoeg in 6 stappen te reinigen

1. Begin eenvoudig met water

Gebruik heet water en een harde borstel om eventuele vlekken in de voeg vrij te maken. Vuil en oppervlakkige vlekken moeten naar buiten komen, waardoor de weg vrij is voor diepere reinigingsmiddelen.

Lees ook:   De beste grassoorten voor uw gazon

2. Breng de voegreiniger aan

Bescherm jezelf terwijl je leert hoe je voegsel reinigt. Draag handschoenen bij het gebruik van een chemische reiniger. Spuit de voegreiniger op het bevlekte gebied. Je kunt ook waterstofperoxide of bleekmiddel gebruiken. Houd er echter rekening mee dat als uw voeg gekleurd is, bleekmiddel de kleuring ervan zal uitlogen en het wit zal kleuren (soms ongelijkmatig).

Als u geen chemische voegreiniger voor vloertegels wilt gebruiken, meng dan een oplossing met een deel azijn en een deel water. Strooi vervolgens zuiveringszout langs de lijnen rond de tegels. Spuit het zuiveringszout in met de azijnoplossing en laat het een minuut zitten.

Opmerking: Gebruik geen reinigingsmiddelen die zuur of wasachtig zijn, omdat deze de specie kunnen beschadigen. Voorbeelden: alles met een azijnbasis of dat bedoeld is om hout schoon te maken. Zure reinigingsmiddelen eten specie weg, waardoor er gaten en schade ontstaan. Wasachtige reinigingsmiddelen laten een opeenhoping achter die verkleurt en beschadigt bij verschillende toepassingen.

3. Spoel en schrob de reiniger

Pak de schrobborstels en sponzen en werk aan de voeg waar de reiniger is aangebracht. De reinigingsmiddelen moeten helpen de vlekken en het vuil eruit te halen, zodat ze kunnen wegspoelen. Laat de schoonmaker alleen zitten zolang de aanwijzingen dat vereisen. Als de eerste poging niet volledig werkt, solliciteert u opnieuw en herhaalt u dit om de gewenste resultaten te krijgen.

Na het afwerken met een reinigingsmiddel, dweil je de vloer om eventuele resten te verwijderen en te voorkomen dat deze terug in de specie wordt geweekt.

4. Breng de kit aan

Voorkom dat de specie zo poreus wordt door op een voegkit te spuiten. Producten als deze vullen de scheuren en gaten in de voeg op zonder dat het er erger uitziet. Volg de instructies zorgvuldig op om te voorkomen dat er een opeenhoping ontstaat die de omliggende tegels kan verkleuren.

Lees ook:   Laat de bedwantsen niet bijten: feit van fictie scheiden

5. Stoomreiniging

Hoewel het gebruik van een stoomreiniger meestal door professionals wordt gedaan, is het gemakkelijk om het zelf te doen. Huur een machine bij winkels zoals Home Depot en Lowe’s. Stoomreiniging is veilig voor tegelwerk en voegmiddel, maar houd het uit de buurt van geschilderde muren of houten plinten. Stoomreiniging is een chemicaliënvrije manier om tegelvloeren diep te reinigen.

6. Droog het af

Nadat de reiniger en de kit zijn aangebracht, kijk je rond om er zeker van te zijn dat de vloer droog is. Als resterende gebieden moeten worden weggevaagd, zorg er dan nu voor. Alles wat vloeibaar op de voeg zit, heeft een veel grotere kans om erin te worden opgenomen.

Waar het op neer komt

Als het gaat om het leren reinigen van voegen, is doorzettingsvermogen van vitaal belang. Het kan even duren, maar als je het goed doet, betekent dit een langer, schoner leven voor je voegmiddel. Preventie kan u ook tijd en geld besparen. Voordat de voeg rond je tegels begint te verkleuren, spuit je deze in met een kit en zorg je ervoor dat er geen vlekken te lang op de bovenkant blijven rusten. Wees voorzichtig bij het dweilen; je wilt eerst stofzuigen om stof en vuil te verwijderen en te voorkomen dat het in de specie trekt. Als het deze keer te laat is, investeer dan in een kwaliteitsreiniger en maak je klaar om te schrobben. Gebruik voor bijzonder slechte vlekken een stoomreiniger.

Andere veelgestelde vragen

Is er een voegreinigingsgereedschap?

Er zijn hulpmiddelen, zoals power scrubbers of tegelborstels, die gebruikt kunnen worden als voegreiniger. Sommige mensen gebruiken een tandenborstel wanneer ze leren hoe ze vloertegelmortel moeten reinigen. Elke borstel waarmee je in de dunne lijn kunt komen die de voeg rond de tegel maakt, is handig. Er is geen veelgebruikt hulpmiddel dat expliciet bedoeld is voor het reinigen van voegmiddel.

Lees ook:   14 tips om uw huis voor te bereiden op de lente landschapsarchitectuur

Hoe reinigen professionals voegmiddel?

Professionals weten hoe ze voegmiddel op dezelfde manier moeten reinigen als wij. Ze beginnen met het stofzuigen of vegen van de vloer om los vuil te verwijderen dat tijdens het schoonmaken in de poreuze gaten kan worden gevangen. Hierna brengen ze hun reiniger aan en dweilen ze erna. Vaak gebruikt een professional een stoomreiniger als derde stap. U kunt een stoomreiniger huren voor een grondige klus. Uiteindelijk drogen ze het allemaal op. Eventuele overgebleven vloeistof kan in de specie sijpelen, zelfs nadat een kit is aangebracht.

Wanneer vervang ik mijn voegmiddel?

Het vervangen van al uw voegen is normaal gesproken niet de beste optie. Verwijder in plaats daarvan de bovenste lagen voeg met een beitelgereedschap, omdat dat de laag is die permanent gekleurd is. Breng vervolgens een nieuwe voeglaag aan over de oude. De originele voeg geeft het nieuwe materiaal iets meer om zich aan te hechten, waardoor het stevig bij elkaar blijft.