Hoe zich te ontdoen van spinnen, stap voor stap

spin op bed

Warm weer is altijd welkom, maar daarmee komt een toestroom van beestjes die hun weg naar onze huizen willen vinden. Spinnen zijn een van de meest gehate plagen, maar ze spelen een cruciale rol in ons ecosysteem. Spinnen kunnen ons helpen met ongediertebestrijding omdat ze andere insecten eten die in ons huis kunnen komen, maar velen van ons zijn nog steeds geschrokken van het idee van spinnen die onder ons leven.

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over spinnenplagen in uw huis en een stapsgewijze handleiding voor het wegwerken van spinnen.

Hoe zien spinnen eruit?

Er zijn wereldwijd meer dan 35.000 spinnensoorten, maar slechts een kleine verscheidenheid ervan zal daadwerkelijk in uw achtertuin verschijnen. Spinnen zijn onderscheidende insecten met acht poten en heldere ogen. Wanneer u probeert de soort spin in uw huis te bepalen, moet u rekening houden met de grootte, kleur en het gedrag ervan. Zonder te weten waar u ongediertebestrijding moet toepassen en wat u zoekt, kan het lastig zijn om te voorkomen dat spinnen uw huis binnenkomen.

Hoewel niet alle spinnen giftig zijn, is het cruciaal om goed op te letten op eventuele vreemde of slepende spinnenbeten die je kunt ontvangen. De meeste spinnenbeten verschijnen als kleine, rode, jeukende bultjes op je huid en kunnen ook pijnlijk zijn. De meest voorkomende spinnenbeten zullen langer duren om te genezen dan een gemiddelde insectenbeet, maar u kunt de beet behandelen met actuele zalf of ontstekingsremmende medicatie.

Hoe kom je aan spinnen?

Spinnen kunnen uw huis op verschillende manieren binnendringen – en om verschillende redenen. Meestal zijn ze op zoek naar basisbehoeften zoals voedsel en onderdak. Spinnen houden ervan om webben te spinnen en zich thuis te voelen in gebieden die voornamelijk ongestoord zijn, zoals plafonds, verlichtingsarmaturen en raamafdichtingen. Spinnen kunnen uw huis binnendringen via deuren, ramen, ventilatieopeningen of niet-gevulde gaten of scheuren.

Spinnen zullen je huis vooral binnenkomen omdat er daar een voedselbron voor ze is. Als je spinnen in je badkamer hebt gevonden, kan dat betekenen dat er andere insecten op de loer liggen die de spin voor voedsel wil. Het is slim om op andere plagen te letten, omdat veel spinnen zullen jagen op insecten die mogelijk ziekten in uw huis dragen.

De meeste spinnen vormen geen bedreiging voor mensen en zullen proberen zich te verbergen voor de plaatsen die je het vaakst bezoekt. Spinnen die in en rond je huis wonen, bijten alleen als ze zich door jou bedreigd voelen. In feite, zolang je afstand houdt en de spin geen giftige soort is, kan het leven met spinnen je zelfs ten goede komen door ander ongedierte te doden en je behoefte aan chemische insecticiden te verminderen.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van mieren en ze voorgoed weg te houden

Hoe te controleren op spinnen

Spinnen kiezen ervoor om hun huizen te maken in de gebieden met weinig verkeer in uw huis. Je vindt spinnen in rommelige, minder bezochte ruimtes zoals de garage en zolder. Maar wees niet verbaasd om wat draaiende webben te vinden in hoge plafondgebieden of op moeilijk bereikbare verlichtingsarmaturen.

De beste manier om te controleren op spinnen is om die minder bezochte gebieden op te ruimen en ze georganiseerd te houden. Spinnen kunnen zich nergens verstoppen als de ruimte open en vrij van rommel is. U kunt nog een stap verder gaan door een insectenwerend middel buiten uw huis te spuiten. Het is het beste om buiten rond veranda’s, onder dekken en onder terrasoverkappingen te spuiten.

Hoe lang kunnen spinnenplagen duren?

Een spinnenplaag kan duren zolang de spin zijn basisbehoeften ontvangt, zoals voedsel, onderdak en water. Zodra een van deze benodigdheden is geëlimineerd, kan de spinnenplaag dat ook zijn. Het kan dagen of weken duren voordat je je realiseert dat je een spinnenprobleem hebt, omdat de spinnen zich uit angst verbergen voor mensen.

Hoe zich te ontdoen van spinnen, stap voor stap

Het vinden van een spin in uw huis kan u en uw gezin onrustig en preuts laten voelen. Hoewel de meeste soorten spinnen die in uw huis komen relatief onschadelijk zijn, wilt u misschien nog steeds profiteren van het weten hoe u ze weg kunt houden. Als u klaar bent om uw huis te ontdoen van spinnen en ander ongedierte, volg dan ons stapsgewijze proces om ze effectief te elimineren.

Stap 1: Neem een krachtige stofzuiger naar uw tapijt, vloeren, meubels en matras

Door je huis grondig te reinigen, kun je de leefruimtes van de spinnen verstoren en hun bronnen verwijderen. Gebruik een spleetgereedschap om over krappe ruimtes of scheuren te gaan waarvan bekend is dat spinnen webben bouwen en zich verbergen.

Stap 2: Dicht alle buitenscheuren en gaten af waar spinnen uw huis kunnen binnendringen

Maak een wandeling door uw huis om alle kleine gaten en scheuren te inspecteren. Door deze gebieden in te vullen, zullen spinnen het moeilijker hebben om uw huis binnen te komen.

Lees ook:   Eenvoudige en gemakkelijke front-of-house landschapsideeën die u moet proberen

Stap 3: Houd je huis netjes en schoon

Door je huis georganiseerd te houden, zullen spinnen hebben minder plaatsen om zich te verstoppen. Overweeg een regelmatige schoonmaakchecklist te implementeren waar u snel alle webben kunt verwijderen die zich beginnen te vormen en te spuiten voor spinnen tijdens het paarseizoen en de warmere maanden.

Producten die u kunt gebruiken om een spinnenplaag te behandelen

  • Harris Spider Killer Spray – Harris Spider Killer Spray is een geurloos oplosmiddel dat u overal van uw huis tot uw auto kunt gebruiken om regelmatig spinnen buiten te houden
  • Mighty Mint Spider Afweermiddel – Mighty Mint Spider Repellent is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een niet-toxische oplossing om te gebruiken in hun huis of zelfs in hun persoonlijke tuin
  • Miss Muffett’s Revenge Spider Killer – Miss Muffett’s Revenge Spider Killer is een kant-en-klaar product met een mondstuk dat je nauwkeurigheid geeft zonder dat je te dichtbij en persoonlijk met het ongedierte hoeft om te gaan
  • Raid Max Spider Killer – Raid Max Spider Killer spray werkt snel om spinnen, kakkerlakken en mieren effectief te elimineren

Wil je geen chemische reinigingsmiddelen gebruiken? Hier leest u hoe u op natuurlijke wijze van spinnen afkomt

Misschien wilt u alternatieve methoden gebruiken om zich te ontdoen van de spinnen die in uw huis leven. Je kunt een natuurlijk spinnenwerend middel maken met items die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt. Een populaire remedie om je huis van spinnen te ontdoen, is een mengsel van azijn en water in een spuitfles. Spuit de gebieden in je huis waar je eerder spinnen hebt gezien en overweeg de plinten te spuiten die een binnenrand rond je huis creëren.

Spinnen houden niet van de geur van natuurlijke oliën zoals pepermuntolie, eucalyptusolie en rozenolie. Deze oliën ruiken geweldig voor mensen en kunnen uw spinnenprobleem effectief elimineren.

Wanneer moet u een professionele verdelger bellen om spinnen te behandelen

Aangezien spinnen uw huis binnenkomen op zoek naar een belangrijke voedselbron, is het vrij waarschijnlijk dat er een ander ongedierteprobleem in uw huis speelt. U moet overwegen een professional te bellen als u volledig wilt voorkomen dat spinnen terug in uw huis komen. Een professionele verdelger kan uw huis beoordelen en een aangepast actieplan maken om uw huis voor eens en voor altijd van ongedierte te ontdoen.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van vliegen buiten in 4 stappen

Hoe spinnen uit uw huis te houden

Een spin kan je huis niet binnendringen als er geen gemakkelijke manieren zijn om binnen te komen. Maak een wandeling rond de buitenste omtrek van uw huis om te zien of er open scheuren of gaten zijn waar ongedierte in kan kruipen. Het is belangrijk om het probleem in het begin te stoppen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat er spinnen naar binnen komen.

Je kunt spinnen ook afschrikken om naar binnen te komen door hun voedselbronnen uit te roeien. Houd je huis besproeid voor andere insecten – vooral degenen die spinnen voeden zoals muggen en vliegen – en spinnen zullen geen reden hebben om te bezoeken.

De bottom line op spinnen

Huisspinnen, die meestal niet giftig zijn, maken deel uit van ons natuurlijke ecosysteem en kunnen een grote aanwinst voor ons zijn als we ze toestaan. Omdat een spin alleen in uw huis komt en in uw huis blijft als er een belangrijke voedselbron voor hen is, moet u overwegen uw ongediertebestrijdingsspel te verbeteren om alle soorten insecten te elimineren die op de loer kunnen liggen in uw huis.

Als je de gedachte niet kunt verdragen om naast een achtpotige bug te leven, zijn er veel manieren om te voorkomen dat ze je huis binnenkomen, waaronder grondig schoonmaken, opruimen, fundamentele scheuren dichten, ongediertesprays gebruiken of een beroep doen op een professionele verdelger.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg je spinnen in huis?
Spinnen komen op verschillende manieren je huis binnen. Ze kunnen binnenkomen via openingen zoals ventilatieopeningen, deuren, ramen en eventuele open scheuren of gaten langs de buitenrand van het huis.

Zijn er natuurlijke remedies om van spinnen af te komen?
Ja, er zijn veel natuurlijke remedies die je thuis kunt maken om van spinnen af te komen. Probeer water en azijn in een spuitfles te mengen om eventuele zwervende spinnen te doden. Natuurlijke oliën zoals pepermunt en roos zullen u ook helpen bij het elimineren van uw spinnenprobleem.

Word ik gebeten door een spin die in mijn huis woont?
Spinnen zullen alleen bijten als ze worden geprovoceerd of zich bedreigd voelen. Je zult hoogstwaarschijnlijk niet met hen communiceren omdat ze proberen zich te verbergen en voor je weg te schuilen.