Grasallergie? Hier zijn 3 manieren waarop u een allergievrij gazon kunt hebben

De Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA) zegt dat meer dan 50 miljoen Amerikanen last hebben van allergieën. En gras- en onkruidpollen behoren tot de meest voorkomende allergietriggers. U hoeft zich echter niet te laten weerhouden door een gazon of grasallergie om deze zomer van uw tuin te genieten. We hebben drie manieren waarop u allergenen kunt verminderen of elimineren voor een allergievrij gazon.

grasallergieën en een allergiebestendig gazon

Hoe te weten of u allergisch bent voor gras

Uw arts kan een bloedtest of krastest bestellen om te bevestigen of u grasallergieën heeft. De meest voorkomende symptomen van gazonallergie zijn:

  • Jeukende ogen
  • Snuiven en niezen
  • Huiduitslag of jeuk na contact met uw gazon

Als u wordt gediagnosticeerd met een grasallergie, zijn er medicijnen die u kunt nemen om de symptomen te verlichten. Allergiesymptomen hebben de neiging om op te laaien in de lente en de zomer, omdat grassen meestal bestuiven van april tot juni.

Een tweeledige aanpak van allergieverlichting via medicatie en via het verwijderen van allergenen uit uw tuin is het meest effectief. Dat laatste willen we helpen. Hier zijn drie tips voor het creëren van een allergievrij gazon, zodat u het niezen en jeuken deze lente en zomer kunt stoppen:

allergievrij gazon en allergievrije grassen

1. Installeer een gazon met weinig pollen (en allergievrije)

Als je net begint en nog geen gazon hebt geïnstalleerd, kies dan een graspollenarm gras voor je gazon. Raadpleeg een landschapsprofessional voor advies over het beste allergievrije gazon voor uw zone. Afhankelijk van uw regio zijn enkele van de grassen met de laagste pollen om uit te kiezen:

  • Bermuda Grass Hybriden | Gewoon Bermudagras is een belangrijke allergietrigger, maar de nieuwste hybride versies zijn gefokt om weinig tot geen allergieproducerende pollen te produceren.
Lees ook:   Home Security Guide: Hoe u zich veilig kunt voelen in uw nieuwe huis

  • St. Augustine Grass | Dit type graszoden is winterhard en het beste in kustgebieden en warmere gebieden, maar doet het niet goed in droogtezones. Sint-Augustinusgras verspreidt zich door hardlopers en zaait of bloeit zelden.

  • Buffalo Grass | Het Integrated Pest Management-programma van de Universiteit van Californië beveelt dit gras in het warme seizoen aan voor droogte- en bewateringsbeperkingszones. De “UC Verde” grascultivar produceert alleen vrouwelijke planten en geen bloemen of stuifmeel.

2. Trim je gazon regelmatig

Door je gazon kort te houden door het regelmatig te snoeien, voorkomt het dat gras rijpt tot bloei en vervolgens stuifmeel creëert. Een goede vuistregel is om uw gazon twee tot drie centimeter hoog te houden, hoewel een landschapsexpert de ideale lengte voor uw gras kent op basis van het grastype.

Afhankelijk van het seizoen kan een regelmatige trim zo snel als om de drie dagen zijn. Houd de groei van uw gazon in de gaten of laat het over aan uw gazononderhoudsprofessional.

Als je zelf maait en tuiniert, houd er dan rekening mee dat stuifmeel halverwege de ochtend erger is als de zon piekt. Plan uw tuin- en maaiklussen voor de vroege ochtend of late middag om het hoogste aantal pollen van de dag te voorkomen. Gebruik grasmaaierzakken die ervoor zorgen dat gesnoeid gras en eventuele bloemen of stuifmeel niet waait.

allergievrij gazon en het ergste onkruid voor allergieën

3. Zoek en vernietig onkruid

Enkele van de ergste allergieproducenten zijn niet uw grasmat, maar het onkruid dat met uw gazon groeit. Als u last heeft van allergieën, zijn de ergste onkruiden in uw tuin:

Lees ook:   Maak tuinwerk gemakkelijker met deze opgeruimde checklist

  • Ambrosia

  • Paardenbloem

  • Brandnetel

  • Bluegrass

Als je al gevoelig bent voor allergenen, vermijd dan onkruidverdelgers en andere schadelijke chemicaliën. Een meer natuurlijke aanpak zou zijn om onkruid handmatig uit te trekken of te ontwortelen. Houd uw allergievrije gazon bemest, sterk en gezond om te voorkomen dat onkruid groeit, omdat ze moeten concurreren met uw bloeiende gazon.