7 tuinideeën om je klaar te maken voor de lente

Maryna Iaroshenko / Getty Images

Ligt het aan ons of hangt de lente in de lucht? Het wordt een beetje warmer, en dat vernieuwende gevoel dat we krijgen als de winterliften begint. We raken geïnspireerd om op te ruimen, op te frissen en georganiseerd te worden. Natuurlijk is er een hoop voorjaarsschoonmaak binnen te doen. (Zie ons bericht Hoe u tijd kunt besparen voorjaarsschoonmaak van uw huis voor meer daar.) Maar het buitenleven heeft ook een goede sparren nodig.

Er is niets dromeriger aan de lente dan je voor te stellen dat je met vrienden op het terras zit. Hier zijn 7 manieren om uw buitenruimtes ingebeld te krijgen om het eerlijkste seizoen te verwelkomen (en al die lange dagen van de zomer ook!).

Jennifer Blount / Getty Images

1. Inventariseer je tuinmeubelen.

Voordat je naar de winkels of zelfs de inspiratieborden gaat, moet je de balans opmaken van wat je al hebt. Wat moet er gerepareerd worden en wat moet er vervangen worden? Preseason-verkopen kunnen een goed moment zijn om aankopen te doen. (Prijzen zijn hoger als het buiten mooi is.) Omdat buitenruimte een verlengstuk van uw huis is wanneer de zon schijnt, kiest u stukken die de stroom van uw ontwerpstijl binnen voortzetten.

mspoli / Getty Afbeeldingen

2. Plant je vaste planten.

Je kunt vroeg onkruid verwijderen wanneer de grond wordt ontdooid, maar je wilt de Plant Hardiness USDA Zone Map controleren om het onderklimaat van je tuin te achterhalen, te winkelen voor vaste planten en dienovereenkomstig te planten. Hoewel veel omstandigheden de overleving van een plant kunnen beïnvloeden, is dit de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je planten het seizoen doorkomen.

Lees ook:   Do's en Don'ts om inbrekers af te schrikken | Rechtstreeks uit de monden van indringers

Als je eenmaal weet in welke zone je je bevindt, raden we je aan om je tuin te ontwerpen op vibe (meer tropisch? Engelse tuin? rustieke wilde bloemen?) en je kleurenpalet (wat is de ideale achtergrond voor de buitenactiviteiten van dit jaar?). Voeg een paar planten toe die bijen aantrekken – het lijkt misschien eng, maar deze natuurlijke bestuivers zorgen ervoor dat je bloemen bloeien.

Heb je geen gigantische tuin of enorme tuin? Bouw een container tuin. Het geeft je dezelfde hit van de natuur waar we allemaal naar hunkeren na een lange winter op een kleiner terras, balkon of veranda.

GCShutter / Getty Afbeeldingen

3. Bouw een vuurkorf.

Het creëren van een persoonlijke vuurkorf voor uw achtertuin met behulp van goedkope materialen is verrassend eenvoudig en een vuurkorf is perfect om tot diep in de nacht op het terras te entertainen wanneer de temperaturen dalen. Het geeft de tuin ook een direct brandpunt en een plek om rond te verzamelen.

Een houten afdekking kan de vuurkorf veranderen in een salontafel voor drankjes en hors d’oeuvres tot de zon ondergaat en kan dan worden verwijderd wanneer het tijd is voor s’mores. We houden van stukken die dubbel werk kunnen doen, en het feit dat dit in een weekend zelf kan worden gemaakt, maakt het een no-brainer!

rilueda / Getty Afbeeldingen

4. Creëer meer schaduw.

We weten dat de aantrekkingskracht om buiten te zijn tijdens de warmere maanden natuurlijk de zon is, maar de hele dag blootstelling aan de zon is niet geweldig. We houden van het idee om een dimensionaal plan van de zon te maken en schaduw in onze buitenruimtes.

Lees ook:   Home Security Guide: Hoe u zich veilig kunt voelen in uw nieuwe huis

Voel je niet beperkt tot een eenvoudige parasol. Er zijn zoveel meer stijlvolle schaduwopties: het kopen (of bouwen) van een pergola voor een zit- of eethoek, het verhogen van een Sun Sail voor een modernere look of het ophangen van een grote paraplu aan de luifel van uw boom.

Johner Images / Getty Images

5. Laat er licht zijn.

Hoewel een state-of-the-art verlichtingsplan duur kan zijn en door professionals moet worden geïnstalleerd, zijn er veel dingen die u kunt doen om sfeer te creëren met verlichting op de goedkope – soms met behulp van items die u al in uw huis hebt.

Het omwikkelen van bomen met lichtslingers zorgt voor een betoverd boseffect. Het vullen van een hangende lantaarn of vogelkooi met een hele lichtslinger voegt een geconcentreerde uitbarsting van rustieke helderheid toe.

Zonne-energie of LED-lampen op staken kunnen een loopbrug verlichten en de rand van een patio afbakenen, en vergelijkbare stijlen hebben verstelbare schijnwerpers om op uw huis, hek of gebladerte te schijnen.

6. Hang buitengordijnen op.

Creëer het gevoel van een andere kamer door simpelweg gordijnen toe te voegen om elke buitenruimte geheel of gedeeltelijk te omsluiten en deze intiemer te laten aanvoelen. Bevestig haken aan de onderkant van een luifel, pergola of veranda en hang er een gordijnroede tussen.

Buitenstof zal meer duurzaamheid hebben, maar als je ijverig genoeg kunt zijn om het tussen gebruik door te verwijderen, kan een zweverige transparante stof een mooi, etherisch effect creëren.

t_kimura / Getty Images

7. Creëer wat zen.

Voeg een waterpartij en windgong toe voor rustgevende geluiden en creëer privacy van buren door strategisch te plmierenbomen of hanging baskets. Voeg een tuinsculptuur toe en plant struiken om vlinders en kolibries aan te trekken.

Lees ook:   De beste allergievriendelijke bloemen voor uw tuin

Het is keer op keer bewezen dat de natuur herstellende effecten heeft op lichaam en geest, dus, met het zonnige weer op komst, waarom zou je geen ruimte in je tuin creëren waar je kunt ontspannen, een beetje yoga kunt doen, kunt lezen en over het algemeen gewoon een tijdje kunt “loskoppelen”.

De laatste stap is natuurlijk om je telefoon binnen te laten en te genieten van de aanvallen van je werk.