Hoe u uw nieuwe huis diep kunt reinigen voordat u erin trekt

Vrouw reinigt nieuw appartement

Het schoonmaken van het huis in een nieuw huis lijkt een fluitje van een cent naast je dagelijkse klusjes om een doorleefd huis schoon en georganiseerd te houden. Er is geen bric-a-brac om rond te stof en geen meubels om te verplaatsen. Ga gewoon kamer voor kamer en schrob alles af.

Hopelijk hebben de vorige eigenaren alles op zijn minst bezemgeveegd achtergelaten. Hoeveel huisreiniging u doet, hangt af van het feit of de vorige eigenaren huisdieren of kinderen hadden en hoe schoon “schoon genoeg” voor u is.

Hoe maak je je nieuwe huis schoon

Sommige schoonmaakexperts zeggen dat ze de meeste tijd besteden aan het schoonmaken van hun keuken. Tussen koelkasten en fornuizen en kasten is het geen wonder! De volgende schoonmaaktips maken het gemakkelijk.

Keuken

  • Oven: Verwijder ovenroosters en plaats ze in de gootsteen gevuld met een sopje. Als u een ovenreiniger gebruikt, spuit deze dan eerst en laat deze zitten terwijl u de rest van de keuken schoonmaakt (behalve de vloer, die in elke kamer als laatste moet zijn). Als je klaar bent om verder te gaan, schrob je de oven goed af. Het is veilig om de rekken schoon te maken met staalwol. Je kunt ook een pasta van zuiveringszout en azijn gebruiken om je oven schoon te krijgen zonder chemicaliën te gebruiken.
  • Zinken: Het is veilig om staalwol te gebruiken op hardnekkige vlekken in een roestvrijstalen gootsteen, of een pasta van zuiveringszout en azijn te gebruiken. Nadat je vlekken hebt verwijderd, zal een oplossing van water en citroensap de gootsteen echt laten glanzen.
  • Kabinetten: Stof en veeg kasten af met een zachte doek alle oppervlakken, van binnen en van buiten. Vergeet de bovenkanten van kastdeuren niet.
  • Werkbladen: Gebruik een oplossing van 1 deel water en 1 deel azijn om werkbladen (behalve marmer) piepend schoon te krijgen.
  • Koelkast: Trek de koelkast weg van de muur en stofzuig of stof erachter. Reinig de koelkast van binnen en van buiten: boven- en achterkant en zijkanten. Dit zal waarschijnlijk de beste reiniging zijn die uw koelkast krijgt, dus profiteer van een lege, warme koelkast om het best mogelijke werk te doen. Plaats verwijderbare rekken en laden in warm zeepsop en schrob goed.
Lees ook:   Alles wat u moet weten over het kiezen van Frontpoint Home Security

Badkamer

Er zijn een aantal chemicaliën beschikbaar om je badkamer schoon te maken, maar een pasta van zuiveringszout en azijn werkt ook goed; het lost zelfs zeepresten op. Gebruik dit op het bad en de gootsteen. Reinig glazen douchedeuren met 1 deel azijn en 1 deel water in een spuitfles. Gebruik onverdunde azijn in het toilet en schrob met een schrobborstel. Sommige mensen vinden het leuk om de wc-bril in een nieuw huis te vervangen.

Vloeren

Het loont om een stoomreiniger te huren of aan te schaffen, of iemand in te huren om voor je stoomreiniging te maken. Stoomreiniging verwijdert taaie vlekken en zorgt voor een diepe reiniging, zelfs het wegwerken van huisdiergeuren.

U kunt ook afgedichte hardhouten vloeren met stoom reinigen als u over de juiste apparatuur beschikt. Stoom niet met stoom schoon hardhouten vloeren die niet zijn afgedicht, omdat water naar binnen kan sijpelen en de vloer kan ruïneren. Murphy’s Oil Soap doet ook geweldig werk bij het reinigen van hardhout.

Muren

Een ding dat je waarschijnlijk nooit meer zult doen, tenzij je jonge kinderen hebt, is de muren in je nieuwe huis wegspoelen. Maar het loont om het een keer te doen, tenzij je van plan bent om meteen te schilderen.

Was muren met een oplossing van water en azijn, die op de meeste oppervlakken veilig is. Let goed op hoeken, waar vuil en spinnenwebben zich verzamelen, en gebieden tot ongeveer tailleniveau als de vorige eigenaar kinderen had.

Verwijder taaie vlekken of krijtsporen met een Magic Eraser-achtig product.