Onze 20 favoriete ideeën voor buitenruimtes

Een deel van het huis dat in de loop der jaren het verst is gekomen op het gebied van ontwerp, is de buitenruimte. Dit waren ooit gewoon ruimtes om een terrasmeubelset en misschien een grill te plaatsen. Maar tegenwoordig zijn mensen inclusief televisies, hele keukens (inclusief de gootsteen) en eetgedeeltes die geschikt zijn voor een restaurant. Veel buitenruimtes hebben vuurkorven die kunstwerken zijn, en soms zelfs volle open haarden. Dus als je klaar bent om je buitenruimte op een grote manier bij te werken, bekijk dan de inspirerende foto’s hieronder. Misschien vindt u gewoon een idee voor uw volgende achtertuinrenovatie.

Buitenruimtes met een televisie

Een van de belangrijkste manieren waarop buitenruimtes zijn geëvolueerd, is de opname van technologie in de achtertuin. Dankzij het moderne gemak van flatscreens is het makkelijker dan ooit om een televisie overal op te hangen. Er zijn verschillende manieren om een televisie in een buitenruimte te laten werken, hoewel het belangrijk is om ze in afgesloten ruimtes te installeren om ze tegen het weer te beschermen. Neem hieronder een kijkje voor enkele van de beste manieren om gebruik te maken van een televisie in een buitenruimte.

Overdekt terras met TV

Broodbakmachine/Shutterstock

Shop deze producten nu: Tree Plants – Outdoor Couch

Witte patio

PC Fotografie / Getty Images

Shop nu deze producten: Houten bank – Outdoor Center Table

Buitenzwembad

lidsspb/Twenty20

Shop deze producten nu: Pool Chair – Adirondack Ottoman

Patio met vuurkorf

Timabramowitz / Getty Afbeeldingen

Shop nu deze producten: Ronde vuurkorf – Buitenbank

Buitenbar

Shutterstock

Koop deze producten nu: Houten buitenstoel – Servies

Buitenkeukens

Tegenwoordig zijn buitenruimtes voorzien van hele keukens. Dit betekent dat er buiten ruimtes zijn voor kleine koelkasten, een verscheidenheid aan kookplaten en gootstenen. Moderne buitenkeukenapparatuur heeft ook de neiging om in roestvrij staal te komen, omdat dat de apparaten beter bestand maakt tegen het weer en andere slijtage. Een veel voorkomende ontwerpesthetiek is om roestvrij staal in steen of baksteen te plaatsen. De combinatie van rustieke steen en modern roestvrij staal zorgt voor een interessant contrast. De steen helpt ook om de apparaten op hun plaats te verankeren en geeft ze een meer outdoorsy look.

Buitenterras met keuken

JodiJacobson / Getty Afbeeldingen

Shop deze producten nu: Kraan

Buitenkeuken

Getty Afbeeldingen

Koop deze producten nu: Buitenoven – Minikoelkast

Buiten leefruimte met keuken

Twenty20

Koop deze producten nu: Outdoor Counter Chair

Moderne open lucht keuken

Getty Afbeeldingen

Shop nu deze producten: Counter Stool

Buitengrill op terras

Twenty20

Koop deze producten nu: Outdoor Oven

Lees ook:   4 ontwerptips van 'Queer Eye'-ster Bobby Berk

Buitenhaarden en vuurkorven

Een klassieke steunpilaar van een buitenruimte is de vuurkorf. Velen van ons hebben graage avonden doorgebracht met ontspannen rond het vuur terwijl de hitte van de dag verdwijnt. Vuurkorven hebben in de loop der jaren echter een artistieke buiging aangenomen en lijken meer op “vuurkenmerken” dan traditionele vuurkorven. Een andere ontwikkeling is het nemen van de traditionele open haard van binnenuit het huis en het plaatsen ervan buiten. Deze bieden meestal een zithoek en een achtergrond voor tv’s.

Buitenhaard

Sirtravelalot/Shutterstock

Koop deze producten nu: Plafondventilator

Bank met vuurkorf

mylove4art/Twenty20

Koop deze producten nu: Vuurkorf buiten – Sectional Sofa

Terras vuurplaats

MargJohnsonVA/Twenty20

Shop nu deze producten: Outdoor Wooden Chair – Ronde Vuurkorf

Buitenhaard

Artazum/Shutterstock

Shop nu deze producten: Plaid Pillow – L-vormige buitenbank

Moderne vuurkorf

Bezikus/Shutterstock

Shop nu deze producten: Outdoor Center Table – Outdoor Wooden Sofa

Buiteneetruimtes

Misschien zou het geen volledige buitenruimte zijn zonder de eetkamer ook naar buiten te brengen. Overtreffenof eetruimtes zijn tegenwoordig zo gedetailleerd dat ze eruit zien alsof ze binnenshuis thuishoren – dat wil zeggen, totdat je beter kijkt en je realiseert dat alles is ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen. Sommige buitenruimtes hebben lange, volle tafels die vergelijkbaar zijn met wat je in een eetkamer zou zien. Anderen maken gebruik van bargebieden. Weer anderen lijken op keukeneilanden. Met zoveel opties rondom ruimte en materialen, is de buiteneetruimte echt aanpasbaar.

Comfortabele buitenruimte

MargJohnsonVA/Twenty20

Koop deze producten nu: Eetkamerstoel – Servies

Buiteneetruimte

TerryJ / Getty Afbeeldingen

Koop nu deze producten: Counter Chair

Buiteneetruimte met groen

Getty Afbeeldingen

Shop nu deze producten: Houten eettafel

Buiten eetkamer

Shutterstock

Als u uw achtertuin wilt verbouwen, zijn de opties voor buitenruimtes bijna eindeloos. Heb je inspiratie opgedaan in een van de buitenruimtes hierboven?

Lees ook:   Hoe te voorkomen dat leidingen bevriezen (en wat te doen als ze bevriezen)