Welke maat HVAC-unit heeft u nodig?

Appartement woonkamer met ingebouwde houten kasten

Het kiezen van de juiste grootte HVAC voor uw huis kan verwarrend zijn. Met alle berekeningen en formules die je op internet ziet, welke klopt? We willen helpen het kiezen gemakkelijker te maken door alle elementen af te breken die in de juiste maat HVAC voor uw huis gaan. Dit is wat u moet weten.

HVAC-basisprincipes die elke huiseigenaar zou moeten kennen

Laten we beginnen met wat basisinformatie voordat we beginnen met maatvoeringsmethoden. Wat we HVAC noemen, is een acroniem voor ‘verwarming, ventilatie, airconditioning’. Kies je voor een warmtepompunit, dan worden alle drie de elementen gecombineerd tot één. Warmtepompen zijn ideaal voor huizen die beperkt zijn tot elektrische stroom, maar veel huiseigenaren kiezen er ook voor vanwege hun gemak. Warmtepompen zijn niet geschikt voor alle klimaten, omdat ze werken door warmte uit de omgeving te halen. Een HVAC-systeem kan ook de combinatie van een oven en airconditioner in uw huis vertegenwoordigen.

Om de juiste maat HVAC voor uw huis te bepalen, wilt u beginnen met een handmatige J-berekening. Dit is een berekening op basis van verschillende factoren in uw huis en het kan u een BTU-nummer geven voor het kiezen van het juiste HVAC-systeem. BTU staat voor British Thermal Unit. Een BTU is een meting van de hoeveelheid warmte die nodig is om de temperatuur van een pond water met 1 ° Fahrenheit te verhogen.

De meeste lokale nutsbedrijven bieden een gratis energie-audit, die u het cijfer geeft dat u nodig hebt wanneer u op zoek bent naar een HVAC-systeem. Als u geen gratis energie-audit kunt krijgen, kan een lokale HVAC-dealer dit voor u regelen. Het hebben van deze aangepaste BTU-berekening zal u helpen wanneer u klaar bent om te winkelen voor een HVAC-eenheid – uw aangepaste informatie kan u een meer slimme consument maken. De Handmatige J-berekening kan het beste worden overgelaten aan energieprofessionals en is geen doe-het-zelfproject.

Moderne eetkamer met houten meubilair

asbe / Getty Afbeeldingen

Wat is de handmatige J-berekening?

Een energie-audit van uw huis gebruikt de volgende informatie om de juiste BTU (British Thermal Unit) te bepalen die nodig is om uw huis te koelen en te verwarmen. Dit is wat ze overwegen:

 • Vierkante meters
 • Uw klimaatzone
 • De isolatie van uw huis
 • Aantal ramen in uw huis en hun energie-efficiëntieclassificatie.
 • Kanaalsysteem en efficiëntie
 • Aantal personen in uw huis
 • Apparaten en de warmte die ze genereren
 • Effect van zon en schaduw op uw huis
Lees ook:   5 slimme manieren om die georganiseerde kelder voor te krijgen

Je hebt je aanbevolen BTU’s – wat nu?

De handmatige J-factoren krijgen waarden die leiden tot een berekening uitgedrukt in BTU’s. U kunt een HVAC-unit selecteren op basis van uw aanbevolen BTU’s om uw huis te verwarmen en te koelen. Als u uw handmatige J-berekeningen en BTU’s kent, kunt u winkelen met de kennis en het vertrouwen dat u de juiste maat HVAC voor uw huis kiest.

Bij het selecteren van uw verwarmings- en koelsysteem is groter niet altijd beter – in feite kan het installeren van een eenheid die te groot is voor uw huis, zelfs hogere energierekeningen betekenen omdat deze niet continu werkt om de juiste temperatuur te handhaven.

Als u zich tussen de afmetingen van de HVAC-eenheid bevindt, raden experts aan om groter te gaan, zolang u binnen het volgende bereik blijft. Niet meer dan:

 • 15% meer dan uw aanbevolen BTU’s voor airconditioning.
 • 40% meer dan uw aanbevolen BTU’s voor verwarming.
 • 25% meer dan uw aanbevolen gecombineerde BTU’s voor een warmtepomp.
Buitenunit tegen bakstenen muur

Thelma Lanteigne / EyeEm / Getty Images

Kunt u vierkante meters gebruiken om uw HVAC-unit te kiezen?

Ja en nee. Er zijn grafieken die u een ruw idee kunnen geven van de juiste HVAC-grootte, alleen gebaseerd op uw vierkante meters. Deze eenvoudige berekening is populair bij aannemers die een HVAC kiezen voor een ontwikkeling met meerdere huizen, zonder alle details die nodig zijn voor een handmatige J-berekening. In sommige gevallen houdt de berekeningsmethode voor vierkante meters geen rekening met alle variabelen die de perfecte verwarmings- en koelomgeving kunnen creëren.

Om te illustreren waarom de volledige handmatige J-berekeningsmethode nauwkeuriger kan zijn voor uw behoeften, stelt u zich twee huizen voor van dezelfde vierkante meters, dezelfde groottefamilie. Eén huis bevindt zich in de zuidelijke regio van Amerika, met hete vochtige zomers en milde winters. Het tweede huis ligt in de noordelijke regio, met bitterkoude winters en hete droge zomers. Hoewel deze huizen even groot zijn, zijn hun energiebehoeften compleet anders.

Lees ook:   Badkamer decoratie ideeën : Axor Citterio

Heb je nog vragen? Praat met een expert

Nu u de basis hebt van het kiezen van de juiste maat HVAC-eenheid, neem contact op met uw lokale HVAC-dealer die u kan voorzien van een energie-audit en u kan helpen bij het kiezen van het juiste systeem voor thuis.

Waarom werkt mijn airconditioner niet?
Koel blijven: hoe de juiste airco-eenheid te kiezen
HVAC Basics: Wat is een goede SEER-beoordeling?
Slimme manieren om een lelijke HVAC-unit te verbergen