Raam in de douche

Raam in douche

Badkamerramen zijn geweldig voor het binnenbrengen van natuurlijk licht en lucht terwijl de privacy wordt beschermd wanneer er een schaduw of raambekleding is. Maar een raam in de douche zelf kan ingewikkelder zijn voor de privacy. Veel doucheramen hebben een prachtig uitzicht naar buiten en degenen die opengaan, zorgen voor meer ventilatie. Maar als je uitzicht allesbehalve privé is, is het moeilijk om dat venster goed te gebruiken. Douches met ramen hoeven geen ongemak te zijn. In deze gids kijken we naar de beste manieren om privacy te behouden wanneer er een raam onder de douche staat.

Raambekleding voor douches met ramen

Verhuizen naar een nieuw huis, het bijwerken van uw ramen of het renoveren van uw algehele huis omvat vaak het vervangen van raambekleding in alle kamers, inclusief een raam in de douche. Het goede nieuws is dat verschillende waterbestendige opties niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch voor het verbergen van uitzicht naar buiten. Jaloezieën, tinten en luiken laten allemaal licht binnen wanneer ze open zijn en beschermen de privacy wanneer ze gesloten zijn.

Het toevoegen van privacy is snel en eenvoudig met behulp van raambehandelingen. Sommige mensen geven de voorkeur aan faux houten luiken die direct in het raamkozijn passen en bestand zijn tegen vocht. Anderen willen verticale of horizontale polyester raamschermen die over het raam worden gemonteerd.

Lampenkappen zijn een praktische optie omdat, wanneer ze niet in gebruik zijn, je ze omhoog kunt trekken om licht door het raam te laten komen in doucheruimtes. Wanneer je privacy nodig hebt, gaan ze net zo snel omlaag. Een bijkomend voordeel van het gebruik van lampenkappen is hun isolerende eigenschappen. Ze zijn energiezuiniger dan luiken omdat schaduwen voorkomen dat warmte ontsnapt.

Lees ook:   Hoe u uw eigen badkamer in Japanse stijl kunt maken

Ondanks het verschil in energie-efficiëntie, houden sommige huiseigenaren van rolluiken omdat ze meer licht blokkeren en een hogere mate van privacy hebben. Hoewel ze niet omhoog en omlaag gaan zoals tinten, kun je ze nog steeds snel openen en sluiten. Als u kiest voor luiken, zorg er dan voor dat u geen bamboe installeert vanwege meeldauw, schimmel en kromtrekken.

Matglas voor doucheramen

Als u niet van het idee houdt om jaloezieën, tinten of luiken te gebruiken, voegt decoratieve film of matglas waterbestendige schoonheid toe aan doucheramen in de badkamer. U kunt ook etstechnieken op het oppervlak van het raam gebruiken. Deze techniek laat licht door het raam schijnen zonder afbreuk te doen aan de privacy.

Kiezen voor matglas verbetert zowel het uiterlijk van het raam als verhoogt de privacy. Het pitted effect aan één kant van het glas vervaagt beelden wanneer mensen door het raam kijken. Afhankelijk van het effect dat je zoekt, zijn er verschillende diy-technieken die je kunt gebruiken.

Als u een tijdelijke oplossing wilt, is statische vensterklevens of film een praktische keuze. Deze klampen zijn afneembaar en werken goed als alternatief voor permanente glasbehandelingen. Gebruik een glasreiniger en een zachte doek om het glas af te wassen voordat u de film aanbrengt. U vindt instructies op de verpakking voor toepassing, maar het gaat meestal om het gebruik van een wisser voor het verwijderen van luchtbellen.

Het gebruik van matglas spuitverf zorgt voor een semipermanent effect. Het aanbrengen van deze spray voegt een laag vorst toe die droogt tot een decoratieve afwerking. Reinig het glas voor het spuiten grondig. Als u deze behandeling later wilt verwijderen, kunt u een glazen schraper gebruiken.

Lees ook:   Geweldig ondersteboven huis

Glasetscrème is een andere manier om natuurlijk licht op te vangen en tegelijkertijd privacy te creëren in douches met ramen. Houd er rekening mee dat, als u deze decoratieve optie kiest, de effecten permanent zijn. De belangrijkste reden is dat de etscrème een dun laagje op het glas verwijdert en een matte afwerking achterlaat.

Installeer een nieuw raam in een douche

Als u liever een bestaand raam vervangt door een raam dat meer privacy biedt, is dat een andere manier om aantrekkelijk en praktisch aan uw doucheruimte toe te voegen. Opties zijn antiek, kiezel, regen, glas-in-lood en glasblokken met ventilatie die vocht laten ontsnappen.

Het kiezen van verduisterde glasafwerkingen, zoals kiezel- of regenpatronen, creëert privacy in douches met ramen. Deze verduistering maakt het raam echter niet helemaal ondoorzichtig. In plaats daarvan creëert de fabrikant een patroon of textuur die moeilijk te doorzien is. Bij sommige fabrikanten kunt u het gewenste niveau van verduistering kiezen.

In plaats van ramen in douches te bedekken, stel je ze opnieuw voor als brandpunten voor de kamer. Gebruik een glas-in-loodraaminzet of installeer een nieuwe. Niet alleen is deze toevoeging mooi, maar het is ook volledig privé terwijl het gekleurd licht binnenlaat. Het toevoegen van glas-in-lood is een uitstekende gelegenheid om een uniek kunstwerk aan uw ruimte toe te voegen dat net zo onderscheidend is als uw persoonlijkheid.

Het installeren van glas- of acrylblokken is een andere decoratieve manier om pr te onderhoudenivacy in douches met ramen. Het is niet nodig om een raambekleding toe te voegen omdat de textuur en het patroon op de blokken een duidelijk zicht in het venster voorkomen. Deze methode omvat een permanente installatie waarbij de ramen niet opengaan maar een minimalistisch ontwerp creëren.

Lees ook:   Ideeën voor het decoreren van kleine keukens om uw ruimte groter te laten voelen

Als u acrylblokken kiest, zijn ze verkrijgbaar als casement of crank-out luifelstijl ramen. Ook al gaan de acrylblokvensters open, dat doet niets af aan hun privacyvoordelen. U kunt ze installeren als vervangende ramen of door spijkervinnen te gebruiken tijdens nieuwbouw.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen met een raam in de douche?

U kunt raambekleding, film, permanente glazuur- en etstechnieken gebruiken of een nieuw venster installeren. Focus op een methode die privacy, lichtfiltering in de ruimte en voldoende luchtventilatie mogelijk maakt.

Welke soorten raambekleding zijn het beste in een badkamer?

De beste raambekleding is waterbestendig zoals imitatiehout, vinyl, PVC en aluminium. Vermijd het gebruik van hout, dat kan meeldauw, schimmelen of kromtrekken van het vocht.

Welke soorten getextureerd glas zijn er voor ramen?

Tientallen getextureerde glasstijlen zijn beschikbaar, afhankelijk van de fabrikant. Velen hebben aquatische, akkoorden, mat riet en gehamerde texturen die passen bij de inrichting van uw badkamer.

Is het installeren van glazen blokken een goed idee in een doucheraam?

Voordat u glazen blokken in uw douche installeert, moet u ervoor zorgen dat het patroon sterk gestructureerd is om de beste privacy te garanderen. Als u ervaring hebt met het werken met mortel, kunt u blokken installeren als een doe-het-zelfproject.