Koopgids badkamerraam

Getextureerde ramen zorgen voor licht en privacy in de badkamer.

Getextureerde ramen zorgen voor licht en privacy in de badkamer.

Greg Zimmermann / Shutterstock

Koopgids badkamerraam

Het veranderen van uw badkamerraam kan u helpen het beschikbare licht te maximaliseren met behoud van privacy. Bij het kiezen van een badkamerraam moet u rekening houden met verlichting, privacy en ventilatie. Een raam met de perfecte mix van deze functies kan u helpen de badkamer van uw dromen te creëren.

Wat is een badkamerraam?

Een badkamerraam beschermt uw huis tegen de elementen en biedt natuurlijk licht. U moet in staat zijn om ten minste één raam in uw badkamer te openen om een goede ventilatie mogelijk te maken. Het openen van het raam gedurende 15 minuten na het douchen kan de kans verkleinen dat uw badkamer schimmel of meeldauw ontwikkelt. Een goed badkamerraam biedt ook privacy.

Hoe de beste badkamerramen te kopen

Badkamerramen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en prijzen. Overweeg bovendien of u van plan bent om een raambekleding te gebruiken, zoals gordijnen, of dat u liever het raam zelf hebt om privacy te bieden. Deze gids bevat ideeën voor de privacy van badkamerramen om u te helpen de beste optie voor uw behoeften te kiezen.

Soorten badkamerramen

Er zijn veel soorten badkamerramen beschikbaar. Hieronder staan verschillende veel voorkomende keuzes voor huiseigenaren.

Krukwinden

Dit type venster opent en sluit met behulp van een handslinger. Krukramen zijn er in twee stijlen: casement en luifel. Casementramen openen naar buiten, zoals een luik, waardoor regen en sneeuw naar binnen kunnen komen. Luifelramen openen vanaf de onderkant en houden regen en sneeuw buiten, zelfs als ze open zijn. Krukramen zijn geschikt voor raambehandelingen, inclusief uw ideeën voor badkamergordijnen.

Lees ook:   10 creatieve manieren om uw niet-werkende open haard te versieren

Hopper ramen

Hopperramen openen naar beneden. Ze bieden uitstekende ventilatie, maar laten regen en sneeuw toe in de badkamer. Deze ramen worden meestal hoger op de muur geplaatst, dus ze vereisen geen raambehandelingen.

Getextureerde glas- of glasblokvensters

Getextureerde glazen ramen bieden privacy zonder raambekleding. Getextureerd glas is verkrijgbaar in verschillende texturen en patronen, die elk een uniek niveau van transparantie en lichtfiltratie bieden. Hoe moeilijker het glas is om doorheen te kijken, hoe minder licht het toelaat in de badkamer. Huiseigenaren die niet van het uiterlijk van raambehandelingen houden, kiezen vaak voor ramen met textuurglas. Glazen blokramen bestaan uit gestapelde bakstenen gemaakt van ondoorzichtig glas.

Spiegelramen

Een spiegelraam is een enkel lang, mager raam dat hoog op de muur is geplaatst, vaak boven de douche. Dit type accentvenster zorgt voor voldoende zonlicht en de locatie bevordert privacy. Deze decoratieve ramen gaan niet open en bieden geen ventilatie.

Kies de juiste maat

De ideale grootte van uw badkamerraam hangt af van uw budget en hoeveel licht u wilt. Een muur van ramen zou bijvoorbeeld meer kosten dan een klein spiegelraam boven de douche. Misschien wilt u ook rekening houden met uw gewenste niveau van privacy en of u van plan bent om een badkamerraambedekking te gebruiken.

Vergelijk badkamerraamkosten

Elk eenvoudig badkamerraam kost over het algemeen minder dan een raam met ingewikkelde mechanismen. Spiegelramen zijn meestal het meest betaalbaar, gevolgd door schuiframen en trechterramen. Krukramen zijn meestal het duurst. Krukramen laten echter minder lucht uit dan andere opties en kunnen de verwarmingskosten verlagen.

Lees beoordelingen van badkamerramen

Bij het winkelen voor een nieuw badkamerraam, kan het lezen van klantrecensies u helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Bezoek Freshome.com voor advies en inzichten over het plaatsen van een nieuw badkamerraam.

Lees ook:   Terug naar de basis: het belang van ritme in interieurontwerp (plus, hoe het voor u te laten werken)

Installatie

De installatieprijs is een van de belangrijkste kosten van een nieuw badkamerraam. Installatiekosten omvatten arbeid en benodigdheden, evenals noodzakelijke wijzigingen in de structuur van uw huis. De installatiekosten zijn het laagst bij het vervangen van een raam met een raam van dezelfde grootte. Eventuele noodzakelijke aanpassingen aan het kozijn of de gevelbeplating van uw huis verhogen echter de installatiekosten.

Wit en blauw badkamerinterieur met een rond wit bad, twee smalle ramen, een boom in een pot en een ladder in een hoek. Zijaanzicht.

ImageFlow / Shutterstock

Badkamer raam merken

Houd bij het kiezen van een badkamerraam rekening met verschillende merken en fabrikanten. Het onderzoeken van opties kan u helpen bij het selecteren van een venster dat goed afsluit en energiezuinig is. Om de beste vervangende raammerken van 2019 te ontdekken, lees beoordelingen van de beste raamvervangingsmerken.