Slaapkamer ramen Koopgids

Slaapkamer Windows Koopgids

Slaapkamerraambehandelingen worden door veel huiseigenaren of huurders niet veel overwogen. Je kunt iets over het raam gooien om licht te blokkeren als je laat slaapt of het helemaal overslaan als je een vroege vogel bent. Maar slaapkamerraam valances, gordijnen of andere raambehandelingen kunnen helpen om van uw huis een huis te maken en een uniek persoonlijk tintje toe te voegen. Dit is wat u moet weten.

Wat zijn slaapkamerraambehandelingen?

Hoewel gordijnen zeker zijn inbegrepen, bieden raambehandelingen een verscheidenheid aan opties om uw slaapkamerraam aan te kleden. Ideeën lopen het gamma in styling, van vintage tot ultramodern. Slaapkamerraambehandelingen omvatten alles van tinten tot formele gordijnen, evenals decoratieve valances, raamsjaals en kroonlijsten die boven het raam zitten.

Master bedroom window-behandelingen worden vaak gebruikt om luxe en sereniteit aan de kamer toe te voegen, terwijl raamgordijnen voor een slaapkamer in een ander deel van het huis een ander gevoel of functie kunnen geven. Verduisteringsgordijnen kunnen het bijvoorbeeld gemakkelijker maken voor een peuter om een dutje te doen.

Hoe de beste slaapkamerraambehandelingen te kopen

De beste slaapkamerraambehandelingen zijn degenen die voor u werken. Misschien wilt u eenvoudige gordijnen voor een slaapkamerraam in een minimalistische kamer of zware formele gordijnen bekroond met valances in een vintage-geïnspireerde kamer.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het eigenlijke venster. Slaapkamerramen zijn er in vele soorten en maten, en sommige lenen zich gemakkelijker voor kleine raambehandelingen zoals mini-jaloezieën. Als uw vensterglas dun is, kunnen thermisch geïsoleerde gordijnen helpen het kamercomfort te verbeteren.

Kies kleuren die passen bij de bestaande kleuren in de kamer, inclusief verf en afwerking, voor een rustige en harmonieuze uitstraling. Of voeg drama toe aan de kamer met contrasterende kleuren en gedurfde patronen. Een kleurenwiel kan u helpen bij het selecteren van kleuren die goed samenwerken.

Soorten slaapkamerraambehandelingen

Hoewel er schijnbaar ontelbare stijlen zijn, vallen raambehandelingen in een paar eenvoudige categorieën:

Gordijnen en Gordijnen

De twee termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar gordijnen en gordijnen zijn niet precies hetzelfde. Beide bestaan uit twee panelen die samenkomen in het midden van een raam (hoewel er ook gordijnen met één paneel bestaan), maar gordijnen zijn dikker, langer en formeler dan gordijnen.

Lees ook:   Wat verstopt uw afvoeren en hoe kunt u ze ontstoppen?

Gordijnen en gordijnen zijn er in een reeks lichtfilteropties, van pure tot maximale black-out:

  • Rein: Transparante gordijnen laten bijna al het licht door. Ze kunnen helpen verblinding te verminderen zonder uw vermogen om uit het raam te kijken te blokkeren.
  • Semi-sheer: Semi-transparante gordijnen bieden wat privacy, terwijl er toch veel licht in de kamer wordt toegelaten.
  • Verduistering van de kamer: Zoals de naam al aangeeft, verminderen deze gordijnen de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt aanzienlijk, waardoor een zacht schemereffect ontstaat.
  • Verduistering: Verduisterende gordijnen bieden privacy, ruisonderdrukking en enige isolatie terwijl ze zelfs overdag een donkere slaapomgeving creëren.
  • Max verduistering: Voor een echt donkere slaapervaring, overweeg maximaal verduisterende gordijnen, die 99% tot 100% van het licht filteren. Ze bieden ook maximale privacy en isolatie, evenals bescherming tegen geluidsoverlast.
  • Thermische isolatie: Sommige gordijnen of gordijnen, vooral blackout en max blackout stijlen, hebben een extra achterpaneel van acrylschuim voor verdere isolatie. Het is ook mogelijk om een aparte isolerende voering te kopen voor bestaande gordijnen of gordijnen.

Luiken

Rolluiken zijn over het algemeen de duurste raambehandeling voor een slaapkamer of andere kamer. Ze voegen echter de tijdloze elegantie van hout toe aan uw slaapkamerontwerp. Kant-en-klare luiken zijn beschikbaar, maar het is meestal beter om ze op maat te laten maken. Dit zorgt ervoor dat ze goed in uw raam passen voor maximale bescherming, privacy en kamerverduisterende effecten, evenals esthetiek.

Blinds

Over het algemeen de goedkoopste optie, jaloezieën zijn ook de eenvoudigste van de ideeën voor het behandelen van het slaapkamerraam. Latten en bediend met een koord of klein handvat, jaloezieën kunnen binnen of net buiten het raam zitten. Ze kunnen een geweldige keuze zijn voor moderne, minimalistische slaapkamers.

Tinten

Tinten zijn een stofoptie vergelijkbaar met jaloezieën. Ze zijn er in verschillende stijlen, van eenvoudige rolgordijnen tot uitgebreid gevouwen rolgordijnen en in verschillende niveaus van lichtfiltratie. Afhankelijk van de stijl kunnen tinten bij bijna elke slaapkamer passen.

Valances, Raamsjaals en Kroonlijsten

Slaapkamer raam valance ideeën omvatten ook decoratieve raam sjaals en kroonlijsten, but de drie zijn niet precies hetzelfde. Een valance is een stuk stof dat boven aan een raam hangt. Eenvoudige valances zijn casual, terwijl box valances rechter hangen en als formeler worden beschouwd. Een raamsjaal is een lang stuk stof dat losjes om een gordijnroede is gedrapeerd. Een kroonlijst is een houten frame dat kan worden geverfd of bedekt met stof en aan de bovenkant van het raam kan worden opgehangen.

Lees ook:   Beste traagschuimmatras

Valances, raamsjaals en kroonlijsten kunnen alleen worden gebruikt, maar ze worden vaak gecombineerd met gordijnen of gordijnen. Ze kunnen visuele interesse, contrast of zelfs drama toevoegen aan een slaapkamerraam. Ze worden soms ook in andere slaapkamers gebruikt, vooral kamers met een vintage of shabby chique decoratie-esthetiek.

Kies de juiste maat

Het kiezen van de juiste maat raambehandeling is uiterst belangrijk. Maar hoe te meten hangt af van het type raambehandeling dat u selecteert.

Voor jaloezieën of tinten die in het raamkozijn worden gemonteerd, meet u zowel de lengte als de breedte van het raam op drie verschillende plekken. Gebruik de smalste breedte en de langste lengte. Als ze buiten het frame worden gemonteerd, meet dan de buitenkant van het frame en voeg 1,5 inch toe aan elke meting om rekening te houden met overlap.

Voor gordijnen of gordijnen meet u de breedte van het raam en voegt u vervolgens 3 tot 8 inch toe, afhankelijk van hoe vol u wilt dat de gordijnen eruit zien. Als u een lengte wilt kiezen, bepaalt u waar u de boven- en onderkant van het gordijn wilt hebben en meet u de afstand tussen die punten. Formele gordijnen hebben de neiging om vloerlengte te zijn, of zelfs plas op de vloer, terwijl meer casual gordijnen net onder de vensterbank kunnen hangen.

Binnenluiken worden op dezelfde manier gemeten als jaloezieën of tinten, maar buitenluiken zijn aanzienlijk gecompliceerder. Overweeg om uw raam professioneel te laten opmeten of volg de meetinstructies van de fabrikant voor de specifieke luiken die u kiest.

Zolang de breedte minstens zo breed is als het kozijn, heb je veel speelruimte met valances en kroonlijsten. Raamsjaals zijn het meest flexibel, omdat ze zijn gedrapeerd in plaats van precies opgehangen, maar kies voor de beste resultaten een sjaal die aanzienlijk langer is dan de breedte van het frame.

Lees ook:   Hoe de juiste interieurontwerper te vinden

Vergelijk de behandelingskosten van slaapkamerramen

Master bedroom window treatment ideeën omvatten vaak meerdere stukken, zoals twee gordijnpanelen en een valance, dus als je naar de kosten kijkt, zorg er dan voor dat je alles opneemt wat je nodig hebt. U kunt raambehandelingen vinden voor minder dan $ 15 bij big box-winkels, of honderden euros per paneel betalen bij speciaalzaken. Gordijnroeden worden apart verkocht en kunnen de prijs opdrijven. Over het algemeen geldt dat hoe groter het raam, hoe meer u betaalt om het te bedekken. Gordijnen over vloerlengte zijn meestal ook duurder dan vensterbankgordijnen en het materiaal dat u selecteert, is van groot belang voor de uiteindelijke prijs.

Lees beoordelingen over slaapkamerraambehandeling

Slaapkamerraambehandelingen zijn er in alle soorten, maten, stijlen en prijsklassen. Toch is geen van deze factoren noodzakelijkerwijs een indicator van kwaliteit. De beste manier om te weten of u raambehandelingen kiest die lang meegaan, is door klantrecensies ervan te lezen. Zoek naar opmerkingen over duurzaamheid, installatiegemak en zelfs of de aangegeven maatvoering nauwkeurig is.

Installatie

Het installeren van de meeste slaapkamerraambehandelingen is relatief eenvoudig. Je hebt een aantal basisgereedschappen nodig, zoals een boormachine, een meetlint, een waterpas en enkele schroeven, samen met een ladder. Mogelijk hebt u ook ankers nodig om de montagebeugels of hardware aan de muur te bevestigen, afhankelijk van het type muren dat u heeft en of u in een nok boort. Buitenluiken kunnen een beetje moeilijker te installeren zijn, net als raambehandelingen voor ramen die erg hoog of groot zijn of zich in een ongemakkelijk gebied bevinden, zoals boven een trappenhuis. Zoek altijd professionele hulp als u twijfelt over uw vermogen om de taak veilig uit te voeren.

Merken voor de behandeling van slaapkamerramen

Er zijn talloze merken voor elke stijl van slaapkamerraambehandelingen, en welke objectief beter is, hangt af van uw individuele behoeften. In veel gevallen zijn winkelmerken (Amazon, Home Depot, The Shade Store, Bed, Bath &Beyond) net zo duurzaam en duurzaam als duurdere speciale merken. Aangepaste raambehandelingen zijn ook verkrijgbaar bij zowel nationale merken als lokale winkels. Focus op functies en beoordelingen in plaats van merknamen, en u zult de vensterbehandelingen vinden die geschikt zijn voor u