Laat je inspireren door deze kleurenflitser uit de jaren 1970

Huisinterieur met stijlvol meubilair en open haard.

ruzanna / Getty Afbeeldingen

Retro verfkleuren zorgen ervoor dat we op dit moment verliefd worden. Neutrale kleuren hebben jarenlang de interieurwereld beheerst, maar nu zien we overal spannende nieuwe kleuren. Hoewel de kleuren die we zien misschien nieuw lijken, zijn veel flashbacks naar meer kleurrijke paletten uit het verleden.

De verf- en decorkleuren van de jaren 1970 vinden hun weg terug naar de kleurenpaletten van vandaag. De designtrends uit de jaren 70 gingen weg van de heldere en psychedelische kleuren van de jaren 1960 naar meer natuurlijke kleuren. Deze natuurlijke kleuren uit de jaren 1970 waren verre van neutraal; ze kwamen van de meer kleurrijke elementen van de natuur. Alles van verfkleur en tapijten tot fornuizen en koelkasten was te vinden in kleuren als Avocado Green, Harvest Gold en Burnt Orange. Hoewel de industrie in de jaren 1970 misschien overboord is gegaan met deze iconische kleuren, zijn er veel geherformuleerd voor de huizen van vandaag.

Hier zijn de mooiste manieren om vandaag de dag op de jaren 1970 geïnspireerde kleuren te gebruiken:

  • Mid-Century Modern – Deze decoratiestijl wordt geassocieerd met de jaren 1950 en 1960, maar de op aarde geïnspireerde kleuren van de jaren 1970 vonden hun weg naar huizen uit het midden van de eeuw toen huiseigenaren in de loop der jaren opnieuw werden ingericht.
  • Lodge Style – De rijke groene en warme rode tinten van de paletten van de jaren 1970 passen uitstekend bij rustieke kamers met veel natuursteen en hout.
  • Exterieurkleurenschema’s – De typische beige en grijze exterieurkleurenpaletten worden nu vergezeld door rijkere kleuren zoals diep goud en donkerblauw voor een dramatische aantrekkingskracht.
  • Family Room Color Palette – Aardse kleuren inspireren om samen te socialiseren en te ontspannen op een warme en pretentieloze manier.
Lees ook:   De beste latex matrassen: Beoordelingen

Je zult waarschijnlijk geen volledig kleurenpalet uit de jaren 1970 voor je huis willen nabootsen, tenzij je op zoek bent naar een volledig retro-look, maar je kunt inspiratie vinden in deze prachtige tinten in de populairste verfkleuren van vandaag.

Jaren 1970 Kleur: Oogst goud

Gezellige moderne klassieke woonkamer. Vooraanzichtgamespirit / Getty Afbeeldingen

Harvest Gold is de meest herkenbare kleur uit de jaren 1970. Dit warme en uitnodigende goud was het middelpunt van keukens, dat opdook op apparaten, linoleumvloeren en zelfs behang. Decorateurs in de jaren 1970 gebruikten Harvest Gold als neutraal, zoals we vandaag beige en grijs gebruiken. Toen de kleurenschema’s van de jaren 1980 werden ontwikkeld, was Harvest Gold de laatste van de jaren 70 die werd uitgefaseerd omdat het zo populair was. Goud kan een dynamische kleur zijn in elk decoratief kleurenschema, maar het vinden van de perfecte kan ongrijpbaar zijn. Dit is absoluut een kleur die op je muur moet worden getest voordat je je vastlegt.

Jaren 1970 Kleur: Avocado Groen

Twee aparte bedden tegen elkaar geduwd

Digitale visie / Getty Images

Als bewijs dat Avocado Green nog steeds populair is, nemen veel verfmerken het nog steeds op in hun kleurenpaletten. Van alle iconische verfkleuren uit de jaren 1970 was avocadogroen de meest veelzijdige. Het is enigszins geëvolueerd als een verfkleur. De nieuwe tinten zijn minder gedempt en dynamischer.

Jaren 1970 Kleur: Verbrande Sinaasappel

Luxe eetkamer

xxz112 / Getty Afbeeldingen

Burnt Orange was een groot deel van de decoratiescene van de jaren 1970. Decorateurs en huiseigenaren waren niet verlegen om het in de meeste ontwerpen op te nemen, zelfs voor vloerbedekking en werkbladen. Hoewel we niet aanraden om je huis in oranje te bekleden, kan deze levendige kleur nog steeds een plaats hebben in je palet. De oranje verfkleuren van vandaag zijn zachter en kunnen de warme accentkleur zijn die uw keuken of eetkamer nodig heeft.

Lees ook:   De voor- en nadelen van open en gesloten douches

Jaren 1970 Kleur: Herfst Bruin

WoonkamerSpiderStock / Getty Afbeeldingen

Autumn Brown was een rijke en rustieke bruine die populair was in de jaren 1970. Hoewel dit bruin donker was, had het een zachte en gedempte uitstraling. De populaire bruine verfkleuren van vandaag zijn scherper en neutraler. Het juiste bruin kan een rustiek neutraal kleurenpalet verankeren of pastelkleuren aanvullen in een hedendaagse ruimte, maar let op onverwachte ondertonen. Donkerbruin kan ook worden gebruikt in plaats van zwart of marineblauw in bijna elk kleurenschema.

Jaren 1970 Kleur: Schuur Rood

Moderne rode woonkamer met bank en meubels en groep fotolijst aan de muur. 3D-render.

EyeEm / Getty Afbeeldingen

Barn Red was slechts een van de populaire rode tinten in de jaren 1970. Tegenwoordig is het nog steeds gemakkelijk om rood toe te voegen aan de meeste interieurstijlen, vooral als accentkleur. Het meest populaire rood uit de jaren 1970 was warm en aards, wat een palet afrondde dat gemakkelijk als herfstachtig kon worden beschouwd. Er zal altijd wees een plek voor rood, zowel koel als warm, in huisdecoratie. Als je van de kleur houdt, maar geen manier kunt vinden om het op te nemen in het kleurenpalet van je huis, kan het ook de perfecte kleur zijn voor je voordeur en exterieuraccenten.