Creatieve huiskamer centerpiece ideeën

blauwe bank met tafel

De woonkamer is vaak een van de meest gebruikte kamers in een huis, dus denk bij het opknappen of verbouwen na over hoe u het nut en comfort kunt maximaliseren. En of de focus van de kamer nu een home entertainment-systeem is of een functionele ruimte voor een gesprek, een goede manier om de kamer te verankeren is door een brandpunt te gebruiken. Soms heeft je woonkamer er al een, zoals een open haard en mantel, maar zo niet, dan kun je er zelf een maken.

Of je nu lounget, socialiseert of vermaakt, dit zijn onze favoriete huiskamer-centrumideeën voor het creëren van een ruimte waar je graag tijd doorbrengt.

Sofa en Sofa Tafel

blauwe bank met tafel

onurdongel / Getty Images

Deel je woonkamer af met een banktafel langs de achterkant van je bank. Plaats uw bank in het midden van de kamer met uitzicht op de hoofdmuur, of achter de tafel en de bank tot aan de muur. Kies een felgekleurde bank en een tafel met een paar zware decoratieve items, zoals een stenen beeld of een massieve vaas, om een echt dramatische en verfijnde uitstraling te creëren. De combinatie van de bank en de banktafel creëert verschillende gebieden in uw woonkamer die diepte en functie toevoegen.

Open haard of schouw Woonkamer Centerpiece

Gebruik een open haard of schoorsteenmantel als middelpunt om een brandpunt in je woonkamer te creëren. Kies een diepe, rijke houten of zwarte open haard om een kamer op te warmen en comfortabel en uitnodigend te laten voelen. Kies voor een lichte en luchtige vibe een witte of lichte kleur, zoals steen of babyblauw.

grote open haard en twee lederen stoelen

Adam Crowley / Getty Images

Centrale zithoek

Creëer een formele gespreksruimte als het middelpunt van uw woonkamer om de ruimte op te warmen en er een plek van te maken waar u zult genieten van het vermaken van gasten. Gebruik vier fauteuils gerangschikt rond een licht glazen salontafel en voeg een delicaat decor toe, zoals een vaas of een stapel koffietafelboeken. Om een rijke, warme sfeer te creëren, gebruikt u grote comfortabele leren fauteuils en plaatst u er een houten tafel tussen. Als je nog meer zitplaatsen wilt creëren, probeer dan twee verschillende sets fauteuils aan weerszijden van een lange salontafel te plaatsen en vervolgens een bank over de lengte van de salontafel te plaatsen.

Lees ook:   Hier is uw ultieme gids voor de do's en don'ts van een badkamerrenovatie

Sectionele Sofa

sectionele bank

Mint Images / Getty Images

Een extra grote sectionale bank maakt niet alleen een prachtige woonkamer centraal, het is ook een praktische keuze die comfortabele zitplaatsen biedt voor uw gezin en gasten. Sectionals zijn statement sofa’s die de toon zetten voor de hele kamer, dus ga met minimalistische accenten voor de rest van de kamer. Kies een witte sectionaal en laad deze met decoratieve kussens en plaids of kies voor een donkere leren bank die de kamer een gezellige sfeer geeft.

Ingebouwde boekenplank

Een ingebouwde boekenplank van vloer tot plafond op een volle muur van uw woonkamer creëert een sterk, gestructureerd brandpunt. Om het podium te laten betreden, moet je de rest van je meubels ingetogen houden. Het is een geweldige optie voor diegenen die dol zijn op een open haard, maar er geen hebben of kunnen hebben. Om je eigen persoonlijke stijl te injecteren, pak je de planken vol met je favoriete boeken of andere items die je wilt weergeven.