10 kerstdecoratie-ideeën voor uw veranda

Kerstmis is altijd een magische tijd van ongeëvenaarde vreugde en frenziness, vooral als het gaat om het versieren van onze huizen. Elk jaar proberen we onszelf te overtreffen in het versieren van bomen, ramen, huizen en erven die onmiddellijk oh’s en ah’s van onze gasten zouden brengen. Omdat veranda’s gasten verwelkomen en misschien de eerste indruk zijn die bezoekers van uw huis hebben, viert u het seizoen met een vleugje kerstdecor op uw veranda om de zintuigen te prikkelen en vakantievreugde te verspreiden.

1. Twinkeling, twinkeling… Lichten

Niets zegt wintervakanties als felle lichten en geen decoratie is er compleet mee. Ze maken de nummer 1 keuze in kerstversiering of u er nu voor kiest om alleen de ramen aan de voorzijde te schetsen, verandapalen in te pakken of de hele veranda met verlichting te bedekken.

Mint Images / Getty Images

2. Blijf groen met evergreens

Meestal gemaakt van groenblijvende planten, symboliseren kransen kracht, omdat groenblijvende planten zelfs tijdens de strengste winters meegaan. Dus wat is een betere manier om uw gasten te verwelkomen dan een aantal mooie kerstkransen die aan uw verandadeur hangen?

dszc / Getty Afbeeldingen

3. De nietige poinsettia hangt zijn bloei…

Poinsettia planten zijn mooi en in ruime voorraad tijdens de kerstperiode, of het nu echt of faux is. Natuurlijke poinsettia zal een koude winter op een veranda niet overleven, maar u kunt ervoor kiezen om ze aan de voorzijde van de ramen weer te geven. Kunstbloemen bieden echter hetzelfde uiterlijk met de mogelijkheid om de kou te weerstaan, dus kies kunstmatige poinsettia’s om toe te voegen aan decoratieve bloempotten en creëer een bloemstuk dat er geweldig uitziet op uw veranda.

Lees ook:   Casper vs. Paarse matrassen: de complete gids

svetikd / Getty Afbeeldingen

4. Welkomstdeurmatten

Een deurmat kan worden gezien als een onbeduidend detail in het algehele kerstdecor, maar een welkomstmat op uw veranda dient drie doelen: bezoekers kunnen hun voeten afvegen en schoonhouden voordat ze uw huis betreden; een kerstmat biedt een vleugje kleur; en behoudt de consistentie van de hele decoratie. Kies een mat die stevig is om bestand te zijn tegen het verkeer, maar aantrekkelijk en geschikt is qua uiterlijk.

Laurie Rubin / Getty Afbeeldingen

5. Laat de slingers van Kerstmis groenblijvend zijn

Wikkel grenen slinger rond pilaren, palen en leuningen. Ze hebben het voordeel dat ze er erg goed uitzien met een verscheidenheid aan andere decoraties. Je kunt ze samenwikkelen met lichtjes of afmaken met feestelijke rode strikken. Je kunt ook slingers op reling en van onder het verandaplafond draperen voor een klassieke look.

Paula Rand / Getty Afbeeldingen

6. Vrolijk kerstfeest iedereen…

Als je een schommel of een soort stoel op je veranda hebt, zoek dan naar een ‘veranda-oppas’. Een opgezette rendier, kerstman, sneeuwpop of een ander type veranda-oppas kan een beetje eigenzinnigheid toevoegen aan uw veranda-inrichting. U kunt altijd een persoonlijk tintje toevoegen door een geschreven welkomstboodschap op te nemen, of het nu op een krijtbordoppervlak is of dergelijke kant-en-klare ornamenten.

wernerimages / Getty Images

7. Laat de sneeuw vallen

Voeg nepsneeuw, sneeuwvlokken of een gevulde sneeuwpop toe aan je veranda voor een vleugje eigenzinnigheid. Een sneeuwschep op de veranda voegt een beetje plezier en bruikbaarheid toe. Ga nog een stap verder door spuitsneeuw aan de ramen toe te voegen. Sneeuwvlokken zijn altijd mooi en kunnen in verschillende vormen en zelfs kleuren voorkomen. Ze kunnen worden opgehangen of vastgeplakt aan de deur of ramen.

Lees ook:   Hoe u uw mooie hardhouten vloeren kunt beschermen en onderhouden

Bogdan Kurylo / Getty Afbeeldingen

8. De Kerstman komt naar de stad…

De Kerstman, zijn rendieren, Frosty the Snowman, de Grinch en vele andere dergelijke concepten maken een geweldig thematisch verandaontwerp. Plaats een paar verschillende driedimensionale figuren strategisch op de veranda om gasten te verwelkomen en maak de look compleet met gekleurde lichten of speciale accenten die passen bij het door u gekozen thema.

GummyBone / Getty Afbeeldingen

9. Steek kerstkaarsen aan

Kaarsen zijn een embleem van Kerstmis en zijn overal tijdens dit seizoen, dus waarom zou je ze niet op je veranda hebben? Hoewel er enkele nadelen zijn aan het gebruik ervan buiten (ze moeten worden beschermd tegen de wind omdat ze gemakkelijk kunnen worden uitgeblazen en ook zorgvuldig moeten worden geplaatst, buiten het bereik van kinderen en huisdieren), hebben echte kaarsen een mooie authentieke uitstraling die nauwelijks kan worden vervangen door elektrische kerstkaarsen.

svetikd / Getty Afbeeldingen

10. Oh kerstboom!

We moeten kerstbomen zeker niet degraderen naar de woonkamerruimte. Een fel verlichte buitenboom, of het nu een gekapte boom is die onder het plafond van uw veranda past, of een levende boom in een pot, kan extra interesse wekken voor een decoratieve voorporch-display. Versier de boom met buitenverlichting en ornamenten en voeg verpakte nepcadeaus toe onder de boom voor een compleet displaypakket.

jimfeng / Getty Afbeeldingen