4 creatieve manieren om groen in de keuken te gebruiken

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina.

Als je van de trend houdt om het buitenleven naar binnen te brengen, dan zul je het geweldig vinden hoe moderne keukens groen bevatten. Verticale binnentuinen zijn al een tijdje populair in kleine ruimtes. Hiermee kun je verse kruiden in de keuken kweken, of je nu een uitgestrekte ruimte buiten hebt of niet. Je kunt gaan voor een full-scale groenmuur of je kunt het meer aan de subtiele kant houden en kiezen voor creatieve plaatsing van potplanten. Als je een natuurlijke sfeer wilt krijgen, zijn hieronder een paar manieren om groen in de keuken te gebruiken.

brizmaker / Getty Images

Verticale tuin backsplash

Dit zeer creatieve ontwerp geeft een exotische uitstraling aan een minimalistische, moderne keuken. Het effect wordt gecreëerd met een vensterachterwand die in een verticale tuin kijkt. Deze stijl werkt vooral goed wanneer je een breed scala aan verschillende plantentexturen combineert voor tonnen opvallend contrast.

Wat dit ontwerp echt doet werken, is dat de verticale tuin wordt omringd door zo’n minimalistische keukenruimte. De lichte kleuren en minimale texturen helpen de verticale tuin echt het middelpunt van de ruimte te worden. Als je de moeite gaat nemen om een verticale tuin zichtbaar te hebben in de keuken, zou het de show moeten stelen.

FreshSplash / Getty Afbeeldingen

Verticale kruidentuin voor extra groen in de keuken

Dit is een veel voorkomend, populair ontwerp voor verticale moestuinen. Je ziet het overal op doe-het-zelfsites zoals Pinterest en Etsy. Het mason jar-ontwerp op het teruggewonnen, noodlijdende hout geeft een aantrekkelijk natuurlijk gevoel. Het ontwerp maakt het ook mogelijk om elk kruid te labelen met een handgeschreven esthetiek die bijdraagt aan de rustieke uitstraling en tegelijkertijd functioneel is.

Lees ook:   Kleine ruimte, grote plannen: 6 geniale organisatorische hacks die je nog niet eerder hebt gezien

Een verticale kruidentuin is geweldig voor kleine ruimtekeukens. Zolang je een open muur hebt, hoef je geen kostbare aanrechtruimte in te nemen met een overdekte kruidentuin. En door het direct in de keuken te plaatsen, zijn die kruiden gemakkelijk toegankelijk tijdens het koken.

FollowTheFlow / Getty Images

Hangende potplanten

Als je je keukenruimte wat conventioneler wilt houden, probeer dan potplanten voor wat extra groen. Het ontwerp op de foto hierboven laat zien hoe hangende potplanten een keukenruimte kunnen verbeteren. Ze geven een aards, natuurlijk en enigszins rustiek gevoel, alsof je een kruidendokter bent die in een boshuisje woont. Als zodanig werkt deze stijl goed voor landelijke, rustieke, natuurlijke en andere landelijke looks.

Naast het ophangen van potplanten, kun je ook proberen ze op de toonbanken te plaatsen om wat samenhang aan de ruimte toe te voegen. De bovenstaande foto laat ook zien hoe sommige klassieke diagrammen van het plantenleven kunnen bijdragen aan het naturalistische gevoel.

alvarez / Getty Images

Verticale tuin met brede ramen

Het ontwerp op de foto hierboven bewijst dat het gebruik van groen in de keuken niet betekent dat je al je groen daadwerkelijk in de keuken moet hebben. De grote ramen openen naar natuurlijke struiken, wat bijdraagt aan het natuurlijke gevoel van de keuken zelf. (In feite zijn er veel manieren om raamweergaven te gebruiken om uw binnenruimtes een boost te geven.)

Om de look naar binnen te brengen, zit er een subtiele verticale tuin aan de muur van de keuken. Groepen potplanten aan de linkerkant en op het aanrecht houden het gevoel van natuurlijke schoonheid gelijkmatig in balans in de kamer.

Lees ook:   Maak je buren jaloers met deze moderne ideeën voor het versieren van de veranda

Dit is een ander ontwerp dat het natuurlijke gevoel combineert met een slanke, minimalistische ruimte die wordt gedefinieerd door neutrale tinten. Nogmaals, het ontwerp zorgt ervoor dat niets echt concurreert met al het plantenleven.

Wilt u groen toevoegen aan de keuken? Welke van de bovenstaande ideeën springt in het oog?