6 ideeën voor het gebruik van keuken backsplash contrast

Lichte keuken backsplash

Keuken backsplashes zijn een natuurlijke plek om wat individuele stijl toe te voegen. Van de verschillende kleuropties tot de grote verscheidenheid aan materialen, er zijn veel mogelijkheden voor een unieke en leuke backsplash. En een van de gemakkelijkste manieren om wat persoonlijke stijl aan de keuken toe te voegen, is door te denken aan het contrast van de backsplash in de keuken.

Het gebruik van contrast in een keukenachterwand, om te beginnen, helpt het vaak overschaduwde gebied achter het fornuis of de aanrechtruimte te knallen. Het kan ook een kleurrijke achtergrond aan de keuken toevoegen en helpen de stijl van de ruimte te definiëren. Lees verder om erachter te komen hoe u contrast kunt gebruiken in een keukenachterwand.

nieuwe luxe keuken in een modern herenhuis. Een moderne keuken met granieten werkbladen, roestvrijstalen apparaten en een tegelachterwand.

IP Galanternik D.U./ Getty Afbeeldingen

Artistieke achtergronden

Misschien is een van de meest opvallende manieren om wat keuken backsplash contrast te krijgen, om voor een collageontwerp te gaan. Dit voegt onmiddellijk visuele interesse toe. Een zwart-wit ontwerp is een veilige gok om direct contrast te creëren. Het gebruik van zwart-wit kan het ontwerp helpen bij lichtere keukenkleurenschema’s. Een zwart-witte stijl kan een statig ontwerp zijn dat visuele interesse toevoegt zonder te veel te concurreren met de rest van de kamer, omdat de kleuren neutraal zijn.

Wees natuurlijk niet bang om een kleurrijk collageontwerp te proberen. Het kan zorgen voor een geweldig brandpunt in een kamer met een neutraler kleurenschema of overeenkomen met andere kleuren in de kamer.

Close-up van aanrechtbladen met groene en witte tegelrug

ImageFlow / Shutterstock

Tegel met hoog contrast

Tegel is altijd een favoriet voor keuken backsplashes. Tegels zijn meestal gemaakt van gladde materialen die bestand zijn tegen hitte en gemakkelijk schoon te maken zijn. Een manier om wat keuken backsplash contrast te krijgen, is door tegelkleuren te kiezen met contrast ertussen.

Lees ook:   Slim toiletsysteem dat douchewater gebruikt voor het doorspoelen

Nogmaals, zwart-witte tegels zijn een favoriet voor direct contrast dat past bij populaire lichte keukenkleurenschema’s. Maar u kunt elke gewenste kleurencombinatie gebruiken die contrast creëert, zoals donkere tinten en gedurfde, heldere tinten. Het is een zeer aanpasbaar ontwerp dat u kunt gebruiken om bij elke kleurschemakeuze te passen.

Geometrische keuken backsplash

ThomasPhoto/Shutterstock

Driedimensionale meetkunde

Een meer onconventioneel idee is om te gaan voor wat textuur in de keuken backsplash om contrast te creëren. De bovenstaande foto laat zien dat sommige golfontwerpen die aan de backsplash zijn toegevoegd, helpen contrast te creëren als het licht verschillende punten van het ontwerp raakt. Toegevoegde beige schaduwen helpen met dat contrast voor een look die zowel gedurfd als subtiel is.

Dit idee is een creatieve toevoeging die bij vrijwel elke keukenstijl past. Als u een vergelijkbaar driedimensionaal uiterlijk wilt creëren, kunt u een tegelontwerp gebruiken waarbij sommige tegels hoger worden verhoogd dan andere. Weer andere ontwerpen zijn abstracter en geometrischer.

Keuken

Artazum/Shutterstock

Accentkleuren

Een andere keuze voor het krijgen van keuken backsplash contrast is om een gedurfde accentkleur te kiezen tegen een meer neutrale achtergrond. Neem de rode tegels langs de keukenruimte op de foto hierboven als voorbeeld.

Het mooie van dit ontwerp is dat je die accentkleur vervolgens kunt gebruiken in de rest van de ruimte, zoals in sommige gordijnen of meubels. Dat zorgt ervoor dat de backsplash een onderdeel wordt van het algehele ontwerp van de kamer. Dit leidt tot enige samenhang in de ruimte, omdat de achtergrond een belangrijk brandpunt wordt voor die accentkleur. Het stelt je ook in staat om te werken met heldere spatten van je favoriete kleur.

Keuken backsplash

Derek Brumby/Shutterstock

Natuurlijke materialen

Een gemakkelijke manier om direct contrast te krijgen, is door te gaan voor een aantal natuurlijke materialen zoals de keuken backsplash. Marmer geeft bijvoorbeeld onmiddellijk contrast, omdat het donkere aderen heeft die door het witte materiaal lopen. Sommige marmeren hebben donkerdere aderen dan andere, wat betekent dat je met deze stijl zo veel of zo weinig contrast kunt hebben als je zou willen.

Lees ook:   Herfst DOE-HET-ZELF projecten die u kunt doen tijdens COVID-19

Een andere optie is het gebruik van natuursteen met verschillende tinten. Dat geeft de keuken een natuurlijke, outdoorsy en rustieke uitstraling, als dat de stijl is die je in de keuken wilt hebben. Het kleurcontrast en de ruwe textuur van de steen werken goed samen om het oog te trekken.

Lichte keuken backsplash

Broodbakmachine/Shutterstock

Heldere tinten creëren backsplash contrast in de keuken

Bij gebruik van contrast in een keuken backsplash hoeft de backsplash niet tegen zichzelf te contrasteren. U kunt één kleur gebruiken voor uw keukenachterwand. In dat geval komt het contrast voort uit de manier waarop de kleur die je kiest voor de keukenbacksplash contrasteert met de rest van de ruimte.

U kunt bijvoorbeeld een gedurfde kleur op een keukenachterwand gebruiken om te contrasteren met natuurlijke houttexturen, zoals op de bovenstaande foto. Of een lichte keuken backsplash kan contrasteren met een donkerder algemeen kleurenschema. Dit ontwerp trekt dan de aandacht naar de backsplash en voegt wat visuele interesse toe aan de ruimte.

Wat zijn enkele van je favoriete manieren om keukenbacksplashontrast te maken? We horen er hieronder graag over.