Hoe het uiterlijk van tijdloos ontwerp te bereiken

klassieke woonkamer

klassieke woonkamer

Tom Merton / Getty Images

Wat maakt tijdloos woondesign? Heb je ooit een tijdschrift uit een ander tijdperk gepakt en bij jezelf gedacht dat je vanaf vandaag naar iets zou kunnen kijken? Waarom zien sommige huizen er gedateerd en moe uit, terwijl andere er altijd fris en actueel uitzien? Het belangrijkste is, hoe kun je je huis zo creëren dat het de komende jaren niet lijkt te zijn passe? Lees verder voor enkele ideeën.

Maak een ontwerp met uithoudingsvermogen

klassieke elegante woonkamer

Broodbakmachine/ Shutterstock

Tijdloos design – of wat dan ook tijdloos – heeft uithoudingsvermogen. Het is niet gemaakt om tijdelijk te zijn. Het was nooit iets dat als een rage of een trend werd beschouwd.  Als u wilt dat uw huis die tijdloze uitstraling heeft, een die vandaag net zo fris en relevant is als gisteren, en morgen zal zijn, wilt u op zoek gaan naar ontwerpen, stijlen en kleuren die als “klassiek” worden beschouwd, die zijn gemaakt om lang mee te gaan, in stijl, kleur en materialen die bedoeld waren om lang mee te gaan.

Creëer een huis met klassieke stijl

woonkamer met open haard

Photographee.eu/ Shutterstock

De klassieke stijl is er een die blijvend is. Voor een klassieke stijl wilt u misschien putten uit de Griekse architectuur door gebruik te maken van sterke kolommen, strepen, standbeelden, bustes en architecturale lijsten. Uw tijdloze huis speelt in op deze details. Uw interieurs worden zo ontworpen dat ze de architectuur aanvullen. Zie je huis als een paspop. Het huis zelf is de mannequin en de interieurdetails zijn als de kleding die op de mannequin is geplaatst. Daarom zal uw interieurontwerp deze details aanvullen – het zijn de materialen die van het frame werken, net als kleding op een paspop. Een huis dat tijdloos is, maakt gebruik van natuurlijke hulpbronnen en vezels – hout, stenen, baksteen en natuurlijke vezels zoals katoen.

Lees ook:   Beste keukenontwerpsoftware

Zorg ervoor dat je huis er niet uitziet als een rage

klassieke woonkamer

emmaduckworth / Getty Images

Tijdloos design trekt niet uit trends – het is noch avant-garde, kieskeurig, sierlijk of weelderig. In feite weerstaat een tijdloze inrichting deze trends. Tijdloos design is rustig ingetogen, eenvoudig en verfijnd. Deze stijl is ontworpen om zeer functioneel te zijn, maar toch niet saai en saai.  Je tijdloze stijl is subtiel, aanpasbaar en overleeft. Het is een stijl die zowel bij de ruimte als bij de omgeving hoort. Je kunt zeker andere elementen van design opnemen en naar binnen trekken, items van bijvoorbeeld gisteren, vandaag en morgen kunnen allemaal samen worden getrokken om een look te creëren die tijdloos is.  Je kunt een antiek meubelstuk tegen een neutrale muur plaatsen, onder een groot stuk moderne of hedendaagse kunst en het zal er fantastisch uitzien. Het gaat om het creëren van een gevoel van balans en orde. Functie is een belangrijke essentie van tijdloos design.

Ontwerp een look die functioneel is

woonkamer met chevron vloerkleed

Jodie Johnson/ Shutterstock

Tijdloos design is functioneel en verstandig. Het is een stijl die een rustig zelfvertrouwen suggereert. Het is niet overdreven en het is ook niet saai. Tijdloos design is perfect geschaald en geproportioneerd.  Bij het creëren van deze functionele ruimte zul je zien dat je meubels perfect in een kamer moeten passen. Het moet bij een kamer horen en niet te groot zijn om te overmeesteren, of te klein om onbelangrijk te lijken. Om een kamer te creëren die tijdloos is, weg van oversized, over pouffy banken en banken die overdreven gestroomlijnd lijken te zijn. Tijdloos design, net als klassiek design, stuurt ook weg van overdreven versierde en overdreven drukke patronen, vormen en ruimtes. Hier is minder vaak meer. Er wordt veel gesproken, in design, over de kleur van het jaar. Wees voorzichtig bij het opnemen van een Kleur van het Jaar in uw huis. Veel van deze, hoewel leuk en energiek, zullen de tand des tijds niet doorstaan. Het is misschien het beste om deze kleur op te nemen met accentstukken en accessoires. Veel ontwerpers stellen voor om te investeren in solide antieke stukken om uw ruimte een gevoel van geschiedenis te geven dat voor altijd kan worden uitgebreid.  Antieke meubels, hoewel ze het verleden weerspiegelen, worden tijdloos wanneer ze worden opgenomen met andere stijlen en meubels.

Lees ook:   Container Gardens: Landschapsarchitectuur voor huurders

Kies traditionele kleuren

witte bank met blauw kussen woonkamer decor

Photographee.eu/ Shutterstock

Neutrale kleuren zijn sterk aanwezig in de traditionele woondecoratie. Ze accentueren een ruimte zonder deze te overweldigen. Beiges, grijzen en gebroken witten hebben een sterke aanwezigheid in traditionele huizen, vaak geaccentueerd door helder, helder wit van architecturale lijsten in plafonds, bogen en deuropeningen. Dit zijn kleuren die je moet kiezen omdat ze een perfecte bac vormenkdrop voor formele meubels, bustes, standbeelden en kleurrijke kunstwerken. Niet alle traditionele woningen zijn echter in neutraal geschilderd. Je kunt ook kiezen voor klassieke kleuren zoals zwart, marineblauw en donkergroen die vaak worden aangevuld met deze neutrale kleuren. Trendkleuren kunnen een rol spelen bij gebruik, omdat spurts prachtig naast traditionele kunnen bestaan. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn, zodat de trendy kleur niet degene is die de toon zet voor de kamer.

Hoe u de uitstraling van tijdloos design in uw huis kunt bereiken

witte banken en kleurrijke kussens

Tom Merton / Getty Images

Tijdloos design is relatief eenvoudig te realiseren. Je achtergrond moet neutraal zijn en niet druk. Benadruk strakke lijnen en vormen en de natuurlijke architectonische details van uw huis. Voeg klassieke kleuren toe zoals donkergroen, marineblauw en zwart omdat ze de neutrale kleuren zo goed aanvullen. Investeer in een paar antieke meubels. Alle meubels, zelfs reproducties, die meer dan 100 jaar oud zijn, worden beschouwd als antiek – waardoor antieke meubels voor iedereen beschikbaar zijn. Gebruik voor patronen vetgedrukte patronen zoals strepen, plaids en ruiten. Gebruik natuurlijke materialen in uw huis – veel hout, steen en natuurlijke vezels. Zorg ervoor dat uw meubels op de juiste manier zijn geschaald naar de grootte van de kamer waarin ze zich bevinden. Blijf weg van rommel, prullaria en tchotchkes. Een kamer moet streven naar eenvoud, subtiliteit en onelegantie.

Lees ook:   De Freshome Gift Guide: Tiny Living en Small Apartment Gifts