10 creatieve manieren om uw niet-werkende open haard te versieren

Open haard die wordt gebruikt om boomstammen op te slaan

Er is iets warms en gastvrijs aan een open haard.  We hebben de neiging om deze ruimtes het vaakst te zien als de temperaturen beginnen te dalen, als we ons klaarmaken om hun lege holtes te vullen met stapels hout en ze vervolgens in brand steken terwijl we ons koesteren in hun warmte en gloed. Veel open haarden in veel huizen zijn echter niet-functionerend of gewoon nooit gebruikt. Je open haard mag er nooit leeg, grimmig of eenzaam uitzien. We bieden je een paar ideeën om je te helpen je haard te vullen.

1. Maak een grillig display!

Pompoenen in open haard, Halloween decoraties

JZhuk / Getty Afbeeldingen

We houden van plezier en de leuke manier waarop de eigenaren van de bovenstaande open haard ervoor kozen om hun ruimte te gebruiken voor Halloween-decoraties.

2. Open haard veranderd in opslagruimte!

Voeg rekken toe aan het interieur van uw open haard en maak er extra opbergruimte van. Gedrukt behang op de achtergrond kan een leuk en aangenaam ontwerpelement toevoegen. Dit is een geweldig idee voor appartementen en kleinere ruimtes waar opslag krap kan zijn.

3. Creëer een hoekje van een boekenliefhebber!

Gebruik je niet-werkende open haard als een creatief huis voor je boeken. Dan zijn al je boeken allemaal gemakkelijk toegankelijk als iemand er een wil pakken en ophalen.

4. Niets zegt het als bloemen!

Vintage woonkamer met open haard

nicolamargaret / Getty Afbeeldingen

Bij Freshome houden we van alles wat natuurlijk en groen is en omarmen we alles wat natuurlijk en groen is. De grote vaas met bloemen belemmert niet, maar verbetert eerder de elegante open haard. De bloemen voegen kleur en levendigheid toe aan de kamer en worden gemakkelijk uitgewisseld om de seizoenen te weerspiegelen. Vervang verse bloemen door verse takken van dennen of hulst voor een meer vakantie-achtig gevoel.

Lees ook:   Welke doe-het-zelfprojecten zullen het meest waarschijnlijk over het budget gaan en waarom?

5. Maak een vignet of toon uw verzamelobjecten.

Een lege haard is een prachtige manier om je verzamelobjecten te delen. Zorg ervoor dat ze niet te klein of kwetsbaar zijn om niet gemakkelijk beschadigd te raken. Open haarden kunnen stoffig worden, dus een paar grote items hebben de voorkeur boven veel kleinere items als het tijd is om ze allemaal schoon te maken. Als u niet het type verzamelobjecten bent, maakt u een klein vignet.

6. Zet een boomstam in de open haard.

Open haard die wordt gebruikt om boomstammen op te slaan

@kayp / Twenty20

Er is iets warms en uitnodigends, feestelijks en leuks aan deze met hout gevulde open haard. Zonder zelfs maar aangestoken te zijn, roept het hout een gevoel van warmte en een huiselijkheid op. Het hout geeft een milieuvriendelijk, natuurlijk en organisch gevoel aan de ruimte. De boomstammen, in alle soorten en maten, voegen textuur en patroon toe. We houden van deze look, of uw huis nu in de stad of op het platteland ligt.

7. Maak een persoonlijke galerij

Toon enkele van uw favoriete kunstwerken in de open haard in plaats van op de muren of boven de schoorsteenmantel. Ingelijste stukken, gegroepeerd en op de vloer geplaatst, voegen niet alleen een gevoel van creativiteit en frisheid toe aan uw ruimte, maar zullen zeker het middelpunt van uw kamer zijn en een geweldig gesprek opleveren. Kunst wordt nog fantastischer als het niet, voorspelbaar, aan muren wordt opgehangen.

8. Brand baby branden!

Kaarsen in open haard, witte woonkamer

poligonchik / Getty Images

We houden van deze mooie en slimme plaatsing van pilaarkaarsen. Of u nu de voorkeur geeft aan vlammen of vlamloos, dit is een perfecte oplossing voor diegenen die het effect van warmte en vuur willen creëren zonder het gedoe en de rommel. Het arrangement is warm, uitnodigend en romantisch, en zou goed voorspellen in elk huis of open haard, werkend en niet-werkend. Voor degenen onder u die last hebben van allergieën, kunnen houtgestookte vuren verschrikkelijk zijn, en dit is een perfect alternatief en zou zelfs de meest gevoelige ademhalingssystemen niet moeten storen!

Lees ook:   Beste keukenvloerideeën

9. Toon uw waren

Een buste, een schelp, een grote sculptuur of een ander object d’art creëert een stijlvolle flair voor je donkere en lege haard. Misschien een kostbaar bezit of een schat van uw reis naar een vreemd land, alles kan in een haard worden geplaatst. Je kunt het zien als een andere open kastruimte, die toevallig op de vloer ligt… Een grote plantenbak, koperen potten, een grote zilveren trofee gevuld met bloemen en een oversized schaal met ornamenten of dennenappels… echt, de mogelijkheden zijn eindeloos!

10. Kom op baby steek mijn vuur aan!

Gashaard in woonkamer in Scandinavische stijl

BenAkiba / Getty Afbeeldingen

Ja, dat klopt. Gashaarden zijn economischal en milieuvriendelijk. Ze vereisen geen schoorsteen en zijn de perfecte oplossingen voor diegenen die een echt vuur in hun open haard willen, maar er geen kunnen hebben… tot nu! Neem voor meer informatie contact op met uw lokale gasvervangingsbedrijf. Hoe zou u de voorkeur geven aan het decoreren van een niet-werkende open haard?