Is dit een goed moment om een thuistuin te beginnen?

Een man met dochter in de tuin, die zaailingen plant.

Een man met dochter in de tuin, die zaailingen plant.

Halfpoint Afbeeldingen / Getty Images

Thuistuinieren, vooral onder millennials, is populairder dan ooit. Tussen 2008 en 2013 was er een stijging van 63% in millennial tuinieren. Nu het grootste deel van de natie thuisblijft om de verspreiding van COVID-19 te helpen voorkomen, kan dit het perfecte moment zijn om een huistuin te beginnen (zolang u de thuisblijfbevelen of sociale afstandspraktijken niet schendt om benodigdheden te kopen). We spraken met enkele deskundige tuiniers over hoe te beginnen.

Waarom het een goed idee is om nu een tuin te beginnen

Verse producten. Het hebben van uw eigen bron van verse producten kan gezonder zijn, u geld besparen en echt de moeite waard zijn. Er is ook geen mysterie over mogelijke verontreiniging of chemicali├źn.

Het is goed voor je. Tuinieren heeft zowel fysieke als mentale gezondheidsvoordelen. Het brengt je naar buiten voor een beetje vitamine D en helpt bij eventuele gekke gevoelens. Tuinieren kan helpen stress te verlichten, je productiever te laten voelen en wat beweging te bieden. Timothy Hammond, een thuistuinman, vertelde ons: “2,5 uur per week tuinieren kan helpen dezelfde streefhartslag te bereiken als een training met matige intensiteit. Het biedt ook lichte krachttraining.”

Je hebt kinderen thuis. Als je nu kinderen thuis hebt van school, is tuinieren de perfecte activiteit. Sarah Cook, oprichter van Sustainable Cooks, vertelde ons dat het veel thuisonderwijsonderwerpen omvat, zoals biologie, geschiedenis, sociale studies, wiskunde en P.E.: “We gebruiken onze tuin ook om onze kinderen te leren voor anderen te zorgen. Je kunt altijd een beetje extra planten om ervoor te zorgen dat je kunt doneren aan buren in nood.”

Lees ook:   Beste outdoor beveiligingscamera's

Gemeenschap. Nieuwe hobby’s kunnen je verbinden met nieuwe gemeenschappen. U kunt contact leggen met andere tuinders in uw omgeving – online voor nu, natuurlijk – om meer te weten te komen over de lokale bodem en seizoensgebondenheid. U kunt uw producten ook doneren en delen met uw huidige gemeenschap van vrienden, buren en familie. Cook vertelde ons dat het hebben van een tuin nieuwe verbindingen voor haar heeft gemaakt: “Mijn tuin ligt in mijn voortuin die uitkijkt op een straat die mensen gebruiken als onderdeel van een gemeenschappelijke wandelroute. Een van de onverwachte voordelen van mijn tuin zijn alle geweldige mensen die ik heb ontmoet terwijl ik aan het werk ben. Zonder de tuin waren die mensen nooit gestopt om een praatje te maken.”

Wat u moet weten voordat u begint

Begin klein. Het kan gemakkelijk zijn om gek te worden en te proberen de perfecte Pinterest-tuin te bouwen, maar als je nieuw bent in thuistuinieren, is het het beste om je eerste poging eenvoudig te houden. U zult ook willen nadenken over hoeveel tijd en geld u in de tuin kunt investeren zodra de thuisblijfmandaten zijn opgeheven. Overweeg wat je kunt behouden als je eenmaal teruggaat naar je normale routine.

Weersta de drang om in te springen en je hele tuinruimte om te zetten tijdens je eerste seizoen.┬á Laat de tuin en het gebied met je meegroeien naarmate je kennis zich uitbreidt. Je kunt beginnen met te denken dat je voedselgewassen wilt verbouwen, en na onderzoek te hebben gedaan, realiseer je je dat je in plaats daarvan bloemen zou laten groeien. “

Timothy Hammond, Tuinman van de Grote Stad

Bepaal uw ruimte. Voordat je zaden koopt of tuindozen gaat bouwen, overweeg dan om waar uw tuin kan leven. Cook vertelde ons om het hele jaar door blootstelling aan de zon en het bereik van je waterbron te overwegen: “Ik garandeer je dat je niet midden in de zomer emmers water naar je tuin wilt slepen. Zoek een gebied dat gemakkelijk met een slang te bereiken is.” Als u in een appartement woont, kunt u balkon- of terrasruimte gebruiken of planten overwegen die binnenshuis gedijen.

Lees ook:   Hoe zorg je voor je gazon en landschapsarchitectuur voor de winter

Onderzoek uw regio. Waar je woont, heeft invloed op enkele van de dingen die je kunt planten en wanneer ze zullen gedijen. Voor sommige staten is het de perfecte tijd om te beginnen met planten voor een zomeroogst. In andere gebieden is de grond nog steeds bevroren in de lente en wilt u opties voor koud weer overwegen. Onze deskundige tuinders bevelen de Oude Boerenalmanak aan voor al uw regionale tuinplanning. Je kunt ook verbinding maken met lokale Facebook-groepen die thuis zijn in thuistuinieren.

Eenvoudige projecten voor beginners

Bewaar je restjes. Je kunt beginnen met het verbouwen van voedsel met de producten die je al in je keuken hebt. Het enige wat je nodig hebt is water en kleine plastic bakjes. Chelsea Wells-Barrett, eigenaar van The Green Acre Homestead, zei: “Snijd de kont of het uiteinde van een bos selderij of krop romaine sla af en plaats het in een ondiepe container met een centimeter water. Binnen een week zie je nieuwe groei. Zorg ervoor dat je het water een of twee keer per dag ververst en maak dagelijks foto’s om de groei te documenteren!” Deze methode werkt best met spruit- en wortelgroenten zoals selderij, aardappelen, sla, prei of groene ui.

Kruiden. Net als vetplanten zijn kruiden moeilijk te doden. Het is een geweldige startersplant met een lage investering vooraf (in geld en arbeid). Kruiden zoals koriander, munt, peterselie, rozemarijn en basilicum kunnen enigszins verschillende behoeften hebben, maar zijn behoorlijk aanpasbaar. Je kunt ze in een pot op je vensterbank planten, of in de achtertuin. En als je een startplant gebruikt in plaats van zaden, kun je in een mum van tijd oogsten.

Lees ook:   Millennials die een huis kopen, zijn geobsedeerd door gazons en tuinen

Zaadstarters van uw lokale boerderijen. Veel lokale boerderijen en tuincentra bieden drive-up of bezorgservice om zaad- en plantenstartkits voor uw eigen tuin te kopen. Het is een geweldige manier om lokale bedrijven te ondersteunen terwijl je een vliegende start maakt met een aantal thuisproducten.

Bloemperken. Eten is niet het enige wat je kunt tuinieren. Bloemen kunnen je landschap en geesten opfleuren. Wells-Barrett vertelde ons: “Bloembedden kunnen ook een leuk beginnend tuinproject zijn omdat ze een beetje pizazz aan je landschap toevoegen, of dat nu een balkon of veranda is. Probeer bloemen te planten die bestuivers aantrekken: Calendula, goudsbloemen en mijn persoonlijke favoriet, zonnebloemen.”

Als je besluit om thuis te gaan tuinieren, maak dan een foto van je voortgang en tag ons @freshome.