Een gazon groen houden zonder constant gebruik van sproeiers

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina.

Afhankelijk van waar je woont, heb je misschien gemerkt dat droogtes erger lijken. Droogtes komen notoir vaak voor, met ergens tussen 20 en 70 procent van het Amerikaanse landoppervlak dat op een bepaald moment tussen 2000 en 2015 abnormale droogte ervaart, volgens de EPA. En afhankelijk van hoe slecht de droogteomstandigheden in uw omgeving worden, kunt u watergebruiksbeperkingswetten hebben. Deze beïnvloeden hoeveel u in staat bent om uw gazon water te geven en kunnen het moeilijk maken om uw groene gazon intact te houden.

Droogtebeperkingen zijn niet de enige reden om uw sprinklers minder vaak te gebruiken. Een andere belangrijke reden is dat u geld kunt besparen. Volgens EPA’s WaterSense gebruikte het gemiddelde Amerikaanse gezin van vier vanaf 2003 400 liter water per dag, en 30 procent daarvan ging naar buitengebruik. Meer dan de helft van het buitengebruik ging naar het besproeien van gazons en tuinen. Dus dat is gemiddeld meer dan 60 liter water per dag, dat u misschien besteedt aan uw groene gazon en tuin.

Gelukkig zijn er veel manieren om een tuin te krijgen die je niet constant hoeft te betalen om water te geven. Door te kiezen voor droogtebestendige planten, je eigen opgevangen regenwater te gebruiken en een landschap te ontwerpen dat beperkt water nodig heeft, kun je in een paar weken een droogtebestendige tuin krijgen. De kosten kunnen variëren in de duizenden om een tuin professioneel opnieuw aan te leggen tot ongeveer een paar honderd euro voor een regenton irrigatiekit. Maar als u minder water hoeft te geven, kunnen die kosten uiteindelijk worden gecompenseerd door besparingen op de waterrekening.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van termieten in uw huis voorgoed

Green Lawn Gras Shot

Droogtebestendig gras voor een groen gazon

Een eenvoudige manier om uw gazon groen te houden, is door gras te vinden dat toleranter is voor drogere omstandigheden. Sommige grassoorten komen uit nattere gebieden, dus ze hebben meer water nodig om er mooi uit te zien. Maar andere soorten gras zijn inheems in drogere gebieden. Hiermee heb je minder water nodig om een groen gazon te behouden. Sommige droogtetolerante grassen omvatten:

 • Kentucky bluegrass
 • Buffalograss
 • Kikuyu gras
 • Paspalum aan de kust
 • Zoysia gras
 • Augustinusgras
 • Lang zwenkgras

Dit zijn slechts enkele ideeën. Misschien wilt u met een professionele tuinarchitect praten om te zien hoe verschillende droogtetolerante grassen zullen werken met het klimaat in uw omgeving.

Green Lawn Regenton Systeem

Gebruik uw eigen watervoorziening

Een ander idee voor het houden van een groen gazon is om uw eigen watervoorziening te gebruiken. Water valt letterlijk uit de lucht, natuurlijk, dus waarom zou je dat niet gebruiken? Regentonnen zijn gemakkelijk genoeg om direct onder regenpijpen te plaatsen, en dan kun je vanaf daar gewoon de gieter vullen.

Er zijn ook kits die u kunt kopen waarmee u een irrigatiesysteem van een regenton rechtstreeks naar uw tuin kunt laten lopen. Deze omvatten meestal het bevestigen van een waterslang aan de basis van de regenton, die u vervolgens aansluit op een getimede sprinkler, soaker-slang of een ander type irrigatiehulpstuk.

Green Lawn geplaveid en steen

Ontwerp een landschap met beperkte gazonruimtes

Een ander idee is om uw tuin opnieuw te maken, zodat deze in de eerste plaats een kleiner groen gazon heeft. Er zijn veel aantrekkelijke manieren om een tuin te krijgen die niet zoveel onderhoudsvriendelijk gras heeft. Enkele ideeën zijn:

Lees ook:   Termieten met vleugels: hoe vliegende termietenzwermen te identificeren en te behandelen

 • Bodembedekkers: Dit zijn planten die, zoals de naam al doet vermoeden, een lage en volledige dekking over de tuin bieden. Voorbeelden zijn hosta’s, rotsroze planten of kruipende berberis.

 • Inheemse planten: Als je in een droge regio bent, kijk dan naar het kiezen van planten die inheems zijn in je gebied. Deze gedijen prima in droge omstandigheden, omdat ze uit het gebied komen.

 • Decoratieve grassen: Er zijn soorten lange grassen die het goed doen met minder water en in fragmentarische arrays die niet hoeven te worden gemaaid, zoals blauw paniekgras.

 • Steen/Hardscape: De ultieme onderhoudsarme, decoratieve steen werkt goed naast looppaden en onder andere droogtebestendige planten. Je zou losse gekleurde stenen, stapstenen of grind kunnen gebruiken. Je kunt ook kijken naar ontwerpen die meer patioruimte creëren met minimale accenten van het plantenleven.

En vergeet niet, kies een laagwaterlandschap dat past bij uw stijlvoorkeur. Als u nog steeds overal weelderig plantenleven wilt, bijvoorbeeld inheemse planten en regenwatersystemen kan je helpen om dingen natuurlijk te houden. Hardscapes kunnen echter goed zijn voor mensen die houden van weinig tuinwerk en een meer stedelijke aantrekkingskracht. Als alternatief hoeft u uw groene gazon niet eens op te geven als u het juiste gras kiest. Deze ideeën laten veel ruimte voor persoonlijke stijl.