Hier zijn 5 eenvoudige manieren om uw huis warmer en gezelliger te maken voor de winter

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina.

Het wordt dit jaar een lange, koude winter, aldus de Boerenalmanak. Redacteur Peter Geiger legt uit: “Het echte tandengeknars komt half februari, vooral in de volgende zones: Noordoost/New England, Grote Meren, Ohio Valley, Midwest en Zuidoost.”

Het is tijd om op te zetten en te jagen voor de winter. We hebben vijf eenvoudige manieren om je huis warmer en gezelliger te maken.

De volgende vijf tips vereisen geen grote tijds- of geldinvestering, maar zullen een lange weg gaan om uw huis deze winter warmer te maken. En het beste deel is dat u zich niet alleen comfortabeler voelt in uw huis, u bespaart ook geld op uw verwarmingsrekening.

1. Laad op het juiste wintertextiel

warm je huis op voor de winter

Julia Lototskaja/Shutterstock

Dekens, tapijten, plaids en gordijnen isoleren allemaal een kamer voor een gezelligere en warmere ruimte. Hier zijn enkele ideeën over hoe u het juiste wintertextiel kunt gebruiken om uw huis deze winter warmer te maken:

  • Een kleine loper naast je bed, een groot vloerkleed in de woonkamer of een badmat voor je wastafel in de badkamer houdt jou (en je voeten) weg van de koude vloer.
  • Ruil je satijn- of percale vellen in voor flanel of microvezel. Ze voelen warmer aan en isoleren beter.
  • Een donzen (of dons alternatief) dekbed houdt je lichaamswarmte het beste vast.
  • Hang zwaardere isolerende gordijnen op die de koude lucht buiten houden en de warme lucht binnen.
Lees ook:   Landschapsarchitectuur voor brandveiligheid

2. Omgaan met concepten

hoe maak je huis warmer

Photographee.eu/Shutterstock

Deuren, ramen en kieren kunnen koude lucht in uw huis lekken. Om je huis zo warm mogelijk te houden, moet je de openingen isoleren die de koude lucht binnenlaten. Hier leest u hoe u de concepten kunt vinden en oplossen, stat:

  • De meest voorkomende tochtige boosdoeners zijn ramen, deuren en bedradingsgaten. Begin daar.
  • Om andere tocht te vinden, wacht op een winderige dag, sluit alle ramen en deuren en steek een stokje wierook aan. Houd het op plaatsen waarvan u vermoedt dat concepten afkomstig zijn. Als de wierookrook er onstabiel of wankel uitziet of de kamer in wordt geblazen of eruit wordt gezogen, heb je een tochtige plek gevonden.
  • Houd deuren gesloten voor al uw kamers.
  • Houd het rookkanaal van de open haard gesloten wanneer het niet in gebruik is.
  • Heb je een ingang die uitkomt op de woonkamer? Hang een gordijnroede en een zwaar gordijn om koude lucht uit de woonkamer te houden wanneer je de voordeur opent.
  • Gebruik kit of uitzettend schuim om bedradingsgaten of een lekkend raam af te dichten.
  • Plak zelfklevende weatherstripping in ramen of deuren die een merkbare opening hebben om ze af te dichten.
  • Plaats een “tochtslang” of opgerolde handdoek aan de basis van je deur om een tocht buiten te houden.

3. Gebruik Smart Heating &Cooling verstandig

Slimme verwarmings- en koelsystemen zijn direct beschikbaar om comfort op aanvraag gemakkelijk te maken. Je kunt tegenwoordig het verwarmingssysteem van je huis draadloos bedienen, dankzij een slimme thermostaat en woningzonering.

Het geheim van het warmste, gezelligste en meest kostenefficiënte slimme verwarmings- en koelsysteem is om uw huis in zones in te richten.

Home zonering betekent dat koeling of verwarming naar de gebieden gaat die u waarschijnlijk het meest zult gebruiken. Het efficiënt uitvoeren van een home zonering setup zoals het ComfortLink™ II Zoning System betekent dat u geld en energie bespaart door verwarming en koeling te concentreren op de gebieden die u het vaakst gebruikt.

Lees ook:   Dingen om te overwegen bij het installeren van stopcontacten

Om uw comfort-on-demand-systeem voor thuiszonering uit te voeren en te plannen, hebt u een slimme thermostaat nodig. Het is het energiecommandocentrum van uw huis waar u kunt programmeren welke zones u wilt verwarmen en wanneer. U kunt ook op afstand toegang krijgen tot de slimme thermostaat of live weer bekijken op het kleurentouchscreen.

4. Herschik uw meubels om uw huis warmer te maken

hoe maak je je huis deze winter warmer en gezelliger

Broodbakmachine/Shutterstock

Het is tijd om strategisch te worden over waar het meubilair van uw kamer zit om koude lucht van ramen en muren te vermijden en te genieten van de paar dagen warme zon. Als u overdag vanuit huis werkt, plaatst u uw bureau in de buurt van een zonnig raam om de warmte van de zon in u op te nemen. Verplaats je bank, fauteuil of bed uit de buurt van een koud, tochtig raam of slecht geïsoleerde muur om jezelf warmer en gezelliger te houden.

Verplaats uw bank en andere grotere meubels uit de buurt van uw verwarmingskanalen of radiatoren, zodat de warmte kan stromeneely in een kamer.

5. Laat je ventilator de andere kant op lopen

een gezelliger huis voor de winter

JR-voorraad/Shutterstock

Wist je dat de meeste ventilatoren een kleine schakelaar hebben op de basis van het mechanisme in de buurt van de bladen? Met deze schakelaar kunt u de ventilator in de “wintermodus” zetten.

Warmte stijgt. En als je hoge plafonds hebt, is de warmste plek in je huis in de buurt van het plafond. Zet de schakelaar van de ventilator in de achteruitstand, zodat de bladen met de klok mee draaien in plaats van tegen de klok in om warme lucht terug naar beneden te duwen waar u ervan kunt genieten.

Lees ook:   Welke plagen komen uit in de winter?

Deze truc werkt het beste als je ventilator meerdere snelheidsinstellingen heeft. Laat je ventilator op de allerlaagst mogelijke snelheid draaien. Je wilt je ventilator niet te hoog laten lopen, waardoor er tocht ontstaat en de kamer wordt gekoeld.

Het opwarmen van je huis voor deze lange winter vereist niet veel werk. En de beloning zijn stijlvolle ruimtes die uitnodigender aanvoelen, zodat je gezellig kunt ontspannen met een mooie mokka.