Hoe zich te ontdoen van wasberen

Wasberen wachten buiten de deur van huis

Wasberen kunnen veel schade aanrichten aan uw tuin en huis, en het is niet altijd zo onschadelijk als het omgooien van vuilnisbakken. Wasberen kunnen in je tuin graven, gordelroos en gevelbeplating scheuren om op je zolder te komen, nestelen in je schoorsteen of onder je dek en een hele hoop parasieten meenemen. Als u wilt weten hoe u van wasberen af kunt komen, lees dan onze uitgebreide gids.

Hoe zien wasberen eruit?

Wasberen zijn zoogdieren afkomstig uit het grootste deel van de Verenigde Staten. Volgens de United States Fish &Wildlife Service (USFWS) zijn ze eigenlijk leden van de berenfamilie en kunnen ze ondanks hun kleine gestalte zeer grote lasten tillen. Ze zijn ook goed in het bereiken van plaatsen, zoals foerageren naar voedsel in uw afval of onderdak zoeken in uw huis of op uw eigendom.

Herkenbaar aan hun duidelijke zwarte “gemaskerde” gezicht en ringstaart, zijn wasberen te vinden in bijna alle Amerikaanse steden en buurten. Ze zijn meestal ’s nachts en kiezen ervoor om ’s nachts te foerageren. In stedelijke en voorstedelijke gebieden, waar wasberen gedijen, worden ze vaak in een kleine groep gevonden en zijn ze verrassend wendbaar in het openen van vuilnisbakken, containers en schuren.

Hoewel hondsdolheid niet zo vaak voorkomt als het ooit was in wasbeerpopulaties, beweert de USFWS dat de ziekte nog steeds vrij hoog is in zuidoostelijke en mid-Atlantische staten. Bovendien hebben huisdieren veel meer kans om hondsdolheid te krijgen van wasberen dan mensen, waardoor het essentieel is voor eigenaren van gezelschapsdieren om contact te beheren en te voorkomen.

Hoe kom je aan wasberen?

Wasberen zijn aanpasbare wezens die het heel goed doen in zowel stedelijke als voorstedelijke omgevingen. Zoals elk dier proberen ze te overleven en betrouwbare bronnen van voedsel, water en onderdak te vinden.

Volgens het Tennessee Wildlife Resources Agency worden deze beestjes voornamelijk aangetrokken door gemakkelijk toegankelijk afval en voedsel voor huisdieren. Tussen deze twee gemeenschappelijke voedselbronnen kan een groep wasberen vrij gemakkelijk overleven. Hoe langer wasberen die bron hebben, hoe langer ze blijven hangen.

Als je eenmaal wasberen hebt aangetrokken, zijn er een aantal verschillende conflicten die kunnen ontstaan. De dieren zullen bijvoorbeeld alles doen wat nodig is om bij het voedsel in je afval te komen. Afval zal waarschijnlijk versnipperd op je oprit terechtkomen terwijl de wasberen op zoek gaan naar de restjes van gisteravond. Als je huisdieren hebt, kunnen ze in gevechten terechtkomen met wasberen die op zoek zijn naar een gemakkelijke maaltijd. Wasberen kunnen ook delen van uw tuin en landschapsarchitectuur opgraven op zoek naar voedsel, wat kan leiden tot kostbare schade.

Lees ook:   Elektrische generatoren en huisbeveiliging: wat u moet weten

Hoe te controleren op wasberen

Vaker wel dan niet, kunt u een wasbeerprobleem bepalen door simpelweg het afval te observeren dat over uw eigendom en een beschadigde prullenbak is verspreid. Als u echter niet zeker bent van de dader, zijn hier een paar wasbeertekens ter referentie, met dank aan het Washington Department of Fish and Wildlife:

  • Tracks: Wasbeersporen zijn vrij gemakkelijk te identificeren en u kunt ze vinden rond een modderige of zanderige plek op uw terrein.
  • Uitwerpselen: Ongeveer zo dun als je pink en overal van 3-5 centimeter lang, wasbeerkeutels zijn kruimelig en plat, waardoor ze gemakkelijk te onderscheiden zijn.
  • Krabben Merken: Wasberen klimmen graag, dus zoek naar krassen op nabijgelegen bomen, verandapalen of andere structuren waarvan je vermoedt dat wasberen klimmen.
Wasbeervoetafdrukken in de klei.

Atonaltzin / Getty Images

Hoe zich te ontdoen van wasberen, stap voor stap

Huiseigenaren kunnen vrij eenvoudig van wasberen afkomen door de onderstaande stappen te volgen. Er zijn een paar producten die u bij elk van deze stappen zullen helpen.

Stap 1: Beveilig uw prullenbak

Eerst en vooral, verwijder hun voedselbron, omdat dit wasberen zal dwingen om elders te foerageren. Dit kan betekenen dat u uw afval in een garage of onafgewerkte kelder bewaart, uw vuilnisbakken vergrendelt of een van de onderstaande producten gebruikt.

Stap 2: Verplaats dierenvoer naar binnen

Huisdiervoer is uiterst verleidelijk voor een groep wasberen, dus het voeden van uw huisdieren binnen en, nog belangrijker, Opslaan het voedsel voor huisdieren binnenin zal een lange weg gaan in het dwingen van wasberen om ergens anders heen te gaan.

Stap 3: Potentiële toegangspunten blokkeren of repareren

Je hebt misschien een probleem met wasberen die je huis als hol gebruiken. Om dit te stoppen, moet u toegangspunten onder veranda’s en dekken blokkeren, of in openingen tussen uw muren, dak en zolder. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat potentiële bewoners buiten zijn voordat de gebieden worden afgesloten.

Lees ook:   De ultieme checklist voor onderhoud van het herfsthuis om uw huis klaar te maken voor koeler weer

Stap 4: Gebruik een dierenafschrikmiddel

Zodra u de voedselbron hebt verwijderd, heeft u mogelijk nog steeds een beetje extra hulp nodig om uw ongewenste bezoekers volledig af te schrikken. Þhet kan een machine zijn die water spuit of een geluid uitzendt. Het kan ook zo eenvoudig zijn als een bitterspray die onaangenaam is voor dieren, maar onschadelijk voor kinderen, huisdieren en dieren in het wild.

Producten die u kunt gebruiken om een wasbeerprobleem op te lossen

  • Prullenbak vergrendelen. Een eenvoudig bungee-achtig prullenbakslot houdt het deksel dicht op uw vuilnisbak buiten, waardoor gemakkelijke toegang wordt geëlimineerd.
  • Luchtdichte opslag van dierenvoeding. Sommigen aarzelen misschien om stinkend huisdiervoer binnen te houden en laten het liever op een overdekte veranda staan. Als dit het geval is, zal het gebruik van een luchtdichte opslagcontainer voor huisdiervoer voorkomen dat de geur van dierenvoer nabijgelegen wasberen aantrekt.
  • Aluminium knippert. Als wasberen rond uw schoorsteen, onder uw daklijn of door een opening in uw fundering binnenkomen, gebruik dan metalen knipperen om gaten te dichten die niet zichtbaar of duidelijk zijn voor buren. Snijd de vorm eenvoudig met bliksnippers en schroef op zijn plaats met een accuboormachine.
  • Kleine dieren afschrikken. Het afschrikken van wasberen en andere overlastgevende dieren kan zo eenvoudig zijn als een bitterspray, of zo uitgebreid als een op afstand bestuurbaar geluids- en lichtalarm dat dieren wegjaagt van uw vuilnisbakgebied of achtertuin.

Wanneer een professional bellen om van wasberen af te komen

Als je de bovenstaande technieken tevergeefs hebt geprobeerd, kan een specialist in het verwijderen van dieren in het wild nodig zijn om je wasbeerprobleem te beëindigen.

Na het verwijderen van voedselbronnen, het implementeren van afschrikmiddelen en insectenwerende middelen en het blokkeren van potentiële denning-gebieden, kan een natuurspecialist binnenkomen en de dieren vangen. Afhankelijk van in welke staat u woont en zelfs in welk gebied of provincie u woont, kan verplaatsing van het dier illegaal zijn. Zelfs als het legaal is om te verhuizen, beweren een aantal overheidsinstanties dat verplaatsing onmenselijk en slecht is voor het ecosysteem. Met andere woorden, de specialist in het verwijderen van dieren in het wild zal het dier waarschijnlijk euthanaseren. Hoewel ze een vergunning hebben om dit humaan te doen, moet deze optie als een laatste redmiddel worden behandeld.

Lees ook:   Hoe u uw douchekop kunt reinigen en waarom het zo belangrijk is

Hoe wasberen uit uw huis te houden

Wasberen uit je huis houden is vrij eenvoudig. Je wilt gewoon gebieden en toegangspunten afsluiten die ze kunnen gebruiken om binnen te komen. Sluit het rookkanaal op uw schoorsteen om wasberen buiten te houden en eventuele gaten in uw gevelbeplating, muren en daklijn te dichten. Je zult ook de toegang tot gebieden onder je dek of veranda willen blokkeren om te voorkomen dat wasberen daar holen opzetten.

De bottom line op wasberen

Wasberen proberen gewoon te overleven zoals elk ander levend wezen. Als je de voedselbron wegneemt die ze exploiteren, zullen ze verder gaan en iets anders vinden. Wasberen zijn een succesvolle soort die veel verschillende dingen eet en in verschillende habitats leeft, dus ze zullen gemakkelijk naar andere gebieden gaan. Met de juiste proactieve stappen en hulp van insectenwerende middelen en afschrikmiddelen is professionele verwijdering waarschijnlijk niet nodig.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg je wasberen in een tuin?
Wasberen zijn alomtegenwoordig in de Verenigde Staten, dus ze zullen rondzwerven waar ze maar nodig hebben om gemakkelijk voedsel en onderdak te vinden.

Zijn wasberen gevaarlijk?
Wasberen hebben zelden conflicten met mensen, maar ze kunnen hondsdolheid dragen en gevaarlijk zijn voor huisdieren.

Is herplaatsing humaan voor wasberen?
Nee. De meeste professionals, waaronder staatsagentschappen voor dieren in het wild, zeggen dat verplaatsing alleen wasberen en andere dieren in het wild scheidt van hun gevestigde territorium, en ze overleven zelden als ze in een ander gebied worden gedropt.

Zijn wasberen slim?
Wasberen zijn erg slim. Volgens de American Psychological Association waren wasberen het onderwerp van veel discussie en onderzoek omdat ze het zo goed deden toen mensen zich in hun habitat uitbreidden.