Hoe muggen voorgoed uit uw huis te houden

Hoe zien muggen eruit?

Volwassen muggen zijn kleine vliegende insecten met spichtige poten en smalle buiken. Muggen variëren van donkerzwart tot lichtbruin van kleur, met verschillende soorten die verschillende markeringen dragen. Alle muggen bezitten echter een lange en slanke proboscis, een langwerpig monddeel.

Vrouwelijke muggen zijn bijtende insecten die zich voeden met bloed en pijnlijke en jeukende beten toebrengen wanneer ze dat doen. De jeuk wordt veroorzaakt door een allergische reactie op muggenspeeksel. Beten verschijnen vaak als kleine rode of witte gezwollen bultjes binnen een paar minuten na de beet. Na een paar dagen verharden, worden beten meestal harder, donkerder of blaren. Muggen kunnen elk deel van de blootgestelde huid bijten, dus controleer gebieden zoals uw nek, armen, handen of enkels na blootstelling.

De aanwezigheid van muggen is ongewenst, vooral als je te maken hebt met muggen in huis. Weten hoe je van muggen af kunt komen en hoe je muggen weg kunt houden, zijn belangrijke factoren die elke huiseigenaar zou moeten leren.

Close-up van mug

Burazin / Getty Afbeeldingen

Zijn muggen gevaarlijk?

Afgezien van irritatie veroorzaakt door beten, vormen muggen een ernstige bedreiging voor de menselijke gezondheid. Veel muggensoorten zijn beruchte verspreiders van infectieziekten. Muggen kunnen ernstige en soms dodelijke ziekten overbrengen op mensen, waaronder het West-Nijlvirus, het Zika-virus, het chikungunya-virus, malaria en knokkelkoorts.

Muggen kunnen ook ziekten en parasieten overbrengen op huisdieren, waarbij honden en paarden bijzonder vatbaar zijn. Dergelijke ziekten omvatten hartworm, oostelijke paardenencefalitis en westnijlvirus.

Waar worden muggen door aangetrokken?

Vrouwelijke muggen worden aangetrokken door hun gastheren door een combinatie van koolstofdioxide uitgeademd als adem en bepaalde lichaamsgeuren. Dat is de reden waarom muggen de neiging hebben om sommige mensen meer te bijten dan anderen. Sommige muggensoorten richten zich op specifieke dieren, terwijl andere feeders met gelijke kansen zijn. Zodra ze een gastheer vinden, worden muggen aangetrokken door lichaamswarmte om te landen en te beginnen met voeden.

Muggen zoeken stilstaand water om eieren te leggen. Dit omvat moerassen, moerassen en plassen. Het omvat ook veel voorkomende voorwerpen die water kunnen vasthouden, zoals banden, plantenbakken, emmers, speelgoed, plastic zeilen en zelfs flessendoppen.

Hoe zich te ontdoen van muggen, stap voor stap

Een muggenplaag in uw tuin of huis is niet alleen onaangenaam, maar vormt ook een bedreiging voor de gezondheid van u en uw gezin. Elke huiseigenaar moet weten wat muggen weghoudt. Alleen het gebruik van een muggenspray voor werven zonder andere preventieve maatregelen te nemen, is niet voldoende. In plaats daarvan moeten huiseigenaren een geïntegreerde managementbenadering hanteren om te voorkomen dat muggen hun eigendom in handen krijgen.

Lees ook:   Hoe voegmiddel schoon te maken

Stap 1: Bescherm jezelf

Voordat u uitstapt en begint met het implementeren van muggenbestrijdingsmaatregelen, beschermt u uzelf tegen beten door een EPA-goedgekeurd insectenwerend middel toe te passen. De meest effectieve bevatten DEET, een kleurloos vloeibaar insectenwerend middel. Je moet je ook kleden in lange mouwen, broeken, sokken en schoenen om beten te voorkomen. Werken in het daglicht wanneer muggen minder actief zijn, kan ook helpen.

Stap 2: Identificeer en monitor broedplaatsen

Muggen kunnen broeden in een kleine hoeveelheid stilstaand water. Dit betekent dat u waakzaam moet zijn over het identificeren van gebieden in uw tuin waar water zich verzamelt. Zorg ervoor dat u al het stilstaande water dat u kunt dumpen nadat het heeft geregend, of verwijder voorwerpen in uw tuin die water verzamelen.

Stap 3: Breng larviciden aan op stilstaande watergebieden

U kunt niet alle gebieden dumpen of verwijderen die water verzamelen, zoals boomgaten, goten of lage gebieden in uw tuin. Behandel in deze situaties stilstaand water met larviciden en volg de instructies op het etiket.

Stap 4: Elimineer volwassen muggen

Als u de aanwezigheid van volwassen muggen identificeert, die de neiging hebben om op schaduwrijke plaatsen te rusten, moet u een adulticide kiezen en toepassen. Adulticide-opties omvatten spoelen, vernevelaars, sprays en aerosolen. Welk type u ook kiest, volg altijd de gelabelde instructies.

Stap 5: Houd huisdieren en kinderen weg

Na het aanbrengen van insecticide wordt het altijd aanbevolen om huisdieren en kinderen uit het gebied te houden totdat het product is opgedroogd. Zorg ervoor dat je minstens een uur wacht. Als u zich zorgen maakt over chemische interacties, kunt u kinderen beschermen tegen muggenbeten met behulp van een volledig natuurlijk, DEET-vrij afweermiddel, zoals Buzz Away Extreme. Huisdieren moeten ook worden behandeld met niet-toxische insectenwerende formuleringen.

Stap 6: Zet muggenvallen op

Het plaatsen van muggenvallen is een extra stap die u kunt nemen om te voorkomen dat volwassen muggen zich opnieuw op uw eigenschap. Ze werken door muggen aan te trekken en te vangen in een oplossing op waterbasis.

Stap 7: Blijf waakzaam

Blijf broedplaatsen en gebieden controleren op tekenen van activiteit waar volwassen muggen samenkomen. Mogelijk moet u deze stappen wekelijks herhalen totdat de populatie onder controle is.

Producten die je nodig hebt om van muggen af te komen

  • Insectenwerend middel. Sawyer Premium Controlled Release Insect Repellent is een DEET-bevattende lotion die effectief is tegen muggen en geen sterke chemische geur heeft.
  • Larvicide. Summit Mosquito Dunks kan elk 100 vierkante voet oppervlaktewater behandelen en tot 30 dagen meegaan.
  • Adulticide. Concentrated Mosquito Magician is een niet-toxische mix van natuurlijke oliën die muggen tot twee weken doodt en afstoot. U kunt het gebruiken met elke pompspuit, slangspuit of vernevelaar.
  • Pompspuit. U kunt de Chapin Specialty Mosquito-sproeier vullen met elk adulticide.
  • Muggenvallen. Het ophangen van Spartan Mosquito Eradicator-vallen helpt u passief muggenpopulaties op uw eigendom te beheersen, met twee buizen die effectief zijn voor het behandelen van een hectare land.
Lees ook:   Hoe lang duurt het voordat gras groeit?

Wil je geen chemicaliën gebruiken? Hier leest u hoe u op natuurlijke wijze van muggen afkomt

Het goede nieuws is dat de meerderheid van de commercieel beschikbare behandelingen die worden gebruikt om volwassen muggen te doden en af te weren, zijn afgeleid van natuurlijke ingrediënten. Mosquito Magician is bijvoorbeeld een mengsel van citronella-olie, knoflookolie, rozemarijnolie, citroengrasolie, cederhoutolie en geraniol, waarvan wordt aangenomen dat ze muggen afstoten. Geraniol is een verbinding afgeleid van planten, met name bloemen, die fungeert als een natuurlijk insecticide en over het algemeen als veilig wordt beschouwd door de FDA. Andere muggensprays voor tuinonderhoud die natuurlijke en niet-toxische ingrediënten gebruiken, zijn Wondercide en Colton’s Naturals Yard Mosquito Repellent.

Voor degenen die zich toeleggen op natuurlijke wijze van muggen af te komen, vermijd sprays die pyrethrinen en pyrethroïden bevatten. Pyrethrinen zijn chemicaliën afgeleid van de chrysantenbloem en pyrethroïden zijn synthetische versies van dezelfde chemische stof. Van deze chemicaliën is bekend dat ze allergische reacties bij mensen veroorzaken en vissen kunnen doden als ze verkeerd worden toegepast.

Larvicide producten, zoals Mosquito Dunks en Mosquito Bits, zijn ook natuurlijk afgeleid. Deze en soortgelijke producten gebruiken bacteriën als een actief ingrediënt en worden niet als schadelijk voor mensen of huisdieren beschouwd. Houd er echter rekening mee dat er anekdotische verhalen zijn over vergiftiging bij huisdieren en dat onbedoelde inname actief moet worden vermeden.

Voor een volledig natuurlijk alternatief voor DEET-bevattende insectenwerende middelen, maak je je eigen zelfgemaakte muggenspray door ongeveer 10 druppels pepermuntolie, tijmolie en rozemarijnolie te combineren in een spuitfles gevuld met water.

Elektrische insectendoders (of “bug zappers”) en ultrasone apparaten beweren beide muggen te doden, maar onderzoek heeft geconcludeerd dat ze muggen niet aantrekken of afstoten. In feite hebben elektrische insectenverdelgers meer kans om andere soorten insecten te doden die nodig zijn voor een gezond ecosysteem en die de populatie zangvogels ondersteunen.

Wanneer moet u een professionele verdelger bellen om muggen te behandelen

Als uw muggenplaag uitgebreid of moeilijk te beheersen is met behulp van de hierboven beschreven maatregelen, dan is het tijd om een professionele verdelger te vinden om in te grijpen. Het Environmental Protection Agency beveelt aan om op zoek te gaan naar een combinatie van kwaliteit en waarde. Evalueer een aantal verschillende bedrijven en overweeg hoe lang elk al actief is, lees beoordelingen en aarzel niet om referenties te vragen.

Lees ook:   Maak tuinwerk gemakkelijker met deze opgeruimde checklist

Hoe muggen weg te houden

De meeste soorten muggen blijven in de buurt van hun larvale broedgebieden, maar sommige hebben een bereik van maximaal 20 mijl. Dat betekent dat het mogelijk is voor muggen om terug te keren naar uw eigendom zodra u ze hebt verwijderd. Daarom is het van het grootste belang om altijd te onthouden om stilstaand water regelmatig te behandelen en te verwijderen. Muggenvallen kunnen ook dienen om te voorkomen dat een plaag zich opnieuw voordoet.

Het bestrijden van muggen is een gemeenschapsinspanning. Al uw werk kan tevergeefs zijn als uw buren niet dezelfde procedures volgen. Overweeg om met je buren of gemeenschapsgroep te praten over muggenbestrijdingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen zijn deel doet en vermijdt het doden van nuttige insecten in de inspanning.

De bottom line op muggen

Muggen zijn meer dan alleen overlast – ze vormen een gevaar voor de gezondheid van uw hele huishouden. Als u te maken heeft met muggen in eigen huis of op uw eigendom, vereist het elimineren en weghouden ervan een geïntegreerd beheersplan. Door je te richten op broedplaatsen van muggen en volwassen muggen, kun je populaties beheersen met de juiste voorraden en oproerine onderhoud.

Veelgestelde vragen

Waarom word ik steeds gebeten door muggen?

Onderzoekers hebben ontdekt dat muggen worden aangetrokken door variaties van menselijke lichaamsgeur en iedereen ruikt een beetje anders. Dat is de reden waarom muggen zich meer aangetrokken voelen tot sommige mensen dan anderen.

Welke temperatuur zal muggen doden?

Vrouwelijke muggen overwinteren in de winter en kunnen temperaturen tot -25 graden Fahrenheit overleven. Muggen voeden zich echter zelden wanneer de temperaturen lager zijn dan 50 graden Fahrenheit.

Kunnen verdelgers zich ontdoen van muggen?

Ja, verdelgers kunnen muggen elimineren door broedhabitats te verwijderen en insecticiden toe te passen om larven en volwassen populaties te behandelen.

Welke soorten ziekten kunnen muggen verspreiden?

Muggen kunnen mensen infecteren met een aantal infectieziekten, waaronder het Zika-virus, het West-Nijlvirus, malaria en anderen. Muggen kunnen geen aids overbrengen.