Buitenvlooien: hoe u uw tuin kunt behandelen

Beagle hond krabben lichaam op groen gras buiten in het park op zonnige dag.

Vlooienplagen zijn een groot ongemak. Vlooien kunnen bijten, ziekten dragen en over het algemeen gewoon chaos veroorzaken. Uw tuin en gazon creëren een comfortabele omgeving voor vlooien om zich te voeden, te fokken en hun eieren te leggen – en geeft hen gemakkelijke toegang om een ritje naar binnen te liften op u of uw huisdieren. Om te leren hoe u kunt weten of u vlooien in uw tuin heeft en hoe u ze kunt verwijderen, leest u verder en volgt u onze uitgebreide gids.

Hoe weet je of je vlooien in je tuin hebt

Vlooien zijn kleine, vleugelloze plagen die leven van het bloed van katten, honden en mensen. Ze zijn ongeveer 3 millimeter lang met platte lichamen die bruin of roodbruin zijn. Hoewel ze vleugelloos zijn, hebben ze een ongelooflijk springvermogen vanwege hun achterpoten en kunnen ze gemakkelijk zo hoog als 11 inch springen. Vlooienbesmettingen kunnen snel uit de hand lopen omdat één vrouwelijke vlo tot 2.000 eieren kan leggen gedurende haar 100-daagse leven.

Vlooien moeten warmbloedige dieren in uw tuin worden gebracht en u kunt zien dat er vlooien in uw tuin zijn als uw huisdieren constant krabben of als ze rusteloos zijn. Soms zie je insecten tussen de haren van je huisdier bewegen – dit kunnen vlooien zijn. Als je het nog steeds niet zeker weet, loop dan door je tuin met een paar witte sokken en je zult gemakkelijk vlooien spotten tegen de felle kleur van je sokken.

Vlooien zijn niet alleen irriterend, ze zijn ook een bron van ziekten zoals muizentyfus en de pest. Zware plagen kunnen ertoe leiden dat uw huisdier constant krabt, wat leidt tot een geruwde vacht en, in sommige gevallen, nerveuze omstandigheden. Vlooien kunnen ook lintwormen verspreiden.

Hoe lang kunnen vlooienbesmettingen in de buitenlucht duren?

Het wegwerken van vlooien is geen eenmalig project. Helaas is het een proces dat weken of zelfs maanden kan duren vanwege de levenscyclus van een vlo. De levenscyclus van een vlo begint wanneer een vrouwelijke vlo zich voor het eerst voedt met een gastheer. Zodra dit gebeurt, legt ze instinctief tot 20 eieren op de vacht van het dier.

De eieren komen in de vezels van uw tapijt of in de tuin waar uw huisdieren het grootste deel van hun tijd doorbrengen. De eieren komen uit in pootloze embryo’s of larven die leven van voorverteerbaar bloed van de moeder, wat betekent dat ze geen gastheer nodig hebben om te overleven. De larven ontwikkelen zich dan tot coconvormige poppen, een stadium dat weken of zelfs maanden kan duren omdat de vlo niet tevoorschijn komt tenzij ze een potentiële gastheer voelen door een verandering in thermische energie, trillingen of een stijging van het koolstofdioxidegehalte.

Lees ook:   12 stappen om zelf een sprinklersysteem te installeren

Omdat vlooien pas volgroeid tevoorschijn komen als ze een gastheer hebben om zich mee te voeden, kunnen vlooienbesmettingen enkele maanden duren terwijl de vlooien in uw tuin hun levenscyclus doorlopen. En omdat vrouwelijke vlooien automatisch eieren leggen wanneer ze zich voeden, is het gemakkelijk voor de cyclus om zich voortdurend te herhalen.

Hoe zich te ontdoen van vlooien in de tuin, stap voor stap

Stap 1: Maai je gazon

U wilt ervoor zorgen dat uw gazon onwelkom is voor vlooien terwijl hun natuurlijke vijanden kunnen gedijen. Gras dat te lang is, geeft vlooien een gemakkelijke en ideale plek om zich te verstoppen, terwijl gras dat te kort is (minder dan twee centimeter) spinnen en mieren zal afschrikken – die beide op vlooien jagen.

Stap 2: Maak je tuin schoon

Het creëren van een natuurlijke barrière rond de randen van uw tuin en huis zal helpen vlooien weg te houden. Verwijder borstel, aanplant, bladeren en afval van rond de randen van uw tuin om te voorkomen dat vlooien een plek hebben om zich te verbergen en eieren te leggen.

Stap 3: Let op het vocht

Vlooien houden van vocht omdat het hen helpt gedijen. Als zodanig moet je ervoor zorgen dat je je gras en planten niet te veel water geeft. Dit kan vlooien aantrekken en ze een gelukkig thuis geven – iets dat je wilt vermijden.

Stap 4: Laat de zon schijnen

Een ander ding waar vlooien van houden, is duisternis. Dus snoei alle struiken en bomen om je tuin te laten vullen met zonlicht om vlooien af te schrikken.

Stap 5: Behandel je gazon

Gebruik een speciaal geformuleerde vlooienspraybehandeling over uw gazon om bestaande vlooien te doden en nieuwe te verjagen.

Stap 6: Mulch met cederhout

Vul je bloembedden met ceder mulch. Ceder is een natuurlijk vlooienafstotend middel en zal helpen ze weg te houden.

Stap 7: Verdrijf wilde dieren

Eekhoorns, katten, stinkdieren, konijnen en andere wezens zijn allemaal potentiële gastheren voor vlooien. Dus doe wat je kunt om ze uit je tuin te houden door vallen te gebruiken, vogelzaad te vermijden en je tuin minder vriendelijk voor ze te maken.

Stap 8: Zorg ervoor dat uw huis en huisdieren schoon zijn

Stofzuig je huis en behandel het vervolgens met een vlooienbehandeling. Verzorg en baad vervolgens uw weddenschappen met vlooienshampoos en conditioners om eventuele vlooien te doden die mogelijk zijn aangekomen hen. Dit zorgt ervoor dat eventuele vlooien die mogelijk naar binnen zijn gebracht, verdwenen zijn.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van wasberen

Producten die u kunt gebruiken om vlooien in de tuin te behandelen

  • Vet’s Best Flea and Tick Yard en Kennel Spray – Dit product doodt vlooien (samen met andere insecten) en is gemakkelijk rond uw tuin te spuiten vanwege de kant-en-klare slangbevestiging
  • Bonide (BND683) Household Room Fogger – Dit product is geformuleerd om zich te ontdoen van eieren, larven, poppen en volwassen vlooien, samen met andere huishoudelijke plagen
  • Hartz Flea &Tick Shampoos en Sprays – Deze spray doodt vlooien bij contact gedurende zeven dagen
  • Victor M230 Ultimate Flea Trap – Deze vlooienval trekt vlooien aan met behulp van een zweetgeur, kleur, warmte en licht en kan vlooien aantrekken die zich tot 30 voet afstand bevinden

Wil je geen chemicaliën gebruiken? Hier leest u hoe u op natuurlijke wijze van buitenvlooien afkomt

Een van de natuurlijke manieren waarop u vlooien in uw tuin kunt verwijderen, is door nematoden te introduceren, kleine meercellige organismen die in de bodem leven. Naast vlooien helpen nematoden bij het beheersen van ander tuinongedierte, waaronder mieren, engerlingen en termieten. Je kunt ze in elk tuincentrum of online winkel kopen en je hoeft alleen maar water toe te voegen zoals aangegeven op de verpakking en ze in je tuin te spuiten.

Ceder is ook een effectief vlooienwerend middel. Als het verspreiden van cederhoutsnippers in uw tuin lelijk of omslachtig is, gebruik ze dan in de hele omtrek van de tuin, zodat ze vlooien kunnen afschrikken om in uw tuin te komen. Je kunt de tuin ook besproeien met essentiële olie van cederhout. Deze olie is veilig voor huisdieren, mensen en het milieu.

Wanneer moet u een professionele verdelger bellen om vlooien in uw tuin te behandelen

Een professionele verdelger is opgeleid om met vlooienplagen om te gaan. Ze kunnen de bron van de besmetting identificeren, zich ontdoen van de vlooien en u adviseren over hoe u toekomstige plagen kunt voorkomen. Professionele verdelgers zullen producten gebruiken die veilig zijn voor u en uw huisdieren.

Als de hierboven beschreven stappen en producten falen, is het tijd om een professionele vlooienverdelger in te schakelen. Ze kunnen u vragen om uw tuin voor te bereiden door het op te ruimen, uw huis te stofzuigen en uw huisdieren te behandelen met specifieke producten (of zelfs een reis naar de dierenarts). Ze kunnen je ook vragen om het huis een paar uur te verlaten terwijl ze de vlooien in de tuin behandelen.

Lees ook:   Schrob deze slechte badkamerreinigingsgewoonten uit je leven

Hoe vlooien uit uw huis te houden

De eerste stap om een vlooienplaag in uw huis te voorkomen, is door het gras in uw tuin gemaaid te houden en eventuele struiken te snoeien. Het verzorgen van uw tuin geeft vlooien en ander ongedierte nul plaatsen om zich te verbergen. Ontmoedig vervolgens dieren zoals verwilderde katten, opossums en wasberen om in uw tuin te komen door ervoor te zorgen dat u geen afval of de voerbakken van uw huisdieren buiten laat.

Als uw huisdier tijd buitenshuis doorbrengt, laat dan een borstel of vlooienkam door zijn vacht lopen voordat hij het huis binnenkomt. Door ervoor te zorgen dat ze goed verzorgd en geschoren zijn, wordt het gemakkelijker om vlooien te herkennen.

De bottom line op buitenvlooien

Vlooienplagen kunnen snel uit de hand lopen en zijn moeilijk te stoppen. Huisdieren zijn een goede barometer om te zien of je vlooien hebt. Als ze constant krabben of rusteloos lijken, kan dit een teken zijn dat ze vlooien hebben. Vlooien gedijen bij warm, vochtig weer, duisternis en hoog gras. U kunt uw tuin onherbergzaam maken voor vlooien door uw gazon te maaien, schoon te maken om schuilplaatsen te verwijderen en bomen en struiken te snoeien om zonlicht binnen te laten. Als uw tuin echter al besmet is, moet u uw uitroeiingsinspanningen concentreren op de “hotspots” voordat u de rest van de tuin behandelt. Als u weinig tot geen verbetering merkt, is het misschien tijd om een professionele verdelger te bellen.

Veelgestelde vragen

Wat is de snelste manier om van vlooien in de tuin af te komen?

De gemakkelijkste en snelste manier om van vlooien af te komen, is door een insecticide of pesticide te gebruiken. Kies er een die pyriproxyfen bevat, omdat het voorkomt dat larven en poppen zich ontwikkelen tot volgroeide vlooien.

Wat doodt vlooien in de tuin op natuurlijke wijze?

Het besprenkelen van uw tuin met diatomeeënaarde is een effectieve manier om vlooien in uw tuin op natuurlijke wijze te doden. Dit werkt echter alleen als het niet nat is of regent.

Wanneer is een vlooienplaag het meest waarschijnlijk?

Vlooien kunnen je tuin op elk moment besmetten, maar ze hebben meer kans om aan te vallen als je lang weg bent geweest.

Wat zijn de gevaren van het niet onmiddellijk omgaan met een vlooienplaag?

Een vlooienplaag kan leiden tot huidirritaties die leiden tot haaruitval op de vacht van uw huisdieren of beten op uw huid. Ze maken huisdieren ook vatbaar voor allergiedermatitis, lintwormen en andere ziekten.