Hoe muren in uw huis schoon te maken

schoonmaken krijt off white wall

Wanneer u regelmatig uw huis schoonmaakt, richt u zich waarschijnlijk op het stofzuigen en afstoffen en schrobben van uw badkamer en keuken. Het schoonmaken van geverfde muren kan echter worden vergeten. Hoewel ze misschien niet erg vies lijken, vuil van kleine handjes, honden die er tegenaan botsen, en gewoon algemeen stof en gruis blijft onopgemerkt als het ophoopt.

Zodra u leert hoe u muren kunt reinigen, kunnen we garanderen dat u versteld zult staan van hoeveel vuil er afkomt. Het kan zelfs een totaal nieuwe tint verf onthullen, vooral op ontroerend niveau. Lees verder voor een uitgebreide uitleg over het wassen van muren, stap voor stap.

6 stappen om muren schoon te maken

Het goede nieuws: het schoonmaken van je muren is over het algemeen niet erg moeilijk. Volg de onderstaande stappen voor het schoonmaken van uw huismuren en bewonder de frisse look.

Stap 1: Bepaal het type verf op uw muren

Bepaalde verven houden veel beter stand dan andere. Zoek uit of je muurverf halfglans of emaille is. Deze twee staan op tegen een goede wasbeurt. Verf die plat, eierschaal of gekleurd is, heeft een zachtere wasbeurt nodig, zodat deze stevig aan de muur blijft zitten.

Stap 2: Stofzuig het stof weg

Gebruik geen plumeau of doek die het stof gewoon verplaatst. Gebruik in plaats daarvan de borstelbevestiging op je stofzuiger en laat deze over de muur lopen – dit zal beginnen met het schoonmaken van de eerste laag los vuil en vuil. Als uw stofzuiger geen opzetstuk heeft, kunt u er een kopen om het reinigingsproces te starten.

Stap 3: Het werkgebied voorbereiden

Zoek vervolgens oude handdoeken of gebruik een zeil om onder het reinigingsgebied te liggen en eventuele schoonmaakdruppels op te vangen.

Lees ook:   Deurbelcamera's Koopgids

Stap 4: Bereid uw schoonmaakmiddelen voor

Begin met een lichte reiniger vergelijkbaar met Pledge of afwasmiddel en ga vervolgens op naar een robuustere reiniger zoals Simple Green om hardnekkige vlekken weg te werken. Gebruik twee emmers: één met de reinigingsoplossing en water, en één met alleen water. Zorg dat je ook schoonmaakdoekjes bij je hebt.

Stap 5: Begin bovenaan en werk naar beneden

Werk vanaf de bovenkant van de muur naar beneden en zorg ervoor dat je teruggaat over eventuele druppels. Dit zorgt ervoor dat je geen waterlopen kunt zien. Was de muur met het reinigingsmengsel en vervolgens met alleen water om het schoon te maken.

Pro tip: Reinig hardnekkige vlekken door zuiveringszout en water door elkaar te mengen. Wrijf dit over de vlek en spoel het vervolgens weg.

Stap 6: Droog af

Volg het wasproces op door een droog washandje te gebruiken om de muren schoon te maken. Dit helpt voorkomen dat meer stof en vuil aan de muur kleven onmiddellijk nadat u klaar bent.

Pro tip: Om vervelende vetvlekken te reinigen die u nog steeds onder de doek kunt voelen, gebruikt u een zware Ontvettingsmiddel en schrob tot het weggespoeld is.

Producten en gereedschappen die je nodig hebt om muren schoon te maken

  • Vacuümborstelbevestiging: De meeste stofzuigers worden geleverd met een opzetstuk voor de borstel, maar als de jouwe dat niet deed, kun je ze altijd apart kopen. Dit helpt bij het wegzuigen van los vuil en stof op de bovenste laag van uw muren.
  • Handdoeken of een Tarp: Oude handdoeken kunnen worden gebruikt als je ze hebt. Als u dat niet doet, gebruik dan een zeil onder het werkgebied om druppels weg te houden van de vloer.
  • Schoonmakers zoals Pand of Eenvoudig groen: Je kunt de muren wassen met alleen water, maar om de diepste reiniging te krijgen, gebruik je een reiniger om harde vlekken en vlekken te doorbreken.
  • Ontvettingsmiddel: Als u uw keuken schoonmaakt, gebruik dan een ontvetter om taaie vetvlekken op te ruimen.
  • Twee Emmers: Emmers maken het gemakkelijker om te bewegen terwijl je schoonmaakt. Gebruik er twee: één om het water en het reinigingsmengsel vast te houden en één om gewoon water mee te nemen om te spoelen.
  • Schoonmaakdoekjes: Reinigingsdoekjes maken het gemakkelijk om vuil, vlekken en vet weg te vegen.
Lees ook:   Hoe tapijt te reinigen als een pro

Wil je geen chemicaliën gebruiken? Hier leest u hoe u muren op natuurlijke wijze kunt reinigen

Het wassen van muren is een eenvoudig proces om op natuurlijke wijze te doen, omdat het over het algemeen slechts één type reinigingsmiddel vereist. Natuurlijke reinigingsmiddelen zijn gemakkelijk te verkrijgen en doen het meestal net zo goed als chemische reinigingsmiddelen. Ze zijn ook veel milieuvriendelijker wanneer u het water en het reinigingsmengsel terug in de leidingen dumpt.

Als je niet gemakkelijk toegang hebt tot een natuurlijke reiniger, kun je misschien gewoon je voorraadkast opruimen. Als u een bijzonder taaie vlek moet wegspoelen, gebruik dan de aanbeveling om zuiveringszout en water samen te mengen. Azijn kan ook een nuttige natuurlijke reiniger zijn voor moeilijk te verwijderen vlekken.

De bottom line over hoe cmagere wanden

In zes eenvoudige stappen kunt u uw muren reinigen en ze er fris en nieuw uit laten zien. Hoewel je misschien denkt dat je muren een nieuwe verflaag nodig hebben, kan het schoonmaken van het verborgen stof, vuil en vet ervoor zorgen dat het schijnt alsof je net de kamer hebt geverfd. Zelfs bij het gebruik van natuurlijke reinigingsmiddelen, zuiveringszout of azijn is het reinigen van de muren een snel en eenvoudig proces.

Veelgestelde vragen

Hoe maak je muren schoon zonder verf te verwijderen?

Begin met het reinigen van de muren met een niet-schurende doek of dweil en water. Als er iets substantieels nodig is, gebruik dan een mix van voornamelijk water en wat afwasmiddel om de muren voorzichtig te schrobben en af te spoelen.

Is het nodig om de muren te wassen?

Lees ook:   Maak tuinwerk gemakkelijker met deze opgeruimde checklist

Het is alleen nodig voor vuile of drukbezochte gebieden die tekenen van vuil vertonen. Soms is vuil onmerkbaar, maar het is nog steeds gunstig om je muren schoon te maken zodat de verf er fris uit blijft zien.

Hoe reinig je vlekken van muren?

Begin met het gebruik van water om van de muur af te spoelen. Gebruik vervolgens een mengsel van water en afwasmiddel. Als de vlek aanhoudt, gebruik dan een ontvetter of een zuiveringszout- en watermengsel en schrob voorzichtig maar grondig.

Hoe reinig je vlekken van behang?

Nieuwere soorten behang hebben de neiging om als wasbaar te worden bestempeld, maar zelfs als je ouder, “niet-afwasbaar” behang hebt, kun je hetzelfde proces gebruiken als op een geverfde muur. Begin met het gebruik van een beetje water om het behang af te wassen. Gebruik vervolgens een zacht mengsel van water en afwasmiddel voordat u de muur afdroogt.