HVAC Basics: Wat is een goede SEER-beoordeling?

HVAC-unit buiten een huis

Winkelen voor een nieuw HVAC-systeem kan aanvoelen als een ontmoedigende taak. Want hoe weet de gemiddelde mens wat een goed systeem maakt? Een factor die u kunt bekijken, is de SEER-classificatie van het apparaat. In dit bericht behandelen we de basisprincipes van wat een SEER-beoordeling is, wat zorgt voor een goede beoordeling en waar u op moet letten als u winkelt. Blijf lezen voor meer informatie.

Wat is een SEER-beoordeling?

Simpel gezegd, een SEER-classificatie is een maat voor hoe efficiënt uw verwarmings- en koelsysteem werkt. Het staat voor Seasonal Energy Efficiency Ratio. Hoewel het soms ook wordt uitgeschreven als een seizoensgebonden energie-efficiëntiebeoordeling.

Hoe je het ook formuleert, een SEER-classificatie is de verhouding van de koeloutput van een HVAC-eenheid over een heel koelseizoen, gedeeld door de hoeveelheid energie die het gebruikt in Wattuur. De koeloutputfactor van een systeem wordt gevonden door een consistente binnentemperatuur te gebruiken in vergelijking met de energie die nodig is om die bij verschillende buitentemperaturen te handhaven. Deze temperaturen variëren van 60 graden tot meer dan 100 graden.

hogere rating

Wat is een goede SEER Rating?

Over het algemeen geldt dat hoe hoger de SEER-rating, hoe beter de efficiëntie van het apparaat. Tegenwoordig moeten nieuwe eenheden een beoordeling van ten minste 13 hebben en de meeste hebben een beoordeling tussen 13 en 21, hoewel sommige modellen zelfs hoger kunnen gaan. Oudere en lagere modellen kunnen daarentegen een lagere beoordeling hebben. Ter referentie, de meeste HVAC-units van bouwkwaliteit hebben een SEER-classificatie van 8 of 9.

Houd er echter rekening mee dat de classificatie een maat is voor de maximaal mogelijke efficiëntie van de HVAC-eenheid. Het werkt misschien niet altijd op dat niveau. Ter vergelijking: SEER-beoordelingen lijken veel op de benzinekilometers van een auto. Alleen omdat een auto tot 35 mijl per gallon op de snelweg komt, betekent niet dat hij altijd op dat niveau functioneert. In stadsverkeer zal uw MPG ongetwijfeld veel lager zijn.

Lees ook:   Hoe opslag in de badkamer creatief te verbergen

Minimale SEER-classificaties per regio

In een poging om het comfort en de veiligheid van burgers te waarborgen, heeft het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) minimale energie-efficiëntienormen opgesteld voor een verscheidenheid aan huishoudelijke apparaten, waaronder HVAC-systemen. Wat dat betreft hebben deze normen de vorm van een minimale SEER-rating. Deze beoordelingen zijn echter niet one-size-fits-all. Omdat de weerpatronen in het hele land verschillen, varieerde de DOE de minimale beoordeling per regio.

Ze verdelen het land in drie afzonderlijke regio’s: Zuidwest, Zuidoost en Noord. De regio’s zijn als volgt onderverdeeld:

  • Zuidwesten: Arizona, Californië, Nevada en New Mexico
  • Zuidoosten: Alabama, Arkansas, Delaware, Florida, Georgia, Hawaï, Kentucky, Louisiana, Maryland, Mississippi, North Carolina, Oklahoma, South Carolina, Tennessee, Texas, Virginia, het District of Columbia en de Amerikaanse territoria
  • Noorden: De rest van de Verenigde Staten

De minimale SEER-beoordelingsvereisten voor elke regio zijn:

  • Zuidwesten: 14
  • Zuidoosten: 14
  • Noorden: 13
Airconditioning aan de buitenkant

Waar het op neer komt

Terwijl u op zoek bent naar een nieuwe HVAC-eenheid, zult u zien dat er een reeks SEER-classificaties beschikbaar zijn. Houd rekening met de volgende factoren als u zich concentreert op welke eenheid uiteindelijk het beste in uw huis kan werken:

  • Zorg ervoor dat het apparaat voldoet aan de minimale vereisten: De minimale SEER-rating voor uw regio is de absoluut laagste beoordeling die bedrijven u mogen verkopen, zelfs als u hen om een lagere vraag vraagt. Houd rekening met het minimum van uw regio terwijl u winkelt. Dit zal u helpen een systeem te kopen dat goed geschikt is voor het klimaat.
  • Vergeet niet dat uw systeem niet altijd zal werken aan de SEER-classificatie: Net als mijlen per gallon in een auto, meet de SEER-classificatie de maximaal mogelijke efficiëntie van het apparaat. Houd er echter rekening mee dat uw systeem alleen in bijna ideale omstandigheden aan die normen kan voldoen. Zorg ervoor dat u een energiezuinig systeem kiest waarvan u zeker weet dat het u te allen tijde comfortabel zal houden.
Lees ook:   Omgaan met astma en allergie triggers in uw huis

Heb je nog vragen? Praat met een expert

Denk je dat je meer hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste SEER-beoordeling? Bel een HVAC-professional om u te helpen de behoeften van uw huis te evalueren en de juiste eenheid voor uw huis te vinden.