Intellibed matrassen: beoordelingen, details en prijzen

Jonge vrouw dutten op nieuwe matras

Matrassen- en matrassenbedrijven veranderen snel en het Intellibed is een goed voorbeeld van dergelijke innovatie. De Intellibed, die gebruik maakt van een gepatenteerde gelmatrix, illustreert hoe snel de industrie overgaat op nieuwe materialen en de manier verandert waarop we over matrassen denken. Intellibed, opgericht in de vroege jaren 2000 door ingenieur Bob Rasmussen, is geen “matras in een doos” -bedrijf, maar verkoopt in plaats daarvan matrassen die de kloof overbruggen tussen traditionele boxsprings en matrassen die volledig traagschuimmodellen gebruiken.

Intellibed matrasontwerp: waar zijn Intellibed-matrassen van gemaakt?

Intellibed is trots op zijn gelmatrix, die is gemaakt met minerale olie van voedingskwaliteit. Volgens Intellibed is dit gunstig voor zij-, rug- en buikslapers en biedt het ondersteuning die drukpunten in elke positie verlicht. Dit materiaal wordt ook gebruikt om andere producten te maken, zoals baby fopspenen, zodat het materiaal geen afgassen uitstoot en geen schadelijke chemicaliën bevat.

De bedden zijn geconstrueerd met hun kenmerkende gelmatrix in verschillende diktes, gevolgd door verschillende combinaties van schuim, verbonden veren en pocketveren.

Verbonden veren zijn meer traditionele metalen veren die in een rooster zijn aangesloten. Dit is (en is) de meest gebruikelijke methode om ondersteuning in matrassen in te bouwen. Het nadeel van verbonden veren is hun neiging om beweging over te brengen. Pocketveren zijn onafhankelijk van elkaar, maar op elkaar gestapeld. Hierdoor kunnen ze onafhankelijk handelen en bewegingsoverdracht op afstand houden. Hun luxe modellen, zoals de Midnight, kunnen worden gebouwd met maximaal vijf verschillende spoelsteunen.

Wat kosten Intellibed matrassen?

Prijzen voor Intellibed matrassen variëren op basis van model en grootte. Intellibed heeft drie verschillende lijnen, elk met drie tot vier modellen die verkrijgbaar zijn in maten variërend van Twin tot Split California king.

Hier is prijsinformatie voor De Intellibed Original Matras Modellen:

Maat intellibed matras Prijs (MSRP)
Tweeling 4.799 euro
Twin XL 4.999 euro
Vol 5.999 euro
Koningin 5.999 euro
Koning 6.999 euro
Cal Koning 6.999 euro
Split Koning 9.998 euro

*Prijzen vanaf 29-04-

Intellibed biedt 11 verschillende matrasmodellen

Het Intellibed heeft drie verschillende collecties, met elk een paar variaties.

Legacy Collectie

De Legacy Collection biedt zijn goedkoopste bedden, die beginnen bij $ 2.699 voor een Twin.

 • De Azure – Als hun instapmodelmatras gebruikt de Azure 2,5 inch gelmatrix, twee lagen schuim en een basis van verbonden veren. Dit is een goed allround aanbod als je vooral geïnteresseerd bent in het Intellibed gel materiaal.
 • De Saffier – Net als bij de Azure, is het belangrijkste verschil van de Sapphire de toevoeging van de pocketed coils. Dit vermindert de bewegingsoverdracht en is een betere keuze voor koppels met één partner die gooit en draait.
 • De Indigo – Met een 100% 5-sterrenrecensie op de website van Intellibed, gebruikt de Indigo de toevoeging van een natuurlijke latexlaag voor lichaamsconform comfort en een wolkachtig gevoel. Bovendien biedt een 3-zone pocketed coil-systeem verschillende mate van ondersteuning voor drukpunten, dus dit is geweldig voor rug- en zijslapers die last hebben van rugproblemen.
Lees ook:   4 ideeën voor creatieve stepping stone-paden

Signature Collectie

De Signature Collection is de lijn waarop Intellibed zijn bedrijf heeft gebouwd en de vier modellen binnen deze collectie bieden toenemende kwaliteit en complexiteit van materialen. Matrassen in deze lijn beginnen bij $ 4.799 voor een Twin.

 • De Matrix – Met een 1,25-inch laag van de gelmatrix en twee lagen schuim heeft dit bed een stevigere basis dan de rest van de matrassen in de line-up, maar behoudt het nog steeds het conforme, zachte gevoel waar Intellibed bekend om staat. Dit is ook het eerste matrasmodel dat Caliber™ Edge pocketed coils gebruikt, die een omtrek van spoelen bieden om het “afvallen” gevoel van hun lagere modellen te verminderen.
 • De Matrix Deluxe – Zeer vergelijkbaar met de standaard Matrix, introduceert de Deluxe een “faseverandering” koelmateriaal dat lichaamswarmte verspreidt, waardoor dit een aantrekkelijke optie is voor warme slapers.
 • De Matrix Supreme – Dit bed combineert de materialen en technologieën van de vorige twee modellen naast een 2,5-inch gelmatrixlaag en een polymeerlaag die titaniumvlokken gebruikt om de druk te verlichten en meer warmte te verspreiden.
 • De Matrix Grand Het laatste model van de populairste collectie van Intellibed, de Matrix Grand, gebruikt twee lagen van het gelmatrixmateriaal om multidimensionale, bidirectionele ondersteuning te bieden voor een verhoogd gevoel van ondersteuning voor rug- en zijslapers.

Beperkte collectie

Om een luxe, meer traditionele matraswinkelervaring te bieden, heeft Intellibed hun Limited Collection uitgebracht. Deze bedden zijn alleen beschikbaar via Mattress Firm en stellen klanten in staat om erop te liggen, met een verkoper te praten en toegang te hebben tot een luxere lijn Intellibed-matrassen in vergelijking met hun originele modellen. Deze selectie maakt ook gebruik van het verbeterde Samson Coil System™, dat gebruik maakt van sterkere spoelen met zakken om meer ondersteuning en een lange levensduur in de matras te bieden. Matrassen in deze lijn beginnen bij $ 7.999 voor een Twin XL.

 • De Starlight – Gemaakt met een luxe, getuft dekbed en de Samson coil zone, biedt de Starlight veel van dezelfde voordelen en constructie als de andere matrassen van Intellibed. Met een 1,25 inch enkele laag gelmatrix en één laag schuimondersteuning zal dit bed meer aan de stevige kant aanvoelen.
 • De Schemering – Gebouwd op dezelfde manier als de Starlight, verhoogt de Twilight Intellibed de dikte van de gelmatrix tot 2,5 inch, wat het gevoel van de matras verzacht en meer ondersteuning toevoegt. Voor degenen die spanningsproblemen in de onderrug hebben, is dit een belangrijke stap omhoog in ondersteuning en comfort.
 • De nachtval – Naast 2,5 inch van de gelmatrix, brengt de Nightfall een spoelsysteem met drie zones in om stevige, multidimensionale ondersteuning te bieden. Dit is een goede optie voor zijslapers die moeite hebben om verlichting te vinden in hun schouders en heupen tijdens de slaap.
 • De Middernacht – Er zijn geen beperkingen voor dit model. Twee lagen van de gelmatrix, gel-geïnfundeerde latex en vijf spoelzones maken dit het duurste en meest luxueuze bed in de line-up van Intellibed, met de queen size vanaf $ 8.999. Dit bed is bedoeld om het ultieme “stevige en zachte” gevoel te bieden, met koele, lichaamsconforme ondersteuning en een meerlaags systeem van drukpuntontlasting. Dit model beschikt ook over het Quantum® Edge Elite Coil Support System, dat de vijf verschillende dichtheden van spoelen gebruikt om perimeterondersteuning te bieden die het “afrollen” -gevoel voorkomt dat men krijgt wanneer ze dicht bij de rand van het bed zijn.
Lees ook:   4 warmmetalen armatuurideeën om uw badkamer op te fleuren

Hoe comfortabel is de Intellibed?

Intellibed gelooft dat hun bedden het gevoel van “stevig en zacht” hebben, zozeer zelfs dat ze die zin hebben gedeponeerd. Het bedrijf beweert dit te bereiken door hun ondersteunende gel te combineren met luxe bekledingen en lagen polymeerschuim. Met andere woorden, je ervaart het gevoel van zachtheid voordat je lichaam de steun krijgt van de gel, schuim en spoelen.

Hoewel ze beweren dat al hun bedden dit gevoel hebben, laten beoordelingen en beschrijvingen van de materialenlijst zien dat hoe hoger het model, hoe meer ondersteuning kan worden verwacht, ongeacht of het een zij-, rug- of buikslaper is.

Andere producten verkocht door Intellibed

Intellibed verkoopt andere producten om uw slaapsysteem compleet te maken, en de kwaliteit komt overeen met de complexiteit en bedachtzaamheid die in hun matrassen zit.

 • Verstelbare onderstellen – Verkrijgbaar in alle maten om te passen bij Intellibed-matrassen, kunt u met hun drie modellen verstelbare basissen een voorkeurspositie instellen om tv te kijken, een boek te lezen of te slapen. Hoewel het eerste model een eenvoudig bedframe met afstandsbediening is, gebruiken de geavanceerde modellen Bluetooth om verbinding te maken met uw telefoon en kunnen ze u zelfs helpen ’s ochtends op te staan.
 • Kussens – Intellibed maakt drie verschillende kussens, variërend van een eenvoudig latex model tot hun $ 239 Z CarbonCool + OmniPhase. Dit kussen maakt gebruik van faseveranderingsmateriaal (PCM) om warmte af te voeren en de temperatuur te regelen terwijl u slaapt.
 • Bamboe Sheets – Naast traditionele katoenen lakens biedt Intellibed bamboe lakens die een groot ademend vermogen mogelijk maken en antimicrobiële eigenschappen hebben. Dit komt door de poreuze aard van bamboeweefsel, dat zachtheid behoudt terwijl lucht doorlaat.
Lees ook:   Beste traagschuimmatras

Intellibed matras beoordelingen

Intellibed eigenaren zijn loyaal, en de matrassen hebben een gemiddelde van 4,5 sterren op hun eigen site. Het is moeilijk om vast te stellen hoe onafhankelijke beoordelingen deze bedden beoordelen, omdat ze niet genoeg producten op Amazon verkopen om een aanzienlijk aantal beoordelingen te hebben, en bedrijven zoals J.D. Power and Associates hebben ze niet vermeld in hun toprapport van bedrijven met een hoge klanttevredenheid.

Met dat in gedachten passen Intellibeds ergens in het midden van direct-to-consumer boxed matrasbedrijven en strikt retailmatrassenbedrijven, dus het is gemakkelijker om te vertrouwen op de wij van het bedrijfbsite. Al met al zijn de beoordelingen enthousiast over de ondersteuning voor alle soorten slapers en worden de koelheid en het ademend vermogen van de bovenste stof herhaaldelijk genoemd.

Intellibed matras voor-en nadelen

Pros Tegens
 • Uniek materiaal dat alle soorten dwarsliggers ondersteunt en jarenlang duurzaamheid biedt
 • Alle modellen ondersteunen verschillende soorten dwarsliggers, waardoor het een gemakkelijke keuze is voor koppels
 • Het bedrijf biedt 20 jaar garantie op alle matrasmodellen
 • Al deze matrasmodellen zijn duurder dan vergelijkbare modellen, maar zijn vergelijkbaar met andere luxemerken
 • Een paar kan dit matras niet zelf opzetten en moet een matras van Mattress Firm mee naar huis nemen of tegen een extra vergoeding laten bezorgen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een Intellibed?

Intellibed matrassen variëren op basis van grootte en model. Matrassen in de Intellibed Legacy Collection beginnen bij $ 2.699 voor een Twin.

Hoe kom ik meer te weten over het Gel Matrix materiaal in Intellibed matrassen?

Intellibed heeft een uitgebreide lijst van negen video’s samengesteld die het materiaal uitleggen en hoe het helpt bij een betere slaap.

Heeft u een speciaal bedframe nodig voor Intellibed matrassen?

Nee, Intellibed-matrassen zijn over het algemeen zwaarder dan andere traditionele matrassen, maar elk stevig bedframe, boxspring of lattensysteem ondersteunt een Intellibed-matras.