Slechte keukenreinigingsgewoonten om te schoppen

slechte keuken schoonmaakgewoonten 2

Ben je fris geprikkeld door het nieuwe jaar? Dat zijn we zeker – en de schone start motiveert ons om, nou ja, schoon te maken. In de geest van goede voornemens voor het nieuwe jaar en het worden van ons beste zelf , hebben we gewerkt aan het upgraden van onze schoonmaakroutines. En dat betekent het elimineren van slechte keukenreinigingsgewoonten.

We zullen dit jaar een hele serie doen over slechte schoonmaakgewoonten die het waard zijn om te schoppen, maar we beginnen in de keuken. Als de haard van het huis en de plaats waar al uw voedselbereiding plaatsvindt, is het een belangrijk gebied om hygiënisch te blijven. Aan de slag! Hier zijn vijf slechte keukenreinigingsgewoonten om dit jaar te doorbreken.

slechte keuken schoonmaakgewoonten 4

Je spons en gootsteen overslaan

Maak je je schoonmakers? Als het al een tijdje geleden is dat je hebt nagedacht over de hygiëne van je spons en gootsteen, is het tijd om nu te beginnen. Om te beginnen, koop een sponsopstelling waarmee het kan leeglopen. Zitten in zijn eigen met voedseldeeltjes gevuld water doet het zeker geen goed. Dit kan zo simpel zijn als het uitwringen en tegen je afwasmiddelfles duwen. Maak er gewoon een gewoonte van om het tussen gebruik door te laten drogen.

Je moet het ook regelmatig desinfecteren. Loop door de vaatwasser naar binnen, zet het in de magnetron of week het in volle sterkte azijn of verdund bleekmiddel. Bam! Je bent klaar om af te wassen zonder dat er wat gekkigheid rondhangt.

En de volgende keer dat u uw aanrecht desinfecteert, vergeet dan uw gootsteen niet. Wie weet welke mengelmoes van bacteriën daar zou kunnen groeien als je het niet regelmatig afveegt.

Lees ook:   Beste outdoor beveiligingscamera's

Uw verwijderingszorg laten vallen

Denk je dat je afvalverwijdering een van die set-it-and-forget-it-dingen is? Denk nog eens goed na. Uw afvalverwijdering heeft wat TLC nodig. Denk maar eens aan alle dingen die je het in de loop der jaren hebt gevraagd om voor je te regelen! Je kunt afvalverwijderingsreinigers kopen, maar je kunt ook doe-het-zelf doen. Strooi er een half kopje zuiveringszout in en giet er vervolgens een kopje witte azijn bij. Laat het tien minuten zitten en volg het dan met kokend water.

Als je een stinkende afvalverwijdering hebt en op zoek bent naar een snelle oplossing, vries dan wat citrusschillen in ijsblokjes in. Voer ze door de verwijdering voor een onmiddellijke opfrisbeurt.

Ook als je nog steeds vet in de afvoer dumpt, stop dan! Dit kan niet alleen problemen veroorzaken in het sanitair van uw eigen huishouden, maar het heeft ook verstrekkende gevolgen. Heb je ooit gehoord van een vetberg? Ja, je leest het goed: fatberg. Blijkbaar, wanneer we allemaal vet in onze afvoeren gieten, bouwt het zich op in het rioolstelsel en bindt het zich met calcium, waardoor gigantische vetbergen ontstaan die zich aan het plafond van het rioolstelsel kunnen hechten. Na verloop van tijd kan dit een grote rioolback-up veroorzaken. Wees geen deel van het probleem. Bewaar een metalen koffiebus met deksel onder je gootsteen en giet je vet en oliën erin. Zodra het vol is en de vloeistoffen zijn afgekoeld en uitgehard, kun je het veilig in de prullenbak gooien.

slechte keukenreinigingsgewoonten 1

Vloeren eerst reinigen

Wanneer u uw keuken schoonmaakt, gaat u van boven naar beneden. Veeg je afzuigkap af eersteen maak vervolgens uw kookplaat schoon. Anders kan alles wat je net hebt weggeveegd zich precies daar vestigen waar je je eten bereidt. Hetzelfde geldt voor de rest van je keuken. Begin bovenaan, maak kasten schoon en desinfecteer vervolgens tellers. Werk af met de vloer en je hebt een echt schone keuken in plaats van een keuken waarin je net het stof en voedseldeeltjes hebt verplaatst dat zich ophoopte.

Lees ook:   Dingen om te overwegen bij het installeren van stopcontacten

Aarzelen

Kijk, we weten dat uitstelgedrag een feit van het leven is. In feite is het moeilijk om het op de lijst van slechte keukenreinigingsgewoonten te rangschikken, omdat het zich in een geheel eigen veld bevindt. Maar als het gaat om je keuken, is het echt de moeite waard om te proberen voorbij te gaan.

Waarom? Wanneer je dingen in je gootsteen laat zitten (ja, we kennen het geheel “Ik laat het weken” routine), nodig je problemen uit. Om te beginnen geeft het uitzitten van een kamertemperatuur overgebleven voedselstukjes de mogelijkheid om zich te vormen. Naast het creëren van een bacteriebroedplaats, nodig je ongedierte uit. De meesten van hen zullen ’s nachts komen bellen, wat betekent dat je geen idee hebt wat er over je keukenblad is geslingerd terwijl je sliep.

slechte keukenreinigingsgewoonten

Je koelkast vergeten

Een sprankelende keuken is een prachtig gezicht. Maar vergeet niet de gebieden die je niet ziet als je een stap terug doet om je handwerk te bewonderen. Vooral je koelkast heeft aandacht nodig. Maak het een onderdeel van uw normale schoonmaakroutine om die deuren te openen, planken af te vegen en vervaldatums te controleren. Het toevoegen van een koelkastveeg aan uw checklist voor het schoonmaken van de keuken kan voorkomen dat u ontdekt dat een kleine levensvorm evolueert in de geleipot die achterin was weggestopt. Het can helpen u ook om voedselverspilling te verminderen. Als je weet wat er gaat verlopen, is de kans groter dat je het gebruikt. En dat scheelt je geld! Het is de extra paar minuten zeker waard.

Lees ook:   Alles wat u moet weten over ADT-huisbeveiligingssystemen

Als een van deze slechte keukenreinigingsgewoonten bekend klinkt, maak je geen zorgen. We zijn er met je. Maar kan ons jaar worden om goed te komen en onze keukens helemaal schoon te houden!