Hoe vinylbeplating in 3 eenvoudige stappen te reinigen

Een hogedrukborstel gebruiken om algen en schimmels te reinigen

Om vinylbeplating schoon te maken, moet je een witte azijn- en watermix maken, deze met een borstel of doek aanbrengen en het gedeelte spoelen voordat je aan een nieuwe begint. Zolang je een emmer, tuinslang en een borstel met zachte borstel of microvezeldoek hebt, ben je klaar om te gaan. Lees verder om te leren hoe u de beste vinyl gevelbeplatingsreinigingsoplossing kunt maken.

Vinyl gevelbeplating reinigen in 3 eenvoudige stappen

Weten hoe vinyl gevelbeplating moet worden gereinigd, is net zo eenvoudig als het maken van een effectieve maar zachte gevelbeplatingreiniger, evenals het gebruik van de juiste materialen en methoden om uw vinylbeplating er zo goed als nieuw uit te laten zien. Als het gaat om de beste manier om vinylbeplating schoon te maken, kunt u dit eenvoudige proces in drie stappen niet verslaan.

1: Maak een vinyl gevelbeplatingswas.

Meng een reiniger voor algemeen gebruik in een emmer warm water voor een reinigingsoplossing die geweldig is voor het reinigen van vuil, stof en vuil. Als u zich richt op schimmel en meeldauw, maak dan een oplossing met 70% water en 30% witte azijn. Ben je op zoek naar iets zwaars? Probeer een commerciële gevelbeplatingsreiniger zoals Wet &Forget Roof and Siding Cleaner, of gebruik voor een milieuvriendelijke optie Simple Green’s House en Siding Cleaner.

2: Breng je gevelwas aan met een borstel met zachte borstel, bezem of zachte doek.

U wilt geen schurende materialen gebruiken, omdat deze het oppervlak van uw vinylbeplating snel kunnen beschadigen. De beste manier om vinylbeplating schoon te maken, is door onderaan de gevelbeplating te beginnen en de hele lengte mee te bewegen.

Lees ook:   10 landschapsfouten om deze herfst te vermijden

3: Spoel elke sectie af voordat u begint met het schoonmaken van een nieuwe sectie.

Gebruik gewoon uw tuinslang om alle oplossing, vuil of vuil van de vinylbeplating die u zojuist hebt schoongemaakt (terwijl deze nog nat is) af te spoelen en ga vervolgens naar het bovenste gedeelte om het reinigingsproces opnieuw te beginnen.

Producten en gereedschappen die u nodig hebt om vinylbeplating schoon te maken

  • Borstel met zachte borstel of bezem: U wilt dat de borstelharen fijn genoeg zijn om puin van de gevelbeplating te krijgen zonder het oppervlak effectief te beschadigen. Een borstel is perfect voor de onderste delen van uw gevelbeplating, terwijl een bezem, of borstel met een lang handvat, effectief is in het bereiken van die hogere delen.
  • Zachte doek: We raden aan om microvezeldoeken te gebruiken, omdat deze het oppervlak van uw vinylbeplating niet krassen of chippen. Zorg dat je genoeg bij de hand hebt; afhankelijk van hoe vies je vinyl gevelbeplating is, kun je veel meemaken!
  • Reiniger voor algemeen gebruik, zoals Dawn Afwasmiddel of Palmolive: Een eenvoudige oplossing van afwasmiddel en warm water kan wonderen doen als een gevelwas, plus het zal niet slijten bij de beschermende coating van de vinylbeplating.
  • Bedrijfspandenreiniger, zoals Nat &vergeet dak- en gevelbekledingsreiniger of Simple Green’s House en Gevelbeplating Cleaner: Voor een zware reiniging, kijk naar producten die speciaal zijn geformuleerd voor het reinigen van vinyl gevelbeplating. Vermijd agressieve producten zoals recht chloorbleekmiddel, verfverdunner, aceton (nagellakremover), meubelreiniger en spot- of verfremover.
  • Emmer: Je hebt dit nodig om je gevelbeplatingsreiniger te mengen en mee te nemen terwijl je door het huis beweegt.
  • Tuinslang: Gebruik een slang om elk gedeelte af te spoelen terwijl u schoonmaakt om residu en strepen te voorkomen. Zorg ervoor dat uw tuinslang lang genoeg is zodat het water de hoogste delen van uw vinyl gevelbeplating bereikt.

Dingen om op te letten

De beste manier om vinyl gevelbeplating te reinigen

De beste vinyl gevelbeplating reinigingsoplossing maakt gebruik van zachte producten zoals afwasmiddel en water, of azijn en water. Of u kunt een commerciële vinyl gevelbeplatingreiniger kopen om het werk te doen. Breng de oplossing aan en reinig de gevelbeplating met een borstel met zachte borstel of microvezeldoek en spoel vervolgens af met een sproeislang. Begin vanaf de bodem en werk je een weg omhoog.

Lees ook:   Eenvoudige en gemakkelijke front-of-house landschapsideeën die u moet proberen

Drukwassen vinyl gevelbeplating

Sommige fabrikanten van vinylbeplating kunnen het gebruik van een hogedrukreiniger afraden, terwijl anderen geloven dat het een effectieve manier is om vinylbeplating te reinigen zolang slechts een beperkte hoeveelheid druk wordt uitgeoefend. Neem contact op met de fabrikant van gevelbeplating voor meer informatie over de aanbevelingen van uw specifieke product.

Andere reinigingsoplossingen

  • Dageraad: Wanneer verdund met warm water, creëert een allesreiniger zoals Dawn een zeepachtig mengsel dat zacht is voor de vinylbeplating, maar toch effectief in het verwijderen van vuil, vet en andere onvolkomenheden.
  • Azijn: Azijn is ook effectief bij het reinigen van vinyl gevelbeplating, vooral om schimmel en meeldauw te verwijderen. Maar zorg ervoor dat je het eerst verdunt met water. Wij raden een oplossing aan die 70% water en 30% witte azijn bevat.
  • Clorox: Bij correct gebruik kan Clorox een effectieve en veilige gevelbeplatingsreiniger zijn. Vermijd het gebruik van gewone Clorox onverdund, en kies in plaats daarvan voor de speciaal geformuleerde House &Siding Cleaner van het merk, die aan uw tuinslang kan worden bevestigd.

Waar het op neer komt

Duurzaam en relatief gemakkelijk te onderhouden, vinyl gevelbeplating is een populair materiaal voor de buitenkant van het huis. Maar het vereist regelmatige reiniging om het er in topconditie uit te laten zien. Leren hoe vinyl gevelbeplating te reinigen is eenvoudig met het driestappenproces dat we hierboven hebben geschetst. Meng gewoon uw gevelbeplatingsreiniger, breng deze aan op elk deel van de gevelbeplating met een borstel met zachte borstel of zachte doek en spoel vervolgens het gedeelte af voordat u doorgaat naar de volgende.

Lees ook:   5 schoonmaaktips na de vakantie om een vernieuwd huis te krijgen

Om schade aan uw vinylbeplating te voorkomen, vermijdt u het gebruik van reinigingsmiddelen die agressieve ingrediënten bevatten, zoals organische oplosmiddelen, onverdund chloorbleekmiddel, vloeibare vetremover, nagellakremover of meubellak of reinigingsmiddelen, omdat deze het beschermende oppervlak van de gevelbeplating kunnen beschadigen.