Hoe u uw gazon kunt strippen

Met hoeveel klusjes een tuin met zich meebrengt, lijkt de beslissing om uw gazon te strippen misschien een extra complicatie voor het hele tuinverzorgingsproces. Maar gazonstrepen kunnen een stijlvolle, artistieke uitstraling geven aan een tuin en een unieke visuele geometrie toevoegen.

Het mooie van gazonstrepen is dat ze niet moeilijk te krijgen zijn. De meeste residentiële gazonstripsystemen worden geleverd als een eenvoudig hulpstuk dat op de achterkant van een grasmaaier gaat. En deze bijlagen hebben de neiging om in het bereik van $ 100 tot $ 200 te lopen. Dus in de tijd die nodig is om je gazon te maaien, kijk je naar een aantrekkelijke hoofdklasse-look in je tuin.

Hieronder bespreken we hoe u deze prachtige gazontrend in uw achtertuin kunt krijgen. Er zijn meerdere gazonstreeppatronen om uit te kiezen, plus een paar tips om te volgen voor de beste gazonstrepen. En natuurlijk is er de beslissing om al dan niet een professionele gazonverzorgingsdienst in te huren om uw gazon voor u te strippen.

Streep je gazon subtiele stijl

Bepaal de streepstijl

De eerste stap is om te kiezen welk type striping u wilt. Er zijn verschillende populaire soorten patronen waarmee u uw gazon kunt strippen, waaronder:

  • Rechte strepen
  • Geruit
  • Diamant
  • Zwaaide
  • Zigzaggend

Deze patronen kunnen ook subtiel of uitgesproken zijn, afhankelijk van de lengte van het gras. Hoger gras betekent een meer uitgesproken patroon. Als algemene regel geldt dat grootschalige groene ruimtes het goed zullen doen met meer ingewikkelde en uitgesproken patronen. Kleinere werven kunnen worden overweldigd door zo’n dramatische stijl, dus mensen met kleinere werven willen misschien voor een subtielere gestreepte look gaan.

Lees ook:   Home Security Guide: Hoe u zich veilig kunt voelen in uw nieuwe huis

Streep uw gazon gevoerde stijl

Hoe u uw gazon kunt strippen

Zoals hierboven vermeld, is het krijgen van deze look een stuk eenvoudiger dan je zou denken. Een eenvoudig rollend hulpstuk, meestal geplaatst achter een wandelende grasmaaier, doet de truc. Wat deze hulpstukken doen, is gewoon de grassprieten buigen zonder het gazon te beschadigen. Gras dat naar je toe buigt ziet er donker uit, terwijl gras dat wegbuigt er lichter uitziet vanwege hoe het licht ervan weerkaatst. Geen fancy chemicaliën, geen speciaal graszaad. Het is letterlijk gewoon een trucje van het licht.

Maar er zijn verschillende andere tips om in gedachten te houden, zodat u uw gazon op de juiste manier kunt strippen:

  • Probeer eerst te schetsen hoe je wilt dat het patroon eruit ziet, zodat je precies weet waar je de maaier moet laten draaien.

  • Om je lijnen recht te houden, begin je met maaien vlak naast iets recht, zoals een hek, gebouw of trottoir. Kijk dan tijdens het maaien vooruit en om je heen om de grasmaaier georiënteerd te houden. Trap niet in de val door alleen maar naar de grond te staren.

  • Het herhaaldelijk strippen van het gazon met hetzelfde patroon kan het gras permanent afvlakken, dus probeer het patroon om de paar weken of zo te veranderen. (Andere gazonverzorgingstips lees je hier.)

  • Voor het beste resultaat zal langbladig en flexibel gras, zoals fijn zwenkgras, de striping beter nemen. Je kunt korter en stijf gras strepen, maar het patroon houdt niet zo lang of zo uitgesproken vast.

Streep uw gazon golvend ontwerp

Doe-het-zelf versus het inhuren van een pro

Een andere overweging is of je je gazon zelf moet strippen of een professional moet inhuren. Kosten en gemak zullen centraal staan in dit probleem.

Lees ook:   Soorten mulch: hoe u de beste mulch voor uw tuin kunt kiezen

Als je het zelf doet, kun je je eigen hulpstuk krijgen voor ongeveer $ 100 en je gazon strippen wanneer je maar wilt. Het huren van een gazonstriper kan zelfs een optie zijn, omdat huurapparatuur meestal voor enkele euros voor een paar uur of zo gaat. Het is echt een van de meer goedkope landschapsarchitectuurversieringen die er zijn.

Een landschapsservice kan ook uw gazon voor u strippen. Als je je gazon al professioneel hebt laten maaien, is het misschien geen stuk om te zien of ze het zullen strepen terwijl ze bezig zijn. Sommige gazonverzorgingsdiensten zijn ook gespecialiseerd in het strippen van gazons.

En vergeet niet dat het een geweldige optie kan zijn om een professional het te laten doen als je gewoon een aantrekkelijk gazonpatroon wilt voor dat grote feest dat je organiseert.