6 ideeën voor het creëren van een hedendaags landschap

Als je jezelf ooit in verwarring wilt brengen, kijk dan eens naar alle verschillende definities van wat hedendaags design is. Interieurontwerper Leah Rourke van relish interiors geeft een van de beste definities: “Hedendaags design verwijst naar wat nu populair is of wordt gebruikt … het verandert voortdurend en leent stukken en stijlen uit alle verschillende tijdperken.” Als zodanig kan het eclectisch zijn en van jaar tot jaar veranderen. Op dit moment bevat het neutrale kleuren, minimalisme, textuurcontrast en gebogen lijnen. U kunt hier meer te weten komen over hedendaags design. Als je van deze stijl houdt, lees dan verder om te leren hoe je het kunt toepassen op het buitenleven in een eigentijds landschap.

Paul Bradbury / Getty Afbeeldingen

Geometrische trelliswanden

Deze tuin laat volledig zien wat het betekent om een eigentijdse tuinruimte te hebben. Hoewel de trelliswanden niet de gebogen lijnen hebben die je normaal in de hedendaagse stijlen van vandaag zult zien, kan het kaal laten van ze op deze manier dat gevoel van minimalisme behouden dat het huidige hedendaagse ontwerp definieert.

Naast de kale traliewanden zorgt de grimmige grindgrond voor een schone lei. De rotsformatie ziet er ook vrij minimalistisch uit. Het plantenleven rond de omtrek zorgt er echter voor dat de ruimte er niet te onnatuurlijk uitziet.

KatarzynaBialasiewicz / Getty Images

Contrasterende texturen in hedendaags landschap

Contrasterende texturen zijn een kenmerk van hedendaags design op dit moment. U merkt misschien dat wanneer strip malls, nieuwe appartementencomplexen of openlucht winkelcentra in uw omgeving worden gebouwd, er altijd een gevel lijkt te zijn met gedurfd contrasterende texturen, zoals metalen gevelbeplating met houten elementen.

Lees ook:   12 stappen om zelf een sprinklersysteem te installeren

Je kunt dat idee meenemen en in je hedendaagse landschap stoppen. De foto hierboven laat zien hoe een ontwerp natuurlijk getextureerd, geknoopt hout combineerde met een geometrische metalen ingang. Het combineert rustieke sensibilites en industrieel metaal tot een geheel eigen unieke esthetiek. Het donkere grind en het schaarse plantenleven zorgen er ook voor dat de ruimte er moderner uitziet.

David Papazian / Getty Images

Lichte/neutrale kleuren

Een ander aspect van hedendaags design is lichte, neutrale kleur. Je hebt misschien het gevoel dat lichte kleuren een buitenruimte er te steriel uit laten zien. De ruimte op de foto hierboven spreekt echter het tegendeel aan. De smetteloos witte plantenbakken fleuren het gebied op, terwijl het lichte hek op de achtergrond de helderheid overal uitbreidt.

Houten zithoeken en plantenleven gaan de helderheid tegen door dit gebied veel natuurlijke textuur en leven te geven. Ze ronden de ruimte af door contrast en visuele interesse te bieden.

in4mal / Getty Images

Minimalistische ruimtes

Als je een kleine patioruimte hebt om mee te werken, is eigentijds design voor je gemaakt. Omdat het op dit moment minimalisme bevordert, kun je wegkomen met een grimmig ontwerp, zodat je je buitenruimte er niet te rommelig uit laat zien.

Het hedendaagse landschap op bovenstaande foto maakt goed gebruik van slechts enkele duidelijk gedefinieerde elementen. De drie kleine bomen zijn omlijnd door steen die helpt de bomen als hun eigen element te definiëren. Het gras wordt kort gehouden en in een precieze strook. En het ongebruikelijke horizontale hekwerk verlengt de ruimte visueel. Al deze elementen werken samen om een samenhangende kleine ruimte te creëren.

Lees ook:   Wanneer is de beste tijd om gras water te geven?

James Osmond / Getty Images

Creatief worden met steen

Een andere manier om een eigentijdse ruimte te krijgen, is door steen te gebruiken. De ruimte erboven maakt veel gebruik van ronde grijze stenen. Ze creëren het gevoel van gebogen lijnen dat je ziet in het huidige hedendaagse design. Ze vullen ook de cementballen aan het einde van het pad aan.

Ondertussen voegen de vierkante stapstenen geometrisch (en textuur) contrast toe dat zo populair is in het hedendaagse ontwerp van vandaag. De natuurlijke struiken dragen hier alleen maar aan bij, met hun lommerrijke natuurlijke vibe tegen de hardsteen.

Klaus Vedfelt / Getty Images

Sculpturale details

Als je een eigentijds landschap wilt, probeer dan sculpturale elementen toe te voegen. Het is een gemakkelijke manier om gebogen elementen op te nemen in een anders natuurlijk landschap. Gebruik sculptuur om contrasterende texturen te bereiken of meng materialen voor een verbeterd effect.

Het hek hierboven is een goed voorbeeld van het maximaliseren van uw hedendaagse details. Het kronkelpatroon creëert de gebogen lijnen die te zien zijn in hedendaags design, terwijl de openingen een gevoel van minimalisme geven.

Hunker je naar een eigentijds landschap? Welke elementen spreken je het meest aan? We horen graag je mening hieronder.