Top 10 voordelen van het automatiseren van uw huis

We leven in een tijd als geen ander. Met zoveel technologische vooruitgang binnen handbereik, wordt ons leven gemakkelijker gemaakt, wat gelukkig is gezien de snelle levens die de meesten van ons leiden. In de afgelopen jaren zijn er grote stappen gezet om huizen een beetje meer ’tech savvy’ te maken. Deze technologie, kortom, stelt de huiseigenaar in staat om zijn of haar huis te runnen terwijl hij weg is via een afstandsbediening, vaak op een smartphone of iPad. In feite zijn deze huizen bestempeld als ‘slim’, vanwege het feit dat ze schijnbaar zelfstandig kunnen denken. Dit vermogen om te “denken”, ook bekend als een geautomatiseerd huis, helpt huiseigenaren op een aantal manieren: 10, in feite. Wat zijn de manieren waarop een domoticasysteem u ten goede kan komen?

Voordeel #1 – Voegt veiligheid toe door middel van apparaat- en lichtregeling

piranka / Getty Afbeeldingen

Een ander domoticavoordeel is extra veiligheid voor zowel uw gezin als uw huis. Je hebt de mogelijkheid om de kleine apparaten en verlichting te bedienen, opnieuw met de eenvoudige tik van je vinger op je favoriete technologische apparaat. U kunt altijd controleren of uw dochter haar krultang heeft uitgeschakeld of dat uw oven is uitgeschakeld van het familieontbijt in de ochtend. Uw huis en gezin genieten ook van een extra mate van veiligheid door uw vermogen om de lichten in uw huis te bedienen. Hiermee kunt u er niet alleen voor zorgen dat lichten uit zijn wanneer u weg bent om elektriciteit te besparen, het stelt u ook in staat om ze op specifieke tijden in te schakelen als u wilt dat het eruitziet alsof u thuis bent. Dit helpt ook om de veiligheid en beveiliging van uw huis te vergroten.

Voordeel # 2 – Beveiligt huis door geautomatiseerde deursloten

dowell / Getty Images

Misschien wel een van de grootste voordelen van een geautomatiseerd systeem in uw huis zijn geautomatiseerde deursloten. Hoe vaak ben je ’s ochtends naar je werk vertrokken om je te realiseren dat je vergeten bent je voordeur op slot te doen? Via een geautomatiseerd systeem kunt u uw deuren vergrendelen met een tik van uw vinger. Dit verlicht je geest snel, zodat je je kunt concentreren op je dagelijkse werk in plaats van wie er al dan niet je huis binnenkomt. Dit is ook een groot voordeel voor u als u moet vertrekken om te werken voordat uw kinderen naar school vertrekken. Vaak rennen kinderen de deur uit om de bus te halen en vergeten ze de deur op slot te doen. U kunt eenvoudig controle hebben over de situatie door de deur van uw kantoor elke dag op slot te doen. Het feit dat u elke keer dat iemand uw huis binnenkomt, kunt worden gewaarschuwd, stelt u ook in staat om te allen tijde te controleren wie uw huis binnenkomt, zelfs als u er niet bent.

Lees ook:   De beste ongediertebestrijdingsdiensten van

Voordeel #3. – Vergroot het bewustzijn door beveiligingscamera’s

Jerome Quek / Getty Afbeeldingen

Helaas kunnen we niet overal tegelijk zijn. Dit betekent dat we vaak dingen missen die gebeuren, misschien zelfs in ons eigen huis of tuin. Met een domoticasysteem kunt u gemakkelijk zien wat er gebeurt. Nu kunt u ervoor zorgen dat er geen ongewenste gasten aankomen zonder dat u of uw familie hiervan op de hoogte is. Beveiligingscamera’s verhogen de veiligheid van het gezin door clips op te nemen bij het detecteren van beweging of op specifieke tijden van de dag of nacht.

Voordeel #4 – Verhoogt het gemak door temperatuuraanpassing

Denys Yelmanov / Getty Images

Vaak vertrekken we ’s ochtends vroeg naar ons werk en vergeten we onze thermostaat af te stellen. Daardoor komen we thuis in een huis dat het ernstig te warm of te koud heeft. Dit is onhandig, omdat het meestal een behoorlijke hoeveelheid tijd kost voordat de gezinstemperatuur stijgt of daalt nadat deze is aangepast. Met een domoticasysteem kunt u de thermostaat echter eenvoudig aanpassen vanuit het gemak van uw kantoor een paar uur voordat u naar huis gaat. Dit is zowel kosteneffectief als bespaart energie, en het helpt je om “op de hoogte” van je leven te blijven wanneer je ’s ochtends als eerste de deur uit bent gerend zonder veel anders te overwegen dan op tijd op je werk aan te komen.

Voordeel #5 – Bespaart tijd

Het is geen geheim dat de wereld van vandaag drukker is dan vroeger. Als je bent zoals de meeste mensen, ren je constant van plaats naar plaats en werk je eraan om alles op je eindeloze “to-do” -lijst te bereiken. Vanwege het hightech karakter van een domoticasysteem, hoeft u zich nooit zorgen te maken over het rennen naar huis om de deur voor uw kinderen na school te openen of een snelle stop thuis te maken om huishoudelijke artikelen aan te passen. Kortom, u bespaart eenvoudig kostbare tijd en ervaart meer dagelijkse productiviteit.

Lees ook:   Is dit een goed moment om een thuistuin te beginnen?

Voordeel # 6 – Bespaart geld en verhoogt het gemak

Zoals eerder vermeld, bespaart een domoticasysteem geld. De meest gunstige impact die het systeem zal hebben, is op uw maandelijkse energierekening. U zult niet langer geld uitgeven voor huishoudelijke apparaten die zijn achtergelaten in afwezigheid van uw gezin. U bespaart ook op gaskosten, omdat u nooit langs het huis hoeft te komen in om iets uit of aan te zetten. Dit is zeker handig. U hebt volledige controle om ervoor te zorgen dat de kosten laag zijn zonder extra inspanning te leveren

Voordeel #7 – Draagt bij aan de economie

Simpel gezegd, u draagt bij aan de economie wanneer u een domoticasysteem koopt en gebruikt. Je zorgt ervoor dat je alleen de energie en middelen gebruikt die nodig zijn terwijl je thuis bent.

Voordeel # 8 – Verhoogt de gemoedsrust

Misschien zal dit voordeel niet voor iedereen gelden, maar voor degenen die zich gewoonlijk zorgen maken over de vraag of ze alles thuis hebben geregeld voordat ze voor de dag vertrekken, is een domoticasysteem een perfecte investering. Kortom, het biedt gemoedsrust. Dit is heel gunstig voor die mensen die elke dag vertrekken en zich obsessief zorgen maken of alles in orde is. Met zoveel stress in het dagelijks leven is het fijn om er minstens één van de lijst te halen door te kunnen zien wat er thuis gebeurt zonder er fysiek bij te zijn.

Voordeel # 9 – Geeft u de controle wanneer u de stad uit bent

Westend61 / Getty Afbeeldingen

Ben je ooit de stad uitgegaan en heb je een sleutel aan een buurman gegeven? Velen doen dit om de buurman in staat te stellen huishoudelijke taken uit te voeren die niet kunnen worden verwaarloosd, zoals het voeren van de plant, het verzorgen van de hond of het bezorgen van de post. Met een domoticasysteem heb je net iets meer controle dan alleen het omdraaien van een sleutel, wat voor sommige huiseigenaren een grote opluchting is. U kunt eenvoudig een tijd instellen waarop de persoon uw huis binnenkomt en hem of haar in uzelf laat via uw smartphone of iPad.

Lees ook:   Creepy Crawler Alert: Hoe zich te ontdoen van Huis Duizendpoten

Hierdoor kunt u de situatie onder controle houden. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat de buurman die sleutel verliest of volledige, ongeremde toegang heeft tot uw bezittingen. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat de klusjes ook daadwerkelijk worden afgerond, zodat je bij thuiskomst niet voor verrassingen komt te staan.

Voordeel # 10 – Houdt uw kinderen in de gaten

MartinPrescott / Getty Afbeeldingen

Via het domoticasysteem kunt u uw kinderen eenvoudig in de gaten houden. Je kunt ervoor zorgen dat ze elke nacht veilig het huis binnenkomen en ze binnenlaten zonder uit bed te komen om ze te begroeten. Je kunt ook hun komen en gaan zien op beveiligingscamera’s en ervoor zorgen dat de veranda wordt verlicht wanneer ze thuiskomen.

Dit helpt je om ze veilig te houden en helpt je te weten wat ze elke dag aan het doen zijn, wat heel nuttig kan zijn voor een drukke ouder. Kortom, investeren in een domoticasysteem zal u op verschillende manieren ten goede komen. Het is kosteneffectief. Het bespaart u tijd en energie. En misschien wel de belangrijkste? Het houdt u en uw gezin veilig en uw huis veilig.