Maak tuinwerk gemakkelijker met deze opgeruimde checklist

Of je nu van tuinwerk en tuinieren houdt of het gewoon als een noodzakelijk karwei ziet, georganiseerd worden aan het einde van het seizoen zorgt elk jaar voor gemakkelijk tuinwerk. Zelfs in een klimaat dat het hele jaar door warm is, is organisatie nog steeds belangrijk. Het zorgt ervoor dat uw tuinwerkgereedschap en -benodigdheden niet worden beschadigd door de elementen terwijl ze het hele jaar buiten worden gelaten.

Het opruimen van uw gereedschap en benodigdheden kan niet alleen tuinwerk en tuinieren aangenamer maken, maar het kan u ook geld besparen. Uw organisatieplan hoeft niet uitgebreid te zijn om effectief te zijn. Alleen al het besteden van een middag of twee kan een groot verschil maken. Het organiseren van uw gereedschappen en materialen voordat u ze opbergt, is eenvoudig wanneer u begint met deze checklist.

Investeer de tijd om de juiste manier op het juiste moment te organiseren

Als het gaat om het creëren van een soepele terugkeer naar tuin- en tuinwerk elk seizoen, is wanneer u organiseert bijna net zo belangrijk als hoe u organiseert. Dit is waarom: voor velen van ons is tuinwerk seizoensgebonden. De gereedschappen en benodigdheden worden opgeslagen na een grote push van activiteit. We voelen ons misschien een beetje opgebrand, dus gereedschap wordt achteloos opgeborgen en halfvolle zakken met tuinmaterialen worden in een hoek gegooid totdat ze weer nodig zijn.

Als het tijd is om het gazongereedschap en de benodigdheden weer tevoorschijn te halen, zijn ze precies zoals we ze hebben achtergelaten: een totale puinhoop. Net als we klaar zijn om op de werf te gaan werken, komt ons enthousiasme tot stilstand omdat we moeten organiseren en ontwarren wat we nodig hebben voordat we aan het werk gaan.

Lees ook:   Alles wat u moet weten over ADT-huisbeveiligingssystemen

Besteed een middag aan het organiseren van uw tuinuitrusting

Een middag besteed aan opruimen, opruimen en organiseren kan verrassend lonend zijn. Wanneer je al je gereedschap en benodigdheden tevoorschijn haalt tijdens je voorjaarsschoonmaak of wanneer je zin hebt in de taak, weet je precies wat je hebt verzameld. Dit is de eerste stap in het creëren van een meer harmonieuze opstelling voor uw gereedschappen. Als het helpt, maak dan een “opruimchecklist” om ervoor te zorgen dat je geen taken vergeet.

Plan op de middag van je opruimmissie minstens een uur of twee door met het verzamelen van al je gereedschappen en benodigdheden en leg ze samen op één plek buiten. Zodra u een goede grip hebt op wat u gaat organiseren, kunt u beginnen met het bedenken van opslagoplossingen voor elk type item. Weet hoe u uw tuingereedschap moet schoonmaken en implementeer die praktijken voordat u ze weer opstelt, nu en elke keer dat u ze in de toekomst gebruikt.

Gazon- en tuingereedschap
Bewaar alleen de gereedschappen die u nodig hebt wanneer u uw tuinwerkbenodigdheden organiseert. Beeld: Schulzie/GettyImages

Verminder uw tuin- en tuingereedschap

Voordat u gaat winkelen voor producten voor het organiseren van uw arsenaal aan tools, bekijkt u uw verzameling om te zien of u opslagruimte kunt vrijmaken. We verzamelen vaak halflege zakken tuinproducten die zijn uitgedroogd of verouderd. Controleer of de producten speciale vereisten hebben voor verwijdering en laat de producten los waarvan u weet dat u ze in de toekomst niet meer kunt gebruiken.

Gebroken gereedschap en dubbele benodigdheden zijn je volgende focus bij het opruimen. Tenzij je in een groep op je erf werkt, heb je waarschijnlijk niet meer dan twee van dezelfde gereedschappen nodig. Kapot gereedschap of producten die je hebt gekocht en nooit hebt gebruikt, zijn de volgende om te gaan. U weet welke items moeten worden verwijderd. Zij zijn degenen die een gevoel van “moeten” oproepen als je ze ziet: “Ik zou dat moeten oplossen” of “Ik zou moeten proberen dat te gebruiken; Ik heb er zoveel aan uitgegeven.” Het zal zoveel gemakkelijker zijn om niet alleen op te slaan, maar ook om items te gebruiken die u leuk vindt als u deze onnodige gereedschappen en benodigdheden elimineert die uw werkruimte rommelig maken.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van drainvliegen, stap voor stap

Maak of ruim een speciale opslagruimte op voor tuingereedschap

Het opruimen van uw tuinwerkbenodigdheden is meer dan alleen organiseren en zuiveren. Voordat u nieuwe organisatiesystemen installeert, heeft uw schuur of garage ook aandacht nodig. Begin met het opruimen van de ruimte die je al gebruikt door bruikbare items te doneren of dingen te gooien die niet langer geschikt zijn voor gebruik. Als uw gazon en tuinopslag niet bestaan, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt nog steeds een functionele plek voor alles creëren met eenvoudige opslagoplossingen.

Herfst Tuin Tips
Winkelen seizoensgebonden verkoop is een geweldige manier om te kopen wat je nodig hebt voor je tuin. Beeld: Africa Studio/Shutterstock

Investeer in organisatorische producten zodat alles een plek heeft

Uw nieuw georganiseerde gazon- en tuinbenodigdheden hebben de juiste opslagoplossingen nodig. Tuin- en gazongereedschap kan worden opgehangen aan een garage of schuurmuur voor gemakkelijke toegang, dus zoek naar haken en muurhangers. Klein gereedschap en tuinbenodigdheden kunnen op rekken worden opgeslagen om de rommel op de vloer te verminderen. Investeer in plastic opbergkuipen voor losse spullen. Alles labelen is de finishing touch voor het creëren van de perfecte opslag systeel voor je gazon en tuinspullen. Dit komt van pas op de volgende gazonopruimdag.

Let op grote verkopen op producten die u elk seizoen gebruikt

Sla producten in waarvan je weet dat je ze dit jaar in je tuin zult gebruiken voordat je ze echt nodig hebt. Let op de verkoop voor het voorseizoen op gazon- en tuinproducten en de verkoop aan het einde van het seizoen voor gereedschap. Nu je hebt georganiseerd wat je al hebt, is het gemakkelijker om te zien wat je nodig hebt voor het volgende seizoen. Maak een to-do tuin checklist en een checklist voor landschapsapparatuur om ervoor te zorgen dat u alles koopt wat u nodig hebt voor het komende seizoen. Ontdek wanneer u tuinwerkzaamheden in uw regio moet starten om van deze deals te profiteren.

Lees ook:   12 stappen om zelf een sprinklersysteem te installeren

Waar het op neer komt

“De klus is pas geklaard als je je gereedschap weglegt.” Dit beproefde vaderadagium zal eindelijk duidelijk worden zodra je een slimme opslagruimte creëert voor je tuingereedschap en -benodigdheden. Creëer een plek voor alles en zet alles op zijn plaats als je klaar bent met het gebruik ervan. Als je klaar bent met het revitaliseren van je tuin, ruim je gereedschap op voordat je ze wegzet. Verwijder kapotte items, benodigdheden voor projecten die u niet van plan bent aan te nemen en onnodige duplicaten om te weten wat u hebt, wat u nodig hebt en waar alles in uw opslagruimte hoort te zijn.