10 eenvoudige manieren om uw huis van zomer naar herfst over te zetten

Het is tijd om afscheid te nemen van de zomer en hallo te zeggen tegen de herfst. Koeler weer, warme kleuren en een gezellige sfeer zijn de veelzeggende tekenen dat de herfst op komst is. Maak je klaar om de dingen op te fleuren en bereid je huis voor op een seizoensgebonden sfeerverandering met enkele eenvoudige manieren om je huis van de zomer naar de herfst over te zetten.

1. Schakel decoratieve kussens en gordijnen uit in de woonkamer

Herfstkussens en deken opgestapeld
Cavan Afbeeldingen / Getty

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met je seizoensgebonden decorovergang, zoek dan niet verder dan de woonkamer. De woonkamer is niet alleen de belangrijkste zithoek. Het kan ook de toon zetten voor de rest van uw huis.

Haal wat warme herfstkleuren in huis door je kussens op de bank te verwisselen en te experimenteren met nieuwe gordijnkleuren. Het moeilijkste deel is beslissen welke kleuren te gebruiken. Hier zijn een paar herfstkleuren om te overwegen voor je nieuwe woonkamerlook.

 • Rood
 • Oranje
 • Geel
 • Bruin
 • Groen
 • Bruinen

2. Maak een herfstkrans om aan je voordeur te hangen

Zwarte voordeur Herfstkrans Close Up
TriggerPhoto / Getty

Kransen zijn niet alleen voor de feestdagen. Als je je sluw voelt, kun je gebruik maken van een paar seizoensgebonden buitenartikelen om een herfstkrans voor je voordeur te maken. Dennenappels, eikels, stokken en noten zijn een paar natuurlijke decoratieve items die schreeuwen en kunnen worden gevonden door rond te lopen en te genieten van het mooie herfstweer. Je kunt ook wat kunstmatige tarwe of maïs kopen om je krans een vleugje kleur te geven.

3. Maak displays met decoratieve pompoenen of kalebassen

Melissa Ross / Getty Afbeeldingen

Met behulp van natuurlijke hulpbronnen kunt u warme en visueel aantrekkelijke displays maken. Pak een paar kleine pompoenen of kalebassen en rangschik ze in houten kisten, dienbladen of schotels die je in huis kunt plaatsen. Je kunt zelfs je pompoenen en kalebassen schilderen met aangepaste berichten en kleuren voor een beetje extra plezier.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van mieren en ze voorgoed weg te houden

Combineer wat herfstgeurkaarsen om je scherm compleet te maken en je huis geweldig te laten ruiken terwijl je bezig bent. De warme gloed die door kaarslicht wordt gecreëerd, kan ervoor zorgen dat elke kamer zich ’s nachts comfortabel en aangenaam voelt.

4. Koop seizoensplanten en plaats ze in je entree

Chris McLoughlin / Getty Images

Planten zijn geweldig in het inademen van extra leven in je huis en het opvullen van lege tafelbladen. Hortensia, moeders en bessenplanten in glazen potten, kruiken of manden zijn perfecte overgangsplanten om wat lichtere herfstkleuren in je huis te introduceren.

Als je niet klaar bent voor een seizoensplant en iets wilt dat het hele jaar door houdbaar is, overweeg dan om een melkpalm te kopen. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en zien er elk seizoen geweldig uit. Het plaatsen van deze planten in de buurt van uw voordeur of ingang kan ook een nog gastvrijere omgeving creëren.

5. Bundel diverse kaarsen samen

Askolds / Getty Afbeeldingen

Kaarsen zien er geweldig uit in elke kamer en kunnen gemakkelijk worden geschakeld om met de seizoenen mee te veranderen. Kies een paar complementaire herfstgeuren om mee te experimenteren en vul je huis met het aroma van je favoriete herfstkruiden. Stop je kaarsen in enkele kandelaars voor een mooie finishing touch. Steek je kaarsen aan wanneer de zon begint onder te gaan (wat nog eerder in de herfst wordt) en geniet van een diner bij kaarslicht of een filmavond. Wees op je hoede voor deze herfstgeuren wanneer je kaarsen gaat shoppen.

 • Gekruide appels
 • Appelwijn
 • Pompoenkruid
 • Kaneel
 • Esdoorn
 • Karamel

6. Zet een vuurkorf op

Vuurkorf bij cottage
Svetikd / Getty

Hoewel de temperaturen zeker koeler worden, is het nog niet te koud om te stoppen met buiten entertainen. Als je wat lege ruimte op je terras of terras hebt, overweeg dan om een vuurplaats op te zetten om wat warmte te genereren en een aantal gedenkwaardige praatjes bij de open haard te creëren. Laat een paar dekens beschikbaar om te gebruiken als het weer iets te koud wordt. Overweeg om je terrasmeubilair om te schakelen naar bruine of houten tinten en hang wat lichtslingers op om een leuke sfeer te creëren.

7. Vervang eetkamerborden en tafellinnen

Linda Raymond / Getty Afbeeldingen

Zet je tafels in met warmere kleuren door een nieuw tafelkleed en couverts aan te schaffen. Als je echt helemaal los wilt gaan, kun je ook een aantal borden en kopjes met herfstthema kopen. Voeg kaarsen, vers fruit, kalebassen of pompoenen toe in herfstkleuren voor extra effect.

8. Leg je vloerkleden in laagjes en haal de warme plaids tevoorschijn

Vostok / Getty Afbeeldingen

Een snelle manier om warmte aan uw kamer toe te voegen zonder meubels of uw kleurenschema te veranderen, is door gewoon wat extra textuur toe te voegen met een paar dekens van nepbont en gelaagde vloerkleden. Dit is ook de perfecte gelegenheid om te spelen met nieuwe patronen die je hebt willen uitproberen. En wie weet vind je een nieuwe kameresthetiek waar je van houdt.

9. Bereid de open haard voor op koeler weer

Afbeeldingsbron / Getty Images

Niets is zo gastvrij op een koele herfstdag als de uitnodigende warmte en gloed van een knisperende open haard. Een werkende open haard trekt de hele kamer samen. Het is een gezellig kameraccessoire met een visuele esthetiek, persoonlijke touch en het ultieme comfort. Als je in een gebied woont waar het nog steeds te warm is om je open haard te gebruiken, versier je schoorsteenmantel dan met een opstelling van diverse pilaarkaarsen die hetzelfde herfstachtige effect kunnen bereiken. Als u uw open haard al een tijdje niet hebt gebruikt, overweeg dan om een professionele inspectie uit te voeren voordat u iets aansteekt.

10. Vier het herfstoogstseizoen

Pixtural / Getty Afbeeldingen

Je kunt het oogstseizoen in de herfst vieren door displays te maken van voedsel dat je misschien al in je keuken hebt. Maar als je dat niet doet, is een reis naar de supermarkt alles wat nodig is. Laad je kar vol met wat groenten en fruit, plaats ze in een kom of mand en je hebt nu een eenvoudige en eetbare herfstweergave.

Waar het op neer komt

Veel dingen veranderen in de loop van de seizoenen, inclusief uw interieur. Er zijn zoveel manieren om uw huis soepel over te zetten van de zomer naar de herfst, en we hopen dat u de perfecte herfstlook voor uw huis vindt.

Lees ook:   Hoe en wanneer u uw gazon moet beluchten