6 kastreinigingstips om (eindelijk) je kledingkast georganiseerd te krijgen

vrouw die kast organiseert

De producten die hier te zien zijn, zijn onafhankelijk geselecteerd op basis van grondig onderzoek van ons redactieteam. Als u iets koopt via links op onze site, kunnen we een commissie ontvangen.

Stel je voor: Je opent je kast en alles ziet er netjes en opgeruimd uit. Het is gevuld met stukken waar je van houdt en je kunt al je opties voor de outfits van vandaag zien. Dit is niet alleen een scène uit ‘Clueless’. Het kan je realiteit zijn als je klaar bent om een paar tips voor het schoonmaken van kasten te gebruiken.

We weten dat het schoonmaken van uw kast een grote onderneming is. Het kan zelfs onverwacht emotioneel zijn; je hebt misschien items waarvan je weet dat je ze niet nodig hebt of wilt, maar waarvan je vindt dat je ze moet bewaren vanwege hun geschiedenis. We zijn er om u te helpen dit grote karwei met vertrouwen aan te pakken. We hebben zes beproefde (ja – we hebben deze zelf getest!) kastreinigingstips verzameld.

1. Draai je hangers om

Weet je welke items je draagt en welke gewoon ruimte innemen in je kast? Je hebt waarschijnlijk ja geantwoord, maar terwijl je door je hangers bladert, realiseer je je misschien dat je niet helemaal zeker weet wanneer je die trui voor het laatst hebt uitgetrokken. Als je duidelijkheid wilt krijgen over wat je eigenlijk draagt, draai dan al je hangers om zodat de haken naar de achterkant van je kast zijn gericht. Terwijl u elk item draagt, draait u de hanger terug naar de normale positie. Wacht drie maanden, zes maanden of een jaar, afhankelijk van hoe seizoensgebonden je je hele kast gebruikt. Gooi aan het einde van je vooraf bepaalde tijd alles weg wat nog een achterwaartse hanger heeft. Ja, het is een langzame verbranding, maar deze hack is een trefzekere manier om erachter te komen welke stukken gewoon ruimte innemen in je kast.

Lees ook:   Hoe zich snel en effectief van vlooien te ontdoen

2. Vraag jezelf af: “Brengt dit me vreugde?”

Heb je gehoord van “The Life-Changing Magic of Tidying Up”? De auteur, Marie Kondo, heeft een organisatie-imperium gebouwd op de stelling dat we niets moeten bewaren dat ons geen vreugde brengt. Het klinkt misschien hokey – maar probeer het. Pak dat shirt dat je hebt bewaard omdat je het droeg tot je eerste dag op de universiteit. Houd het in je handen. Geeft het vreugde? Zo niet, dan kun je het weggeven. Kondo legt uit dat we items dankbaar kunnen zijn voor de betekenis die ze in ons leven hebben gebracht zonder ons schuldig te voelen omdat we er afstand van doen wanneer ze ons niet langer dienen. Het is tijd om die koffer met relikwieën uit je verleden op te ruimen! Haar boek legt de KonMari-methode uit – je ultieme gids om eindelijk je spullen op orde te krijgen – en geeft je real-life tools om dat zo te houden. Bekijk deze vouwgids die Goop heeft ontwikkeld uit haar boek. We hebben deze methode in onze eigen kasten gebruikt en we kunnen getuigen van het systeem om alles netjes gestapeld te houden.

3. Probeer je kleding te verkopen

Arman Zhenikeyev / Getty Images

Er zijn ongeveer honderd manieren om uw gebruikte kleding te verkopen, van consignatiewinkels tot online winkels. Zoek de methode die voor u werkt en bouw een zak met kleding die u wilt proberen te verkopen. Hier is het stiekeme deel. U mag nooit echt dat Poshmark-account maken of de reis naar Buffalo Exchange maken. Maar het is verhelderend om te zien waar je bereid bent afstand van te doen als je denkt dat je er misschien een beetje geld mee kunt verdienen. En – als een toegevoegde bonus – als je uiteindelijk je kleding verkoopt, krijg je een beetje extra geld om je zakken te vullen!

Lees ook:   DIY Stump Verwijderen: Tips en trucs

4. Organiseer op kleur

Dit is een van de meest geliefde tips voor het schoonmaken van kasten, en met een goede reden. Er zijn een aantal voordelen aan het organiseren van je kast op kleur. Ten eerste helpt het je te zien waar je duplicaten hebt. Je realiseert je misschien niet dat je zes zwarte shirts hebt totdat ze allemaal naast elkaar hangen. Zodra de overeenkomsten duidelijk worden, kunt u beter geïnformeerde beslissingen nemen over wat u moet behouden. Natuurlijk, een zwart shirt is een T-shirt, een is een trui en een is een atletisch shirt. Het is logisch om die allemaal te bewaren. Die drie zwarte blouses zijn echter misschien niet allemaal nodig. Organiseren op kleur heeft ook een blijvend voordeel. Wanneer je je kast opent en het ziet er leuk uit, ben je meer gemotiveerd om dat zo te houden. (We denken dat dat de reden is waarom de KonMari-vouwmethode zo effectief is.) De uitnodigende regenboog van een kleurgecodeerde kast is misschien wel de motivatie die je nodig hebt om de boel op orde te houden.

5. Haal alles eruit

Haat ons niet. Maar als je echt serieus bent over het opruimen van je kast, is het de moeite waard om de energie te investeren om alles eruit te halen en eventuele hangende stukken uit hun hangers te verwijderen. Dit lijkt in eerste instantie misschien een verspilling van tijd, maar het bespaart je uiteindelijk – precies om de reden dat je het in de eerste plaats niet wilt doen. Terwijl je dingen terug in je kast stopt, begin je met je favoriete stukken. Tegen het einde zul je het behoorlijk beu zijn om alles weer op zijn plaats te zetten. Als je niet bereid bent om het werk te doen om te put dat shirt terug op de hanger of vouw die broek op, het is een duidelijk teken dat je niet echt om dat kledingstuk geeft. In de weggeefstapel gaat het!

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van stinkdieren en ze voorgoed weg te houden

6. Pak het in

vrouw voor kast
Fancy/Veer/Corbis/ Getty Images

We weten dat het niet gemakkelijk is om kleding los te laten. Dus waarom geen babystapjes nemen? Doe een grote schoonmaakbeurt en stop eventuele “maybes” in je weggeefdoos. Plak vervolgens de doos vast en leg deze op de berg. Als je merkt dat je spijt hebt dat je een bepaald item uit je kast hebt getrokken, kun je het ophalen. De kans is echter groot dat je het gevoel van een georganiseerde kast leuk vindt die alleen gevuld is met kleding waar je van houdt en dat je het opgeruimd wilt houden.

Meer tips voor het schoonmaken van kasten

Voel je je geïnspireerd? Laat die trein rollen met nog meer ideeën voor kastorganisatie en inspiratie voor je droominloopkast. Met deze kastreinigingstips en ideeën bij de hand, zul je – eindelijk! – organiseer je garderobe in een mum van tijd.