Goodman Verwarming en Koeling

airconditioner - kanalen

Uw retourgrills, of de deksels op uw ventilatieopeningen, kunnen de schuld zijn van uw aircoproblemen. Beeld: Mile Atanasov/Shutterstock

Goodman Verwarming en Koeling

Sinds 1982 produceert Goodman Heating and Cooling hoogwaardige, in Amerika gebouwde huiscomforttechnologie, waarbij betrouwbare airconditioners, warmtepompen en gasovens worden verkocht. In 2012 kocht de Daikin Group Goodman om toe te voegen aan hun productpakket.

Goodman producten

De producten van Goodman breiden zich uit van airconditioners en warmtepompen en hebben nu het gamma van verwarmings- en koelmachines, waaronder woonaccessoires en hulpmiddelen voor temperatuurbewaking.

Gasovens

De gasovens van Goodman vallen in twee categorieën: ovens met een afue van 90% en hoger en ovens met een afue van 80%. AFUE staat voor Annual Fuel Utilization Efficiency; hoe hoger de rating, hoe efficiënter het systeem. Systemen in de best beoordeelde categorie zijn de GMVM97, beoordeeld 98% AFUE, en de populaire GCVVC96, die 96% AFUE heeft. De GMVM97 is een upflow horizontaal modulerend gasmodel bij 60.000-120.000BTU/H, uitgerust met een warmtewisselaar geconstrueerd met levensecht buisvormig gealuminiseerd staal. Dit model heeft CoolCloud-mogelijkheden, waardoor technici problemen kunnen diagnosticeren en systemen elektronisch kunnen configureren via een app. Het beschikt ook over ComfortBridge-technologie, die continu de systeemprestaties bewaakt. De kast is volledig geïsoleerd om geluid en luchtlekkage te minimaliseren. Deze eenheid draait ongeveer $ 2.500.De GCVC96 is een mid-range model met een downflow horizontale configuratie die ook CoolCloud- en ComfortBridge-technologieën bevat. Het is in staat tot 40.000-120.000BTU / H. Het heeft een tweetraps gasklep voor efficiëntie en stille prestaties en kost ongeveer $ 2.100.In de 80% AFUE-categorie biedt Goodman de GMES80-U. Deze eentraps gasoven zet 40.000-80.000 BTU/H uit en wordt geleverd met een multi-speed blowermotor. Het voldoet aan ultralage NOx-emissies om de ecologische voetafdruk van een huis te minimaliseren en kost ongeveer $ 1.200.

Lees ook:   10 eenvoudige ideeën voor zomerdecoratie

Goodman Airconditioners

Net als ovens worden airconditioners gecategoriseerd op basis van output en efficiëntie, maar in plaats van AFUE worden AC-eenheden beoordeeld in termen van SEER of Seasonal Energy Efficiency Ratio. Het SEER-beoordelingssysteem komt uit op 21 SEER, met een rating van 14,5 SEER of hoger die nodig is om in aanmerking te komen voor een ENERGY STAR-classificatie. Aan de bovenkant van Goodman airconditioners staat de GSXC18. Met maximaal 19 SEER is dit model in staat tot 24.000-60.000 BTU / H. Het beschikt over Smart Speed-technologie, die het vermogen versterkt voor extreem warme dagen, maar op andere momenten op lagere snelheden werkt om energiebesparingen te maximaliseren. Een zware, gegalvaniseerde stalen behuizing beschermt het apparaat tegen de elementen, terwijl een geluidsdeken het geluid vermindert. De eenheid kost ongeveer $ 3.200.Met een iets kleinere capaciteit biedt de 18.000-60.000BTU / H GSX14 15 SEER. Het werkt met een condensorventilatormotor met één snelheid voor een consistente en stille luchtstroom en maximaliseert de temperatuuroverdracht met premium koperen buizen en aluminium vincondensorspoelen. Deze eenheid kost ongeveer $ 1.600.

Goodman Warmtepompen

Warmtepompen kunnen huizen verwarmen en koelen door warme lucht uit het ene gebied te halen en over te brengen naar een ander gebied. De warmtepompen van Goodman zijn voorzien van lamellen spoelbeschermers die de buitenunit beschermen tegen de elementen en in de fabriek geïnstalleerde filterdrivers die verontreinigingen minimaliseren. Goodman biedt warmtepompmodellen die tot 19 SEER bereiken, zoals de GSZC18, die tot 59.500 BTU / H kan verwarmen en tot 56.500 BTU / H kan koelen. Uitgerust met een schuimgeluidsdeken met hoge dichtheid op de compressor, is de unit stil en kost ongeveer $ 3.200.De GSZ14 biedt tot 15 SEER en wordt geleverd met een condensormotor met één snelheid en SmartShift-technologie. Het biedt verwarmings- en koelcapaciteiten tot 60.000 BTU / H en kost ongeveer $ 1.600.

Lees ook:   5 manieren om de mixed metallics look in de badkamer te krijgen

Goodman verpakte systemen

Goodman biedt een aantal verpakte eenheden, wat betekent dat de hele eenheid buiten het huis wordt geplaatst, zoals airconditioners. GPC14H, 14M en GPC15H verpakte airconditioners bereiken 14-15 SEER-classificaties en bieden zowel horizontale als multi-position installatie. Ze kunnen 57.500 BTU / H bereiken en variëren van 2-5 ton, wat ongeveer $ 2.000 kost.Efficiënte elektrische verwarming kan ook in een pakket komen. Goodman’s GPH16M en 16H verpakte warmtepompen hebben een ENERGY STAR-certificering en tot 58.000 BTU/H. Tweetraps scrollcompressoren en blowermotoren met meerdere snelheden leveren veel vermogen in een compacte eenheid. Prijzen variëren, maar de 2-ton GPH1624M41 is beschikbaar voor $ 3.200.In klimaten waar zowel verwarming als koeling vereist zijn, zijn gas-elektrische oven / airconditioner verpakte eenheden gunstig. Door de efficiëntie en betaalbaarheid van gaswarmte te combineren met elektrisch koelvermogen, biedt de GPG16M van $ 4.400 tot 16 SEER en 81% AFUE. Het is in staat tot 58.500 BTU / H-koeling en 140.000 BTU / H-verwarming met een downflow of horizontale toepassing. De GPD14 is een dual-fuel verpakte eenheid die efficiëntie biedt door gas of elektrische verwarmingskracht te gebruiken, afhankelijk van wat het meest economisch is. Het biedt tot 14,5 SEER en 81% AFUE en heeft installatiemogelijkheden met meerdere posities, allemaal voor $ 3.100.

Goodman Garanties

De lengte en breedte van de garanties van Goodman verschillen per eenheid. De GPG16M wordt bijvoorbeeld geleverd met een beperkte garantie van 20 jaar en 10 jaar garantie op onderdelen, terwijl de GPC14H alleen wordt gedekt door een garantie van 10 jaar op onderdelen. De GMVM97 wordt geleverd met een beperkte levenslange garantie voor de originele, geregistreerde huiseigenaar. Als de warmtewisselaar het binnen 10 jaar opgeeft, zal Goodman de hele unit vervangen. Het GMES80-U-gasmodel wordt ook gedekt door een vervangingsgarantie; als de warmtewisselaar binnen 10 jaar uitvalt, zal Goodman de vervanging ervan dekken.

Lees ook:   Een stijlserie definiëren: Moderne kust

Goodman Reviews

Reviews bieden waardevol inzicht in specifieke aspecten van Goodman’s units. U kunt beoordelingen vinden op de website van Goodman onderaan elke productpagina, evenals op verschillende online sites die Goodman-producten verkopen. Beoordelingen bieden informatie over zaken als klantenondersteuning, levensduur van producten, stilte en effectiviteit, zodat u de beste keuze voor uw behoeften kunt maken. De klanten van Goodman zijn vaak enthousiast over geweldige garanties, producteffectiviteit en levensduur, hoewel beoordelingen gemengd zijn als het gaat om eenheidsgeluid.