Hier is uw ultieme gids voor de do’s en don’ts van een badkamerrenovatie

moderne badkamer

Succesvolle badkamerrenovaties vergen een beetje planning en voorbedachtheid.

Het verbouwen van een badkamer is zowel opwindend als zenuwslopend. Voor veel huiseigenaren is het een statussymbool en een van de eerste keren dat ze een substantieel persoonlijk tintje aan hun huis kunnen geven. Het is echter een aanzienlijke investering, een die groot genoeg is om de meeste mensen twee keer te laten nadenken voordat ze onvoorbereid naar binnen duiken. Als u klaar bent om uw badkamer te verbouwen, maar wat hulp nodig heeft bij het uitzoeken hoe u het goed kunt doen, zijn wij er om u te helpen. Gebruik de tips in dit bericht als een gids voor het uitvoeren van een succesvolle badkamerrenovatie en je hebt alle tools die je nodig hebt om je visie tot leven te brengen. Zoek ontwerpinspiratie om u op weg te helpen.

De meest waardevolle verbouwingsprojecten hebben drie belangrijke kenmerken. Houd ze in gedachten bij het overwegen van ideeën voor het verbouwen van badkamers:

1. Weinig onderhoud Het selecteren van afwerkingen die er gemakkelijk schoon en nieuw uit te laten zien, bespaart u niet alleen geld en tijd in onderhoud, maar verlengt ook de levensduur van uw verbouwing door er langer nieuw en fris uit te zien. Overweeg de volgende ideeën voor een onderhoudsarme badkamer:-Kwartstellers in plaats van marmer-Kwaliteitskranen die zijn gebouwd om een leven lang mee te gaan-Glazen douchedeuren behandeld met waterafweermiddelen.

2. Energiezuinig Een van de grootste verkoopargumenten van een huis vandaag is energiebesparing. Watertekorten en stijgende energierekeningen maken dit een prioriteit voor huizenkopers. Energie-efficiëntie is ook groot vanuit milieuoogpunt. Bij het plannen van uw grote badkamerrenovatie maximaliseren deze items de energie-efficiëntie: – Tankloze boilers – Toiletten en kranen met een laag debiet – LED-verlichting in plaats van traditionele gloeilampen – Vloerverwarming – Geïsoleerde ramen.

3. Een lichte, lichte badkamer Alle huiseigenaren zoeken naar lichte, open ruimtes. Hoe helderder je badkamer, hoe groter deze eruit ziet. En als u tijd en geld investeert in het upgraden van uw badkamer, laat uw ontwerpkeuzes dan niet onopgemerkt blijven in een donkere, schaduwrijke kamer – verlichting zal uw badkamerrenovatie-investering prachtig laten zien. Drie manieren om een helderdere badkamer te creëren:-Ramen en dakramen toevoegen-Gebruik verlichting voor verschillende doeleinden in de badkamer-Kies afwerkingen en oppervlakken die reflecterend en licht zijn wanneer u nadenkt over het verbouwen van uw badkamer, vraag uzelf af of elk item past bij de drie bovenstaande functies. Gelukkig zien de nieuwste high-design trends er niet alleen mooi uit, maar pakken ze deze punten ook aan. Blijf lezen om onze do’s en don’ts van badkamerrenovatie te zien en voor de beste badkamerrenovatie-ideeën.

Lees ook:   Beste laminaatvloerreinigers

DO: Vind eerst ontwerpinspiratie

Elk geweldig huisrenovatieproject – maar vooral die met een stevig prijskaartje – moet beginnen met een plan. Voordat u begint aan de fysieke aspecten van het project, zoals het scheuren van vloeren of het plaatsen van een regendouche, moet u een goed idee hebben van hoe u wilt dat uw eindproduct eruit ziet.

Gebruik hiervoor websites zoals Freshome om ontwerpideeën te vinden. (Als je echt niet zeker weet hoe je je persoonlijke stijl moet definiëren, is onze Defining A Style-serie een goede plek om te beginnen.) Vergeet niet dat u zich niet strikt aan één bepaald type ontwerp hoeft te houden. Voel je vrij om elementen uit verschillende stijlen te kiezen en te kiezen totdat je landt op een look waar je van houdt. Vergeet niet om rekening te houden met uw budget.

DON’T: Vergeet rekening te houden met uw budget

Als je eenmaal je inspiratie in gedachten hebt, is het ongelooflijk belangrijk om realistisch te zijn over je budget. Overweeg hoeveel geld u te besteden heeft en hoeveel uw ideale project zou kosten. Hoewel het misschien niet de meest aangename taak is om te ondernemen, zal het kijken naar uw financiën u helpen een idee te krijgen van welke aspecten van een renovatie voor u het meest haalbaar zijn.

Dat gezegd hebbende, zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw project betaalbaar te houden. Ontvang offertes van verschillende aannemers voordat u beslist wie u wilt inhuren, overweeg een deel van het werk zelf te doen om te besparen op arbeidskosten en zoek naar groothandels in uw gemeenschap waarmee u de materialen met korting kunt kopen. Houd je duurste items neutraal.

klassiek badkamerinterieur
vrozzycreative/ Twenty20

DO: Houd high-end items neutraal

Omdat badkamerrenovaties zo’n enorme kostenpost zijn, is een van onze favoriete tips om uw high-end aankopen zo neutraal mogelijk te houden. In het bijzonder hebben we het over zaken als tegelvloeren of doucheontwerp. Door deze functies meer een leeg canvas te laten zijn, wordt het gemakkelijker om uw ontwerp te wijzigen als trends veranderen en ervoor te zorgen dat ze een bredere aantrekkingskracht hebben als u ooit uw huis verkoopt.

Houd er rekening mee dat het opnemen van deze neutrale elementen betekent niet dat je badkamer saai zal zijn. Breng je persoonlijkheid in de ruimte door middel van accessoires, die in de loop van de tijd gemakkelijker te veranderen zijn. Denk aan het gebruik van een paar visueel opvallende elementen zoals gedurfde verfkleuren, spiegels, handdoeken en vloerbedekking. Zorg ervoor dat u enkele creatieve opslagoplossingen opneemt.

Lees ook:   Hoe de grootste ontwerpfout op te lossen die mensen met kleine appartementen maken

Do: Krijg High-end verlichting

De grootste energie-efficiëntie die u aan uw badkamer kunt toevoegen, is via LED-verlichting. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie verbruiken LED-lampen minstens 75% minder energie en gaan ze 25 keer langer mee dan gloeilampen. Naast energiebesparing voegt LED verlichting een prachtig designelement toe. Ze kunnen worden geprogrammeerd om van kleur te veranderen en kunnen veilig in de buurt van water worden gebruikt. Omdat ze eenvoudig in elke badkamer te installeren zijn, zijn ze perfect voor doe-het-zelfprojecten. Naast taakverlichting zijn enkele innovatieve manieren om LED’s te gebruiken:-Om kleur toe te voegen aan het water in een bad of gootsteen-Als een kleurwaseffect op een muur-Om wandspiegels te verlichten-Om tellers of planken te verlichten

DON’T: Ga zonder opslag

Als er één kenmerk van een badkamerrenovatie is dat niet veel aandacht krijgt, maar toch wordt gewaardeerd, is het opslag. Of u nu extra toiletartikelen of een paar sets gastenhanddoeken wilt opbergen, het is een ongelooflijk voordeel om ze bij de hand te hebben wanneer ze nodig zijn.

Als je de kamer hebt, overweeg dan om een muur uit te stoten met een extra opbergkast en ingebouwde rekken. Zelfs als het verplaatsen van muren buiten uw budget valt, zoek dan een organisatie-eenheid die past bij uw esthetiek. Als u dit doet, krijgt uw ruimte een gepolijste kwaliteit die de extra moeite en kosten zeker waard is. Maak van de douche je paradepaardje.

moderne badkamer
LIGHTITUP/ Twenty20

DO: Uitspatting op de douche

Net als elke andere kamer in uw huis, moet de badkamer een brandpunt hebben, of een ontwerpelement dat bedoeld is om de aandacht te trekken. Volgens onderzoek van MarketWatch zijn luxe douches een van de meest populaire functies onder huizenkopers, dus het kan een goede functie zijn om te benadrukken. Zie het op deze manier, u zult nu genieten van meerdere douchekoppen en verwarmde vloeren, met het extra voordeel dat u weet dat uw investering waarschijnlijk op de weg zal lonen.

Interessant is dat uit hetzelfde onderzoek bleek dat badkuipen uit de gratie zijn geraakt. Velen hebben het gevoel dat ze niet vaak genoeg worden gebruikt en nemen veel moeite om schoon te maken. Overweeg deze kosten over te slaan, als uw belangrijkste doel is om uiteindelijk te verkopen. Dat gezegd hebbende, is het ook belangrijk om rekening te houden met persoonlijke voorkeur. Voeg indien mogelijk een indrukwekkende ijdelheid toe.

Lees ook:   10 meest populaire milieuvriendelijke vloeroplossingen

DON’T: Beknibbelen op de ijdelheid

De badkamer ijdelheid is een andere functie waar je een groot statement kunt maken. Opties met dubbele wastafels, grote spiegels en veel opbergruimte zijn on-trend. Kies indien mogelijk voor een met een luxe blad in een materiaal zoals graniet of marmer om nog meer visuele interesse aan de ruimte toe te voegen.

Houd er rekening mee dat u het uiterlijk van uw bestaande ijdelheid altijd kunt veranderen als dat nodig is. Het geven van een nieuwe verflaag is een relatief eenvoudig doe-het-zelfproject dat het uiterlijk van de kamer zal veranderen. Je kunt ook de lade trekken of zelfs een nieuwe topper kopen bij een bouwmarkt om de esthetiek van de badkamer op te frissen. Volg deze do’s en don’ts voor een succesvolle badkamerrenovatie.

gerenoveerde ijdelheid
LIGHTITUP/ Twenty20

Kijk wel eens in een Zwevende ijdelheid:

Om een badkamer groter te laten lijken, sla je kasten van muur tot muur over en open je de ruimte. Een goede manier om dit te doen is door een badkamer aanrecht of ijdelheid te bouwen die lijkt te zweven. Een andere manier om de look te krijgen, is door de traditionele kast vanity base over te slaan en een banktafel met open rekken eronder te gebruiken. Zorg ervoor dat de tafel minimaal 16″ diep is om in uw gootsteen(en) te passen.

Het voltooien van een badkamerrenovatie kan een spannende maar ontmoedigende ervaring zijn. Aan de ene kant zijn er weinig dingen bevredigender dan te weten dat je je eigen persoonlijke stempel op je huis hebt gedrukt. Aan de andere kant kunnen deze projecten zo prijzig worden dat het nemen van de eerste stap intimiderend kan zijn. Als u op zoek bent naar een gids voor hoe u uw verbouwing tot een succes kunt maken, hoeft u niet verder te zoeken. Dit zijn de tips die je nodig hebt om je badkamer om te toveren tot een oase.

Heb je ooit een badkamerrenovatie voltooid? Welke tips kun je delen vanuit jouw ervaring? Laat het ons weten in de comments.