Beste 10 neutrale verfkleuren

Neutraal gekleurde woonkamer met grijze muurverf en neutrale meubels

Gedempte kleuren kunnen verfijning toevoegen aan een kamer en hoewel velen aannemen dat neutraal beige moet betekenen, zijn er veel opties die in bijna elk huis en elke omgeving werken. Neutrale muurverfkleuren zijn tijdloos en bieden de perfecte achtergrond voor creatieve accenten, of je nu van schoon, helder wit of diep, donkergrijs houdt.

Het kiezen van de juiste neutrale tint kan moeilijk zijn. Hoewel neutrale kleuren meestal als veilige opties worden gezien, is er nog steeds een enorme hoeveelheid kleuropties; de verkeerde toon kan je look afwerpen. Gelukkig zijn we er om te helpen.

De 10 beste neutrale verfkleuren

Om u te helpen uw favoriete tint te vinden, zijn hier onze top 10 beste neutrale verfkleuren.

1. Elephant’s Breath van Farrow & Ball

De platte glansverven van Farrow en Ball zijn beroemd lichtafhankelijk. Elephant’s Breath heeft een moderne uitstraling en ziet eruit als een andere kleur wanneer het baadt in verschillende lichten. Het kan er bijna lila uitzien in kamers die ’s avonds natuurlijk licht krijgen, enigszins beige in een kamer op het zuiden en grijzer in een kamer op het noorden.

Vanwege de veranderende aard is deze kleur universeel – ongetwijfeld waarom het een van de meest populaire en herkenbare verven op de markt is geworden. De veelzijdigheid, en het feit dat het gedurende de dag verschillende tinten afgeeft, zou goed worden aangevuld met witte bies en accenten. Zorg ervoor dat u eerst een monster probeert en controleer het tijdens verschillende lichten en tijden van de dag.

Farrow and Ball, Elephant’s Breath, Nr. 229

2. Revere Pewter van Benjamin Moore

Een grijs-beige, vaak aangeduid als “greige”, Revere Pewter is een van de meest populaire neutrale kleuren, vaak bovenaan lijsten met favoriete verfkleuren door interieurontwerpers vanwege de warme ondertonen.

Hoewel het grijs is, wordt het verzacht door bruine ondertonen die warmte toevoegen aan een kamer. De lichtgevende kwaliteit maakt het geschikt voor een verscheidenheid aan kamers en ziet er geweldig uit in combinatie met frisse witte randen en donker hout.

Lees ook:   Welke bouwstijl is geschikt voor u?

Benjamin Moore, Eerwaarde Tinnen, HC-172

Moderne luxe eetkamer met grijze muren

JR-voorraad / Shutterstock

3. Doeskin van Sherwin-Williams

Deze warme mauve-taupe is een vaste favoriet voor diegenen die diepte aan een kamer willen toevoegen terwijl ze neutraal blijven. Beige met lichtpaarse accenten, Doeskin’s subtiele roze tint is perfect om een slaapkamer uitnodigend te laten aanvoelen. Het combineert goed met andere neutrale kleuren zoals crème, grijs en rijk bruin. De veelzijdigheid van deze kleur betekent dat u de stijl van uw kamer eenvoudig kunt bijwerken door het kunstwerk te verwisselen of het beddengoed te verwisselen.

Sherwin-Williams, Doeskin, SW 6044

4. Stony Ground van Farrow &Ball

Zoals eerder vermeld, hebben Farrow &Ball-verven de neiging om kameleonachtig te zijn; de kleuren kunnen veranderen afhankelijk van het licht. Stony Ground kan lezen als grijs, taupe of groen, afhankelijk van het tijdstip van de dag en voegt meer diepte toe aan een kamer dan een traditionele gebroken witte. Het is een goede slaapkamerkleur omdat het een onderliggend rood heeft dat warmte toevoegt en een mooie zachte beige afwerking creëert. De kleur ziet er geweldig uit in combinatie met natuurlijke houtsoorten, zachte lichte tinten en donkerdere accenten.

Farrow & Ball, Steenachtige Grond, Nr. 211

5. Mokka Foam van Behr

Dit is een geweldige kleur als je meer aanwezigheid in je kamer wilt dan een lichtbeige of gebroken wit biedt. Mokka is dieper en donkerder dan een traditionele beige, maar voegt dimensie toe aan een kamer zonder dat het te donker of beklemmend aanvoelt. Het zou goed werken in een slaapkamer of woonkamer vanwege de gezellige tinten en ziet er geweldig uit in combinatie met aardse kleuren zoals groen, crèmes en wit.

Lees ook:   Casper vs. Paarse matrassen: de complete gids

Behr, Mokka Schuim, T15-17

6. Country Whitewash van Valspar

Als je van de volledig witte look houdt, maar je bent bang dat je huis er klinisch en steriel door aanvoelt, probeer dan een gebroken wit. Gebroken wit voegt een subtiele, warme ondertoon toe aan een kamer, waardoor het minder institutioneel lijkt dan een briljant of koeler getint wit. Country Whitewash past goed bij de meeste kleuren en zou een geweldige neutrale kleur zijn voor woonkamers, keukens of gangen.

Valspar, Land Whitewash, 6008-1A

7. Shaker Beige van Benjamin Moore

Voeg een statement toe aan je badkamer terwijl je rustgevende spa-vibes creëert. Deze kleur is een geweldige zanderige beige met een mooie oranje ondertoon die het een goede all-over kleur maakt. Shaker Beige is geweldig voor badkamers omdat het zowel helder als warm is, wat goed werkt tegen een witte ijdelheid, toilet, bad of douche. Deze kleur kan ook goed werken in een woonkamer tegen stenen en natuurlijke kenmerken, waardoor gezelligheid aan uw familiekamer wordt toegevoegd.

Benjamin Moore, Shaker Beige, HC-45

Lege woonkamer met beige wand paint en houten vloer

PavelShynkarou / Shutterstock

8. Pale Powder van Farrow & Ball

Dit is een ander voorbeeld van een neutrale met een suggestie van kleur met veel veelzijdigheid. Pale Powder kan er bijna wit uitzien in grote, lichte ruimtes en meer blauw / groen in kleinere. De groene ondertonen voorkomen dat deze kleur te koud of futloos aanvoelt. Probeer het in een slaapkamer of zelfs aan een plafond om zachtheid aan een kamer toe te voegen. Er is een reden waarom dit een van de meest populaire verven van Farrow &Ball is. Het voegt een rustig en ontspannend gevoel toe aan een kamer en kan kleine ruimtes direct ruimer laten aanvoelen.

Farrow & Ball, Bleek Poeder, No. 204

Lees ook:   Hoe de juiste raamgordijnen te selecteren

9. Wervelende rook van PPG Paints

Swirling Smoke is een geweldige grijze optie voor open plattegronden en kan in de hele kamer of op slechts één muur als accent worden gebruikt. Deze tint bevat prachtig aardetinten zoals geel en groen. Het kan ook goed werken in slaapkamers als je een gevoel van rust wilt oproepen. De rustgevende grijze tint zou perfect zijn voor het creëren van een uitnodigende minimalistische kamer, waardoor het gevoel van frisse openheid ontstaat.

PPG Verf, Wervelende Rook, PPG1007-2

10. Graphic Charcoal van Behr

Dit donkergrijs injecteert gedurfde en rijke kwaliteiten in een kamer. Het is modern en geweldig voor een industriële omgeving door strak drama aan muren toe te voegen. Gebruik het voor de slaapkamer, keuken en gemeenschappelijke ruimtes zoals gangen en ingangen. Voor een schone en frisse afwerking, blijf bij witte randen – of voeg oranje en geel toe voor een dramatisch effect. De recente trend van wit-op-wit kan soms profiteren van een diepere neutrale achtergrond, en Graphic Charcoal is een geweldige optie.

Behr, Grafische Houtskool, N500-6

Moderne keuken met donkergrijze kasten en open deur naar bijkeuken

Artazum / Shutterstock

Waar het op neer komt

Te vaak worden neutrale personen als saai en veilig beschouwd. Maar de beste neutrale verfkleuren kunnen meer levendigheid en openheid aan een kamer toevoegen dan hun gedurfdere tegenhangers. Met neutrale kleuren kunt u ook uw persoonlijkheid laten zien door middel van uw trims, accenten en kameraccessoires.

Neutrale kleuren werken ook als je overweegt om je huis op de markt te brengen. Ze laten uw huis op de beste manier zien en stellen de koper in staat om zijn eigen inrichting binnenin voor te stellen. Of je nu op zoek bent naar een gedurfd grijs of een lichtbeige, er zijn zoveel verschillende tinten dat het lastig kan zijn om degene te kiezen die werkt voor jouw stijl en omgeving.