10 creatieve manieren om garderobe-opslag aan uw huis toe te voegen

Ben je nog steeds op zoek naar meer ruimte in je huis voor opslag voor kleding en schoenen? Als het lijkt alsof je kasten steeds kleiner worden, heb je creatieve manieren nodig om meer opslagruimte toe te voegen. Garderobe-opslag kan variëren van tijdelijke oplossingen tot het renoveren van een ruimte in uw kamer om een kledingkast mogelijk te maken. Vaak is uw ruimte niet het probleem, alleen de creatieve manier waarop de ruimte is ingedeeld. Hier zijn 10 creatieve manieren om garderobe-opslag in uw huis toe te voegen.

1.) Geef mudroom meubels een nieuwe bestemming: Mudroom-meubels die banken, stoelen en kasten gebruiken voor opslag, zijn ook uitstekend geschikt voor kledingkastopslag.  In slaapkamers, vooral kinderkamers, gebruiken ze modderkamerkasten om jurken, jassen en speelkleding op te hangen.

2.) Voeg een kledingpaal toe aan een nis: Veel kamers hebben nissen in de muren die onbruikbaar zijn voor meubels, maar perfect zouden zijn voor een kledingkast. Garderobestokken kunnen in dit gebied worden geïnstalleerd om bruikbare opslag- en ophangruimte voor kleding toe te voegen.

3.) Verborgen opslag: Verticale ruimte boven je hangende kleding is een goede plek om garderobe-opslag voor je schoenen en accessoires toe te voegen. Bouw planken of organisatoren om de ruimte te maximaliseren en kijk in bouwmarkten naar zelfassemblagekits om het werk gemakkelijker te maken.

Kwanchai_Khammuean / Getty Images

4.) Gebruik bestaande ruimte efficiënter: Als je kasten genoeg ruimte hebben, maar je kunt niet genoeg kleding vasthouden, overweeg dan om organizers te installeren. Van rekken tot laden en haken, kastorganisatie kan uw huidige ruimte verbeteren en efficiëntie toevoegen wanneer u snel kleding probeert te vinden.

Lees ook:   4 tips om Cinco De Mayo-decor toe te voegen voor een Boho-chique ruimte in Mexicaanse stijl

5.) Gebruik de achterkant van de deuren: Haken voor het ophangen van riemen, kettingen, portemonnees en werkbadges zijn in direct zicht voor gemakkelijke toegankelijkheid en het is een creatieve ruimte om opslag toe te voegen. Voor een directe kleedkamer met beperkte ruimte, installeer je ook een passpiegel aan de binnenkant van je deur.

6.) Verdeel dressoirlades met organizers: Afhankelijk van uw ladeorganisatie kunt u mogelijk meer passen bij behulpzame organisatoren. Lade-organizers om sokken, onderkleding en opgerolde kleding te verdelen, kunnen meer bevatten met nuttige opslag. Bezoek uw favoriete organisatiewinkel voor verschillende stijlen en maten voor uw specifieke garderobebehoeften.

7.) Organiseer je huidige garderobe: Je zou verbaasd zijn hoeveel ruimte je al hebt in je huidige kast als je het zou organiseren. Verwijder alle ongedragen en onnodige kleding, schoenen en accessoires. Je weet maar nooit, misschien vind je wat ruimte die al bestaat, en vind je dat shirt dat je twee jaar geleden hebt gekocht!

8.) Verander een lege muur in garderobe-opslag: Als u in de positie bent om te verbouwen, wat dacht u van het toevoegen van een paar niet-dragende muren aan een lege muur om de kastruimte te vergroten. Huur een algemene aannemer in als u zich niet op uw gemak voelt bij het zelf toevoegen van de ruimte. Dit idee werkt goed voor ruimtes met verspilde ruimte die inefficiënt wordt gebruikt.

9.) Gebruik draagbare kasten: Veel online opslag- en organisatiehuissites hebben producten om kleding op te slaan en naar andere gebieden in uw huis te verhuizen. Dit is ideaal voor een student die thuiskomt van school voor vakantie of familie bezoekt voor de vakantie. Draagbare ophangrekken of garderobekasten met ritssluitingen voor het camoufleren van kleding terwijl deze in uw ruimte hangt, zijn ideaal voor deze scenario’s.

Lees ook:   Hoe een studio-appartement lay-out te ontwerpen die werkt

10.) Beperk uw boodschappen: Er is maar zoveel ruimte in je huis. Zorg ervoor dat je niet meer kleding koopt dan waar je fysiek ruimte voor hebt. Als je vaak nieuwe kleding koopt, heb dan een plan om kleding te zuiveren en weg te doen terwijl je dat doet. Goede doelen, kerken en scholen kunnen dol zijn op uw kledingdonaties!

FollowTheFlow / Getty Images

Uw garderobe opbergruimtes in uw huis kunnen worden verbeterd met veel van de bovenstaande tips. Bepaal uw budget, tijd en middelen voordat u aan een grote klus begint. Uw oplossing kan liggen in uw zuivering, of u kunt alleen tijdelijke en draagbare opslag nodig hebben. Beoordeel de behoeften van uw gezin en overweeg het aantal items dat u hebt. Seizoensartikelen kunnen mogelijk onder uw bed of in een garage of bijkeuken worden opgeslagen. Er zijn altijd oplossingen die passen bij uw opslagbehoeften.

Freshome reader’s delen met ons uw creatieve oplossingen voor uw garderobe gebieden. Heb je nog tips om aan onze lijst toe te voegen?