6 creatieve manieren om stoelen bij het raam te gebruiken

Raamstoelen zijn een stijlvolle toevoeging aan elk huis. Ze komen veel voor in Victoriaanse huizen, wat deel uitmaakt van wat ze zo klassiek laat voelen. Maar ze passen ook ongelooflijk goed in moderne ruimtes. Mensen uit alle tijdperken genieten van lezen door het natuurlijke licht van een raam – of, in deze tijd, mogelijk spelen op een tabletcomputer.

Als je overweegt om een stoel bij het raam te installeren, of als je er een hebt die je probeert aan te kleden, zijn er veel manieren om er creatief gebruik van te maken. Lees verder om enkele creatieve manieren te ontdekken om met zitplaatsen bij het raam te werken.

Combineer stoelen bij het raam met een tafel

Elliott Kaufman/ Getty beelden

Een van de gemakkelijkste manieren om creatief te worden met zitplaatsen bij het raam, is door het naast een tafel te plaatsen. Dit werkt goed als je een lange, bankachtige stoel bij het raam hebt. Dit idee verandert je stoel bij het raam in een gezellig ontbijthoekje en geeft je eethoek een restaurantstandgevoel. En natuurlijk betekent het plaatsen van de tafel bij een stoel bij het raam een geweldig uitzicht op de tuin of tuin terwijl u eet of werkt.

Inclusief stoelen bij het raam als onderdeel van een grotere zithoek

Slaapkamer met stoel bij het raam en uitzicht, Moosehead Lake Area, Greenville, Maine, VS.

Jon Lovette / Getty Afbeeldingen

Een andere eenvoudige manier om functionaliteit toe te voegen aan een stoel bij het raam, is door deze op te nemen in een bezoekgebied. De foto hierboven laat zien hoe het plaatsen van een kleine tafel en twee stoelen bij de stoel bij het raam het onderdeel maakt van een hele zithoek.

Lees ook:   12 goedkope manieren om in uw tuin te omheinen

Dit werkt goed in kleinere hoeken van het huis, omdat het een gevoel van privacy toevoegt voor iedereen die daar aan het chatten is. Dit betekent ook dat de ruimte kan worden gebruikt als een lees- of studieruimte, omdat deze gescheiden is van de drukte van drukkere gebieden.

Pas de bekleding aan

Creatieve raamstoelen gaan niet alleen over de plaatsing van meubels. U zult ook rekening willen houden met de bekledingskeuze van de stoel bij het raam zelf. Op de foto hierboven komt de bekleding van de raamstoel overeen met andere elementen zoals stoelen, de valance en zelfs delen van de kussens. Zelfs als u geen meubels direct naast de stoel bij het raam hebt, maakt dit de stoel bij het raam onderdeel van het algehele ontwerp en het gevoel van de ruimte.

Werk de stoel bij het raam in de rekken van het display

Symphonie/ Getty afbeeldingen

Een ander idee is om de stoel bij het raam tussen de boekenplanken te plaatsen. De zijkanten van de planken bieden een stabiele basis om tegenaan te leunen, terwijl de positionering van de stoel zorgt voor een betere toegang tot boeken. Opberglades onder de stoel bij het raam kunnen ook een productief gebruik van de ruimte zijn.

Je hoeft het echter niet bij boekenplanken te houden. U kunt ook dressoirs of korte kasten aan weerszijden van de stoel bij het raam plaatsen. Het belangrijkste is om hetzelfde element aan elke kant van de stoel bij het raam te gebruiken om een gevoel van balans in het ontwerp te creëren.

Lees ook:   11 frisse en moderne keukenaanrecht ideeën

Een elektronicaruimte opnemen

Aleksandra Zlatkovic / Getty Afbeeldingen

We leven nu in een tijdperk van e-books en tabletcomputers; niet iedereen houdt zich aan dat traditionele beeld van het lezen van boeken naast het raam. Met dat in gedachten hebben sommige stoelen bij het raam een aangewezen gebied voor apparaten. Op de foto hierboven bevat een kleine zijplank een tabletcomputer en een telefoon.

Deze apparaatgebieden werken ook perfect als laadstations. Installeer eenvoudig stopcontacten achter de plank en laat een klein gaatje achter voor oplaadkabels.

Stoelen bij het raam hoeven niet binnen te zitten

Je kunt ook proberen creatief te worden met stoelen bij het raam door de regels te overtreden. Een eenvoudig schuifraam kan bijvoorbeeld een stoel bij het raam naar buiten openen, zoals de foto hierboven laat zien. Bovendien kunnen stoelen bij het raam werken met een kinderspeelplaats door zich te openen in een buitenspeelruimte – terwijl u een comfortabele ruimte krijgt om te zitten en toezicht te houden.

Heb je een stoel bij het raam in je huis die wat opknapbeurt nodig heeft? Heb je inspiratie gehaald uit deze lijst? We horen het hieronder graag!