Slimme open plankideeën om je ruimte te verdelen en te veroveren

boekenplank voor thuiskantoor

Ooit beschouwd als een organisatorische noodzaak verborgen achter gesloten deuren, zijn planken uit de kast gekomen en hebben ze een grootse entree gemaakt in de designwereld. Open rekken zijn niet alleen een efficiënte en meestal goedkope manier om uw diversen te sorteren, weer te geven en op te bergen, maar kunnen een ruimte ook lichter, groter en meer … nou ja, open. Hier zijn enkele slimme open rekken ideeën om ze in uw huis op te nemen voor praktisch en creatief leven.

Roomdivider

Als u een aparte ruimte wilt uitsnijden, maar u zich niet wilt committeren aan het bouwen van een muur, kan het installeren van een boekenkast met open planken moeiteloos een kamer verdelen. Dit is te zien in veel loft-achtige kamers of studio-appartementen. Het gebruik van scheidingsplanken is praktisch en naadloos. Het laat licht van het ene deel van de kamer naar het andere stromen, maar het maakt een aparte functie in elke ruimte mogelijk. Open stellingruimteverdelers kunnen hoog (bijna tot aan het plafond) of laag zijn (waardoor een scheiding tussen de middenwand ontstaat). Stel ze in beide gevallen samen met items die bij beide ruimtes passen door de kleur en het type objecten op elke plank te coördineren.

boekenplank voor thuiskantoor

onurdongel / Getty Images

Kantoor aan huis

Uitgedaagd door een gebrek aan ruimte om thuis te werken? Het creëren van een gestroomlijnd thuiskantoor is eenvoudiger dan u denkt – en een van de meest slimme en praktische toepassingen van open rekken. Of het nu in uw woonkamer, slaapkamer of keuken is, zoek een muur of hoekje met voldoende ruimte horizontaal voor een bureau (minimaal 30 inch breed) en ten minste een diepteruimte van 42 inch voor zitplaatsen. Installeer uw bureauplank op zithoogte en voeg daarboven opbergplanken toe. Bureauplanken kunnen worden ondersteund door open boekenkasten of archiefkasten eronder, of worden geplaatst als een zwevend oppervlak met de juiste hardware en muurbeugels. Supereenvoudig om zelf te doen en een enorme ruimtebesparing, uw nieuwe werkruimte kan nog stijlvoller worden door behang of een contrasterende verfkleur op de muur erachter toe te voegen.

galerij wandplanken

KatarzynaBialasiewicz / Getty Images

Galerij Muur

Het weergeven van uw favoriete foto’s of ingelijste illustraties hoeft niet beperkt te zijn tot één of twee. Met behulp van planken kunt u een galerijmuur maken en meerdere kunstwerken of foto’s weergeven. Open rekken voor kunstwerken kunnen variëren van smalle richelachtige planken tot diepere boekenkastrekken. Plankafwerkingen kunnen worden getextureerd, zoals teruggewonnen hout of metaal. U kunt meerdere planken van dezelfde grootte gelijkmatig uit elkaar plaatsen of kunstig een willekeurig patroon maken. Probeer bij het samenstellen van je galeriemuur een visueel verhaal te maken. Selecteer bijvoorbeeld alle vintage-stijl foto’s of gebruik alle witte frames met witte matten. Of het nu gaat om het pronken met familiefoto’s of de kunstwerken van uw kinderen, uw doel is om een muur te ontwerpen die in het oog springt, maar niet zo dissonant dat deze rommelig lijkt.

Lees ook:   10 eenvoudige ideeën voor zomerdecoratie

Media muur

Verander een saaie tv-muur in een stijlvolle multifunctionele functie met behulp van selectieve rekken. Mediaconsoles en hokken hebben de neiging om zwaar aan te voelen en beperken vaak het gebruik van de resterende muurruimte. Door planken rond uw flatscreen-tv te plaatsen, hebt u de mogelijkheid om kleine mediagadgets op te slaan of stijlvolle objecten weer te geven om het technische aspect van de muur in evenwicht te brengen. Plankobjecten moeten zorgvuldig worden geselecteerd en gestroomlijnd om niet te concurreren met het belangrijkste kenmerk van de muur – de tv.

open rekken keuken

Taiyou Nomachi / Getty Afbeeldingen

Shop deze producten nu: Box Shelving Cabinet – Borden en kommen

Samengestelde collectie

Het meest voor de hand liggende en populaire gebruik van rekken is voor het weergeven van geliefde collecties. Van oma’s theekopjes tot vintage camera’s, open rekken zijn de perfecte plek om te laten zien wat je graag verzamelt terwijl je een opvallende ontwerpfunctie creëert. Onthoud bij het samenstellen van uw zichtbare collectie dat minder meer is. Prop niet al je schatten op één plank; plaats uw objecten. Als u er een paar moet clusteren, laat dan een redelijke hoeveelheid ruimte tussen de volgende groep op dezelfde plank. Individuele kubussen zijn perfect voor het verdelen van delen van een collectie. Denk ook aan het coördineren van kleur en vorm, zelfs als het gaat om boeken; sommige mensen kleurencoördinaten hun boekstekels (een controversiële daad in de boekenwereld). Of wissel af tussen verticaal en horizontaal stapelen. Ten slotte, het schilderen van een plankmuur of het toevoegen van ondergemonteerde of andere verlichting toont prachtig uw samengestelde collectie voor iedereen om te bewonderen. Wat zijn je favoriete ideeën voor open rekken? Heb je nog anderen die je wilt delen? Voeg ze toe in de reacties hieronder!

Lees ook:   Koopgids badkamerraam