12 goedkope manieren om in uw tuin te omheinen

Portret over de volledige lengte van gelukkige ouders en kinderen zittend op stoelen tegen hek bij tuin

Hekken verhogen de veiligheid en privacy in een voor- of achtertuinruimte en kunnen zelfs esthetiek toevoegen. De hoeveelheid privacy die een erfhek toevoegt, is aan jou, net als het budget. Hoewel tuinhekken duur kunnen zijn, hebben we een aantal goedkope hekideeën verzameld om in bijna elk budget te passen.

1. Pallet hekwerk

Voor doe-het-zelfprojecten zijn pallets een veel voorkomende go-to, vooral om een tuinhek te bouwen. Ze beginnen als platte transportstructuren om het stapelen en tillen van grote objecten gemakkelijker te maken. Ze kunnen worden opgesplitst in lamellen of compleet worden gehouden voor het project. Omdat er meestal minimale ruimtes tussen de lamellen zijn, zorgen pallets voor geweldige werfafrastering die weinig montage vereist. We houden van deze optie omdat het recycling op zijn best is.

Verwacht te besteden:

Mogelijk niets! Veel lokale bouwbedrijven, boerderijen en magazijnen zullen ze weggeven als je het vraagt. Zorg er wel voor dat je een voertuig hebt om ze te vervoeren.

Trudy Wilkerson

2. Gesplitste rail

Gespleten railhekken worden het meest gezien op boerderijen en ranches. Relatief goedkope hekken, ze waren een gemakkelijke en betaalbare manier om dieren te kraalen en eigendomsgrenzen af te bakenen. Maar u hoeft niet op het bereik te wonen om het rustieke gevoel van gespleten railhekken te waarderen. Bespaar geld door ze zelf te maken of koop ze klaar om op te zetten. Dit is een favoriet van ons omdat je ze zelf kunt maken als je handig bent of een beperkt budget hebt.

Verwacht te besteden:

$ 3 tot $ 20 per voet

Sommige mensen vinden kettinghekken lelijk, zelfs als ze een geweldige kandidaat zijn voor betaalbaar hekwerk. Tenzij je een nieuwe pup inheint, waarom stellen we dan een kettingschakel voor? Nou, het is een eenvoudige reden … De eenvoud is zeer veelzijdig. Het krijgen van een kettingschakel in verschillende kleuren of het combineren met houten accenten maakt snel een hoop esthetisch verschil.

Lees ook:   Leesa Matrasrecensies, prijzen en koopgids ()

Verwacht te besteden:

$ 1,30 tot $ 3,00 per voet

4. Bamboe hekken

In warmere klimaten kun je zelf een bamboehek laten groeien door het langs de gewenste lijn te planten en te laten groeien. Als je de voorkeur geeft aan droge bamboe, groei dan op een handige plek totdat het de juiste hoogte bereikt. Kap het vervolgens af, droog het en zet het op als een hek. Bamboe groeit ongelooflijk snel, tot 36 inch in 24 uur. Je kunt ook kant-en-klare rollen bamboe hekwerk kopen. Bonus als je in de buurt van dieren in het wild woont: bamboe stoot herten af. Dit is een geweldig idee als u duurzaamheid en milieuvriendelijke opties waardeert.

Verwacht te besteden:

$ 1,60 tot $ 10 per voet lengte van het hekwerk en zes voet lang

5. Split rail en mesh

Zoals de prijs en het uiterlijk van een gespleten railhek, maar het is niet genoeg veiligheid? Als je de openingen wilt dichten, of een hek nodig hebt dat de hond binnen houdt, combineer dan een gespleten rail met gaas. Ze zijn ook geweldig voor het beschermen van een moestuin tegen roofdieren. Niet alleen kosteneffectief, het geeft u een geweldige dekking voor het beschermen van uw moestuin tegen hongerige roofdieren.

Verwacht te besteden:

$ 0,50 tot $ 1,00 per lineaire voet

6. Betonnen hekwerk

Beton kan een betaalbare hekwerkoptie zijn wanneer veiligheid en privacy voorop staan. Kies voor puur beton voor maximale dekking, of voeg baksteen- of houtaccenten toe om het ontwerp te breken. Mogelijk moet u hiervoor de professionals inschakelen, wat de prijs kan opdrijven.

Verwacht te besteden:

$ 5 tot $ 10 per 80 pond beton

Een prikkeldraadomheining in het midden van Texas wilde bloemen bij zonsondergang.
Cavan Afbeeldingen/Getty

7. Prikkeldraad

Meestal geassocieerd met landbouwgrond, wordt prikkeldraad niet zozeer gebruikt voor esthetiek als wel voor veiligheid. Als je wezens of mensen uit een gebied probeert te houden, kun je dit goedkoop doen met een prikkeldraad tuinhek. Dit is de beste optie voor dekking voor een gebied met een breed open bereik of een gebied dat de extra beveiliging vereist.

Lees ook:   De beste verfspuit voor uw volgende project

Verwacht te besteden:

$ 1,50 tot $ 2 per voet

8. Recycle restjes

Het gebruik van gerecyclede materialen kan gratis zijn en is ook nog eens milieuvriendelijk, wat voor iedereen winst oplevert. Gerecyclede materialen kunnen van alles zijn, van oude metalen platen die kunstig in elkaar zijn gezet, of de nog steeds massieve stukken van een oud houten hek dat in verschillende lengtes is gesorteerd en geverfd.

Verwacht te besteden:

Niets anders dan wat nagels en verf.

9. Levende hekken

Als je groene vingers hebt en milieuvriendelijk wilt zijn, kweek dan je eigen “levende omheining” als een alternatieve methode van tuinafrastering. Haagplanten, zoals liguster of buxus, zijn normaal gesproken je beste optie. Je kunt een winkel zoals Home Depot of Lowe’s proberen, maar het kan ch zijneaper om samen te werken met een lokaal hoveniersbedrijf of kas.  We houden van milieuvriendelijke opties en het idee dat je tegen je gasten kunt opscheppen dat je dit hek hebt gemaakt!

Verwacht te besteden:

$ 1 tot $ 2 per voet hedging

10. Rooster hekwerk

Roosterhekken lijken misschien dun in concept, maar je kunt het versterken met cement of houten balken aan beide zijden. Of u kunt het toevoegen aan een meer typische houten omheining als een uniek accent. Rooster is heel mooi in combinatie met groen en bloemen.

Verwacht te besteden:

$ 2 tot $ 20 per voet

11. Wattle hekwerk

Wattle schermen is niet alleen goedkoop, maar ook een avontuurlijk doe-het-zelf project. Wattle hekwerk wordt gemaakt door dunne takken van hout samen te weven door verticaal geplaatste palen, en je kunt gemakkelijk een online tutorial vinden. Probeer iets nieuws en maak er een mooi familieproject van. Koop van bomen in uw tuin of vraag een buurman of lokaal bedrijf of u een aantal van hun takken kunt kopen. Dit is een leuk en uitdagend project waar je je buren bij kunt betrekken.

Lees ook:   Hoe u uw gedeeltelijk open plattegrond kunt laten voelen als een echt open concept

Verwacht te besteden:

Gratis, of in de buurt

12. Kippengaas

Een kippengaas tuinhek is waarschijnlijk het bekendste betaalbare hekwerk. Het is een spotgoedkope manier om ongewenste beestjes buiten te houden. Kippengaas is erg dun en onopvallend. Het is gemakkelijk samen te voegen met houten steunen en kan heel aantrekkelijk worden gemaakt met beits of hout zoals eiken en cederhout. We vinden dit leuk omdat het zo veelzijdig en goedkoop is.

Verwacht te besteden:

$ 0,10 tot $ 0,30 per lineaire voet

Waar het op neer komt

Budgetvriendelijke ideeën voor tuinhekken zijn overvloedig, ongeacht welke look u wilt voor uw tuin en tuinen. Of het nu gaat om privacy, veiligheid, het markeren van landgrenzen of gewoon een plek voor uw hond om vrij rond te lopen, er zijn betaalbare opties voor elke behoefte.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik gratis of goedkope hekwerkmaterialen?

Koop goedkope materialen in thuiswinkels zoals Lowe’s, Home Depot of Menards. Om gratis materiaal te vinden, kijk rond en vraag je buren en vrienden of ze iets hebben dat kan worden gerecycled voor hekken, zoals pallets en golfplaat.

Wat is het goedkoopste hekwerk?

Kippengaas en varkensgaas met houten steunen behoren tot de goedkoopste.

Is doe-het-zelf hekwerk goedkoop?

Zelf iets doen is meestal goedkoper dan iemand anders betalen. Als je een klein schermbudget hebt, zoek dan zelf materialen in en volg online tutorials voor DIY.

Hoeveel kost het om een hek te plaatsen?

Het hangt af van materialen en installatie. Het hek kan variëren van $ 0,03 tot $ 30 per lineaire voet, terwijl arbeid $ 7 tot $ 20 per uur is.

Waar vind ik gerecyclede materialen voor hekwerk?

Vraag buren, vrienden of familie of ze oude materialen hebben die kunnen worden gebruikt voor hekwerk. Of bezoek lokale boerderijen en boerderijwinkels. Beslis of u hout, metaal, draad of een ander materiaal wilt om uw zoektocht specifieker te richten.