Deze 3D-geprinte huizen kunnen vandaag worden geprint en morgen klaar zijn om in te trekken – voor minder dan $ 10K

National Building Museum en HUD-tentoonstelling over toekomstige bouwconcepten

Als je 24 uur en $ 4K tot $ 10K te besteden hebt, kun je het aangepaste huis van je dromen afdrukken. Verschillende bedrijven hebben gespeeld met het idee om een huis te printen met behulp van de nieuwste 3D-printtechnologie – en die droom is nu werkelijkheid. Bekijk deze zes innovatieve 3D-geprinte huizen:

1.3D-printed house in Austin, TX door Icon

Icon is een partnerschap aangegaan met New Story, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het beëindigen van dakloosheid door onderdak te bieden in noodlijdende en arme gemeenschappen, om huizen van 800 vierkante meter in minder dan een dag te printen voor ongeveer $ 4.000.Hoe ze het deden: De Vulcan, een grote 3D-printer, gebruikt digitale blauwdrukken die door ingenieurs zijn gemaakt om 3⁄4-inch dikke lagen beton in gelaagde “plakjes” te printen.

2. Tiny 3D-geprinte huisjes van Apis Cor

Dit ronde kleine huis gebouwd door Apis Cor in San Francisco is slechts 400 vierkante voet en kost $ 10.134. Het bedrijf beweert dat het betonmengsel 175 jaar meegaat.Hoe ze het deden: Een mobiele 3D-printer op locatie bouwt het huis vanaf de fundering.

3. Een wijk met 3D-geprinte huizen te huur in Eindhoven, Nederland

De Technische Universiteit Eindhoven gaat een wijk met betonnen huizen te huur met de naam Project Milestone 3D-printen. Ze zijn het meest geïnteresseerd in het milieuvriendelijke potentieel van 3D-geprinte huizen door betonafval en transportkosten te verlagen. Hoe ze het doen: De 3D-printer die de huizen bouwt, woont op locatie en bestaat uit een grote robotarm uitgerust met een mondstuk dat een speciale cementformulering uitspuit. Het cement volgt de digitale blauwdruk van de architect in lagen voor hoge sterkte.

4. Het eerste bewoonde 3D-geprinte huis in Frankrijk

Deze huiseigenaren gaven uit aan hun 3D-geprinte huis en besteedden ongeveer $ 220.000 aan de structuur met vier slaapkamers en 1.022 vierkante voet. Gebogen wanden, slimme apparaten, digitale bedieningselementen voor mensen met een handicap en vele standaardafwerkingen zijn enkele van de hoogtepunten.Hoe ze het deden: Benoit Furet leidde het project aan de Universiteit van Nantes en hield toezicht op het ontwerp en de druk. Hoewel het huis het duurste in deze lijst is, beweert Furet dat het geprinte huis, dat 33 uur nodig heeft om af te drukken, 20 procent goedkoper is dan een traditioneel gebouwd huis.

Lees ook:   5 manieren om te werken met kleurrijke voeg

5. Gerecycled plastic kleine 3D-geprinte huizen

DUS Architects besloot om een gerecyclede (en recyclebare) kleine cabine te creëren, de Urban Cabin. Het is slechts 250 vierkante voet groot.Hoe ze het deden: Ze drukten het huis met behulp van een duurzaam bioplastic, dat later kan worden verwijderd of versnipperd en gerecycled en / of hergebruikt om een nieuw huis te printen. Ze hopen de snelheid van 3D-printen te laten zien om tijdelijke huisvesting te bieden in het geval van een ramp.

6. Italiaans-Chic 3D-geprint huis

Een samenwerking tussen architectuurstudio CLS Architecti en ingenieursbureau Arup heeft een van de meest elegante gedrukte huizen tot nu toe geproduceerd. Het huis met één slaapkamer en één badkamer heeft een opvallende woonkamer en keuken van meer dan 1.000 vierkante voet. De afwerkingen zijn voorzien van marmer, steen en beton met warme bronzen hardware en accenten.Hoe ze het deden: Een draagbare 3D-printer heeft het huis ter plaatse geprint op het Piazza Cesare Beccaria in Milaan. Om het proces gestroomlijnd te houden, werd de woning in 35 modules geprint. Het duurde 48 uur om het huis daadwerkelijk te printen en nog eens vijf dagen om de vloeren, ramen en afwerkingen te voltooien. Wat vind jij van deze 3D-geprinte huizen? Denk je dat je er in de toekomst in zult wonen?