Zorgen voor Windows: 5 tips voor mensen in glazen huizen

Interieur van het huis met uitzicht op de tuin door het raam

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina.

Ze zeggen dat mensen in glazen huizen geen stenen moeten gooien, maar 13 jaar in een raam-zwaar huis heeft me nog meer geleerd. De hele voorkant van mijn huis bestaat uit 12 ramen en hoewel ze visueel interessant zijn, zal ik eerlijk tegen je zijn: ze kunnen een grote pijn zijn om schoon te houden. Maar naarmate huizen naar het modernere neigen, worden ramen en glas alleen maar populairder. Natuurlijk is dat geweldig nieuws voor het glazenwassersbedrijf dat ik gebruik, maar het betekent ook veel onderhoud aan huiseigenaren. Het verzorgen van ramen is meer dan alleen een spritz van blauw glasreiniger. Hier zijn enkele van de beste tips die ik heb geleerd door het leven in mijn eigen glazen huis.

1. Ga commercieel

Gewone glazenwasser is oké voor snelle shine-ups, maar je glas heeft meer nodig. Huizen met veel glas – vooral in plaats van buitenmuren – zullen zich ophopen door weer, stof, dieren en meer. En soms kun je niet eens echt zien hoe vies je glas is totdat de zon er direct doorheen schijnt. In ieder geval is het het beste om te gaan voor commerciële glasbewassingsoplossingen. Een van de beste methoden is om gewoon water en zeep te gebruiken om het vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een ruitenreiniger van commerciële sterkte (deze komt meestal in schuim, niet in spray) om op te schijnen.

Lees ook:   Hoe moderne elementen toe te voegen aan uw landschapsontwerp

2. Wassen en drogen, maar sla de slang over

Toen ik voor het eerst in mijn glazen huis kwam wonen, dacht ik dat een snelle spray met de slang buiten voldoende zou zijn om vuil en vuil te verwijderen. Maar mijn raamverzorger vertelde me dat ik het waarschijnlijk alleen maar erger maakte. Slangwater is meestal vrij hard en bovendien kunnen minerale afzettingen worden geabsorbeerd door het poreuze oppervlak van het glas. Goed voor ramen zorgen betekende een emmer vullen met water uit mijn huis, wassen en dan het glas drogen voordat ik klaar was. Was je ramen ook nooit in direct zonlicht, want dat is de tijd dat ramen het meest poreus zijn.

Modern huis met kamerhoge ramen en uitzicht op de bergen

Alexandre Zveiger / Shutterstock

3. Controleer uw sprinklers

Automatische sprinklers zijn superhandig, maar ze zijn echt moeilijk voor ramen. Het hebben van een sprinklersysteem dat tegen het glas in uw huis spat, betekent golf na golf van hard water en kalkaanslag in de loop van de tijd. Ik ben zeker het slachtoffer geworden van deze kwestie het eerste jaar in mijn huis; de sprinklers moesten opnieuw worden geconfigureerd. Kalkaanslag en harde waterophoping zijn notoir moeilijk om van glas af te komen, dus het is het beste om ze helemaal te vermijden. Zorg ervoor dat uw sprinklers met de hand van uw ramen en watergebieden dicht bij uw huis zijn gericht.

4. Jaarlijks opnieuw inzaaien

Het hebben van een huis dat zwaar op het glas ligt, kan verbluffend zijn, maar het is niet altijd de meest energiezuinige functie. Het verzorgen van ramen kan uw huis efficiënter maken en helpen de energierekening laag te houden. Afdichtingen rond ramen en glas kunnen na verloop van tijd krimpen en kromtrekken, waardoor kostbare warmte in de winter wordt afgegeven en in de zomermaanden wordt binnengelaten. Het is het beste om uw raamafdichtingen jaarlijks te controleren om er zeker van te zijn dat ze strak en nog steeds buigzaam zijn. Het goede nieuws? Het is een eenvoudige oplossing. Een tube kit kan het verschil maken om uw glazen huis het hele jaar door comfortabel te houden.

Strandhuis met panoramisch uitzicht op de oceaan

Terng99 / Shutterstock

5. Schakel de profs in

Ik doe mijn best om ons glazen huis in goede staat te houden, maar ik ben geen expert. Daarom laat ik twee keer per jaar professioneel raamonderhoud komen om ramen schoon te maken, puin te ruimen, afdichtingen te controleren en anders mijn ramen in goede staat te houden. Wanneer uw huis veel ramen heeft, maakt het feit dat ze er smerig of in verval uitzien een enorm verschil in de look en feel van het huis. Het is meestal $ 150 tot $ 300, maar het is geld dat goed wordt besteed om mijn huis efficiënt te houden. Hoewel ik er zeker van ben dat we onze ramen uiteindelijk zullen moeten vervangen, is het een enorme kostenpost. Het verzorgen van uw ramen verlengt hun levensduur en zorgt ervoor dat ze er geweldig uitzien, dus een professionele mening is zeker een waardige investering.

Lees ook:   6 Gezondheidsvoordelen van een schoon huis

Waar het op neer komt

Het verzorgen van ramen is een belangrijk onderdeel van het eigenwoningbezit. Het is nog belangrijker wanneer glas een van de belangrijkste kenmerken van uw huis is.