11 slimme manieren om de ruimte in elke kamer van uw huis te maximaliseren

Modern interieur - woonkamer met grijze tegelvloer

Elk huis kan wel wat meer ruimte gebruiken. Of u nu in een gezellig appartement of een bergvilla bent, we voelen allemaal de behoefte aan het maximaliseren van de ruimte om onze huizen ruim en gastvrij te laten aanvoelen. Als je je hebt afgevraagd hoe je meer in je krappe badkamerkasten kunt passen of als je wilt dat je slaapkamer ook dienst doet als thuiskantoor, zijn hier 11 tips om te helpen.

1. Open uw ingang

Het eerste deel van uw huis dat gasten verwelkomt en uw gezin elke dag veilig naar school ziet gaan, moet functioneel zijn en voldoende ruimte hebben om snel en efficiënt te manoeuvreren. Maximaliseer de ruimte door een bank of zithoek te plaatsen om schoenen te verwijderen en de rugzakken van kinderen te plaatsen wanneer ze naar school gaan. Heb je geen ruimte voor een bankje? Zorg ervoor dat je aan de muur gemonteerde haken hebt, open rekken om prullaria te plaatsen en plaats een grote spiegel aan de muur om de rest van je huis te reflecteren.

2. Organiseer je keuken

Stel dat geniet van het uitpakken en organiseren van hun nieuwe keuken
JohnnyGreig / Getty

De keuken moet de meest veelzijdige kamer in het huis zijn: functioneel, gastvrij en een comfortabele plek om maaltijden te koken, snacks te maken en zich voor te bereiden op het ontvangen van gasten. Organiseer uw keuken met verticale opbergrekken in uw bijkeuken, gebruik lade-organizers voor droge goederen en voedselopslagcontainers of installeer haken om mokken en kommen op te hangen. Reinig oud voedsel, half opgegeten droge goederen en installeer bovengrondse pot- en panopslag om ruimte onder uw toonbanken vrij te maken.

Lees ook:   5 manieren om de mixed metallics look in de badkamer te krijgen

ielanum / Getty Afbeeldingen

3. Verberg je badkameropslag creatief

De badkamer is vaak de enige kamer waar we de handdoek in de ring gooien – letterlijk – om creatief te worden met opslag. Gedeelde badkamers met kinderen kunnen open rekken en manden onder de gootsteen gebruiken en achter de deur kunnen kleine elektrische schoonheidsapparatuur worden ondergebracht wanneer ze niet in gebruik zijn. Een schoenorganisator kan veranderen in een levensreddende ruimtebespaarder die make-up, kammen, borstels, sieraden en zelfs accessoires zoals sjaals en riemen bevat. U kunt ook haken, linnenkasten en bijpassende stoffen gebruiken om omvangrijkere opbergartikelen te verbergen.

4. Woonkamers hebben ruimte nodig ook

Woonkamer met bank, lamp en rek
KatarzynaBialasiewicz / Getty

Heb je je ooit gerealiseerd dat je woonkamer het rommeligst wordt zonder het zelfs maar te proberen? Deze kamers krijgen het meeste verkeer van spelende kinderen, vrienden die langskomen en iedereen die op de bank ligt om tv te kijken. Maximaliseer de ruimte met multifunctionele meubels zoals ottomanen met videogameaccessoires en salontafels met laden en open rekken eronder. Je zult het geweldig vinden om de extra verborgen ruimte te hebben wanneer je drukste kamers vol zitten met mensen.

5. Kinderkamers zijn niet alleen om te slapen

Of ze nu een pasgeborene of een tiener zijn, een kinderkamer moet een weerspiegeling zijn van hun dromen, maar nog steeds worden gebruikt om te studeren, te spelen en te ontspannen. Het kan nuttig zijn om verschillende zones in de kamer te creëren om te spelen, slapen en rustige tijd of studeren. Maximaliseer de ruimte door illustraties en opdrachten op prikborden, kunstdraad of andere organisatieaccessoires te hangen om bureaus en omliggende ruimtes vrij van rommel te houden.

6. Haal het meeste uit je slaapkamer

Meubelontwerp met open houten lade, wit kussen decoratieobject in doos. Bruine comfortabele opbergruimte voor beddengoedkussen.
Brizmaker / Getty

Elke slaapkamer in je huis moet een toevluchtsoord zijn van de wereld en een plek waar je ’s avonds ontspant en ’s ochtends verjongd wakker wordt. Maximaliseer de ruimte in uw slaapkamer door ervoor te zorgen dat uw kasten op de juiste manier worden gebruikt. Bewaar kleding buiten het seizoen in opslagcontainers onder het bed en investeer in kastorganisatoren die soorten kleding, accessoires, schoenen en meer scheiden. Zwevende rekken kunnen ook worden gebruikt als nachtkastje met wat extra opbergruimte.

7. Ontwerp voor productiviteit in uw thuiskantoor

Veel gezinshuizen gebruiken hun thuiskantoor voor computergebruik, huiswerk, knutselen en meer. Maximaliseer uw thuiskantoor met effectieve opslag voor iedereen. Bezoek winkels voor kantoorbenodigdheden en zoek naar gecoördineerde kantoorbenodigdheden, bureau-organizers en accessoires voor bestandslades voor kinderen, tieners en volwassenen in uw favoriete kleuren en patronen. U zult genieten van hoeveel meer ruimte uw thuiskantoor heeft als het er ook goed uitziet!

8. Hou van je wasruimte

Hoewel het misschien de minst geliefde kamer van het huis is, kan het maximaliseren van de opslag in uw wasruimte het verschil betekenen tussen het klaarmaken van uw kleding en diep in uw kast graven voor verse kleding. Een van de beste manieren om de ruimte te maximaliseren is met tellener ruimte voor vouwen, planken of kasten op armlengte voor wasmiddelen en een ophangruimte voor gewassen kleding om te drogen, gestreken en gevouwen.

9. Kleine interieurs hoeven geen uitdaging te zijn

Breed beeld van comfortabele inrichting in een loft appartement
GCShutter / Getty

Studio-appartementen, studentenslaapzalen en kleine huizen hoeven geen opslagnachtmerrie te zijn. Sterker nog, wonen in een kleiner huis zorgt ervoor dat je alleen behoudt wat je absoluut nodig hebt! Maximaliseer de opslag door gebruik te maken van het ophangen van fietsen aan het plafond, het installeren van boekenplanken boven deuropeningen en het installeren van ingebouwde rekken in slaapkamers, badkamers en keukens.

10. Verberg geen rommel in de garage

Hoewel velen denken dat de garage is voor het opbergen van items die je nooit meer wilt zien, denk dan nog eens goed na! Uw garage opslagruimte kan worden gemaximaliseerd door verouderde meubels, kapotte apparaten en meer te verwijderen. Om de ruimte die u heeft te maximaliseren, installeert u overhead plafondrekken voor bagage, recreatieapparatuur en seizoensgebonden decoraties en gazonapparatuur, zodat u uw auto’s in de garage KUNT plaatsen.

11. Uw buitenruimte moet het interieur weerspiegelen

Ruimtebesparend buiten is niet zo’n groot probleem, maar ervoor zorgen dat uw landschapsarchitectuur niet overwoekerd en onaangeroerd is, kan de illusie geven van een krap en onwelkom huis aan de binnenkant. Spreek dezelfde gastvrije “taal” in uw buitenhuis door uw stoeprand er geweldig uit te laten zien. Houd uw gazon gemaaid, bloembedden netjes en onkruidvrij, en zorg ervoor dat uw voordeur gastvrij is met een kleurrijk geschilderde voordeur!

Waar het op neer komt

Deze 11 delen van uw huis kunnen de maximale opslag eruit halen zonder dat u uw hele huis hoeft te renoveren. Of je gezin nu groter wordt of je hebt gewoon meer spullen, het maximaliseren van de ruimte is essentieel in elk huis!

Lees ook:   Hoe u uw mooie hardhouten vloeren kunt beschermen en onderhouden