Bouw een betere badkamer: 6 badkamerupgrades die het geld waard zijn

Keukens worden meestal gezien als het hart van het huis, maar badkamers zijn de spier. Een slecht geplande badkamer kan de manier waarop u zich voelt over uw huis voor de komende jaren beïnvloeden. Bovendien is het een van de duurste kamers om te renoveren. Als u uw eigen huis bouwt, is het belangrijk om de badkamer de eerste keer goed te krijgen. Uw bouwer moet een lijst met standaardopties en upgrades hebben, maar hoe weet u welke badkamerupgrades zullen bijdragen aan de waarde van uw huis? Herhaal na ons: Badkamers moeten de meest functionele kamers in huis zijn. Het kiezen van de juiste badkamerupgrades betekent dat u nog jarenlang van uw badkamer zult houden – wat er ook gebeurt. Investeer in deze badkamerupgrades om de meeste waar voor uw geld te krijgen.

sl-f / Getty Afbeeldingen

Master badkamer

Als de door u gekozen plattegrond de hoofdbadkamer als optie biedt, neem deze dan. Master badkamers zijn een van de meest wenselijke kenmerken voor de wederverkoopwaarde. Als uw huidige huisindeling geen hoofdbad bevat, is het misschien uw geld waard om uw architect er een voor u te laten ontwerpen. Als een van de meest gebruikte kamers in het hele huis, is een grote badkamer een must. Het geeft volwassenen een plek om te ontspannen, zich af te scheiden van de kinderen en gezond te blijven. Het is een van de duurdere badkamerupgrades, maar alles wat u uitgeeft aan een hoofdbadkamer betaalt u tien keer terug in functionaliteit en investering.

chandlerphoto / Getty Afbeeldingen

Kelder sanitair

Het toevoegen van kelder sanitair tijdens het bouwproces is goedkoop en eenvoudig, dus betaal uw bouwer om het te laten doen voordat u verhuist. Natuurlijk is het niet de meest opwindende upgrade. Toch is het logisch om te kiezen voor sanitair in uw kelder – zelfs als het niet klaar is. U zult waarschijnlijk ergens in de toekomst uw kelder afmaken en het sanitair tijdens het bouwproces laten installeren, bespaart u geld. Wanneer u klaar bent om het af te maken, hoeft u geen beton te breken of muren uit te scheuren om sanitair te installeren. In plaats daarvan kunt u direct inhaken op het bestaande sanitair en doorgaan met inlijsten en gipsplaat.

Lees ook:   Get The Look: 5 thema-oudejaarsavond decorideeën voor uw vakantiefeest

zhudifeng / Getty Afbeeldingen

Tegels en vloeren

Vraag het aan iedereen die al 10 jaar met slechte roze tegels leeft: Tegel is moeilijk te vervangen. Het vereist een grote sloop, en in de meeste gevallen zul je het uitstellen of leren leven met tegels die je haat. Neem geen genoegen met standaard tegels als het niet iets is waar je van houdt, want proberen het onderweg te vervangen is duur en tijdrovend. Verbeterde oppervlakken verbeteren het uiterlijk van uw badkamer, dus het is iets speciaals. Volg hetzelfde principe met vloeren en kies duurzame materialen die u aantrekkelijk vindt. Je kunt altijd van verfkleur en armaturen veranderen, maar tegels en vloeren zullen er een tijdje zijn.

fototroop / Getty Images

Extra opbergruimte

Als een van uw opties voor badkamerupgrades meer opslagruimte is, moet uw antwoord ja zijn. Badkameropslag is een van de functies waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt, maar kan enorme verbeteringen in je levensstijl aanbrengen. Extra kasten, ingebouwde rekken en organizers maken het verschil tussen een rommelige grot en een serene retraite. Kies voor upgrades die de ruimte die je hebt uitbouwen en je helpen je badkamers volledig georganiseerd te houden.

ImageGap / Getty Afbeeldingen

Betere verlichting

Verlichting van bouwkwaliteit is zelden inspirerend. Het zijn meestal standaard over-the-mirror lampen die goedkoop zijn om te kopen en te installeren. U kunt uw verlichtingspakket zelf upgraden door betere armaturen aan te schaffen en zelfs blikverlichting te plannen. Hoewel natuurlijke verlichting altijd het beste is, zijn ramen niet altijd haalbaar in een badkamer. Compenseer een gebrek aan licht met verbeterde armaturen die zijn uitgerust met heldere LED-lampen die lang meegaan.

Lees ook:   Heb je echt een ovenbevochtiger nodig?

Aleksandra Zlatkovic / Getty Afbeeldingen

Apart bad en douche

Een van de eenvoudigste badkamerupgrades waarmee u een rendement op uw geld kunt krijgen, is een apart bad en douche. Aparte ruimtes verhogen de waarde van uw huis en bieden meer functionaliteit – vooral in het hoofdbad. Een standaard bad- en douchecombinatie kan de truc doen, maar het heeft geen wow-factor. Een apart bad en douche is niet bepaald een weekendrenovatie, dus als het iets is dat je wilt, upgrade dan tijdens het bouwproces. Je zult jezelf later bedanken. Keukens kunnen huizen verkopen, maar elke huiseigenaar kan u vertellen dat een comfortabele, functionele badkamer net zo belangrijk is. Functie en stijl moeten samenkomen om ruimtes te creëren die uw gezin georganiseerd houden, dus zoek naar upgrades die compatibel zijn met de manier waarop u leeft. In de meeste gevallen kan het uitgeven van iets meer aan doordachte badkamerupgrades de wederverkoopwaarde van uw huis verhogen – en de tevredenheid van uw gezin. Heb je een van deze badkamerupgrades in je eigen huis gemaakt? Doen heb je nog meer toe te voegen?