Deze badkuipen zorgen ervoor dat je urenlang wilt weken

Hoewel de meeste mensen de voorkeur geven aan douchen, is er iets aan het kunnen genieten in een bad dat ronduit therapeutisch is. Je kunt gewoon in een bad zitten en ontspannen op een manier die niet mogelijk is als je een douche neemt. Ondergedompeld zijn in water kan stress verlichten en pijnlijke spieren kalmeren. En als je een bubbelbad toevoegt – nou, dat is een ander niveau van ontspanning.

Als je een douchemens bent, kunnen deze badkuipen je van gedachten doen veranderen. Dit is wat u moet weten.

Het populairste bad

ArchiViz / Getty Afbeeldingen

ArchiViz / Getty Afbeeldingen

Volgens het 2018 Design Trends-rapport van de National Kitchen and Bath Association noemt 87 procent van de professionals (ontwerpers, verbouwers, architecten, dealers en fabrikanten) vrijstaande kuipen als hun favoriet. Wit is de dominante armatuurkleur, waarbij 78 procent van de respondenten het verkiest boven zilver / grijs of beige tinten.

Krijg een kamer met uitzicht

TMSK/Getty Afbeeldingen

TMSK/Getty Afbeeldingen

Een bad met een schilderachtig uitzicht stelt u in staat om te genieten van de schoonheid van de natuur terwijl u ondergedompeld bent in een van ’s werelds meest kostbare hulpbronnen.

Gebruik natuurlijk licht en materialen

Runna 10/Getty

Runna10 / Getty Afbeeldingen

Zelfs als u geen spectaculair uitzicht kunt krijgen, kan natuurlijk licht helpen om uw geniettijd aangenamer te maken. Wees echter voorzichtig om ervoor te zorgen dat uw badkuip niet zichtbaar is voor uw buren.

Overweeg praktische bruikbaarheid

“Iedereen houdt van een mooi, vrijstaand bad en ze zijn nu een van de meest gevraagde items als het gaat om een master badrenovatie”, zegt Mina Fies, de maker van de Renovation Roadmap en oprichter en CEO van Synergy Design &Construction.

Lees ook:   Betoverend alpine chalet re-design begonnen vanuit de keuken

Ze zegt echter dat badkuipen niet alleen mooi moeten zijn om naar te kijken – ze moeten ook worden gebruikt. “Een goed ontwerp houdt rekening met het gebruik. Dit vrijstaande Victoria + Albert bad is gemaakt van vulkanische kalksteen en is een prachtig brandpunt en toevluchtsoord voor ontspanning,” zegt ze. “Een lineaire muurnis geaccentueerd in glas en stenen moza├»ektegels voegt een handige plek toe om badbenodigdheden op te slaan – of een glas wijn.”

Kies vloeren zorgvuldig

Asbe / Getty Afbeeldingen

Asbe / Getty Afbeeldingen

Badkuipen zijn zwaar en wanneer ze gevuld zijn met water en het gewicht van je lichaam, zijn ze nog zwaarder, wat veel gewicht op je vloer legt. Goede vloerbalken en framing kunnen ervoor zorgen dat uw ondervloer niet doorzakt, wat uw vloer kan beschadigen en een aanzienlijk bedrag kan kosten om te repareren of te vervangen.

Ook heb je een duurzame vloer nodig die waterbestendig (en bij voorkeur waterdicht) is, zoals tegels.

Houd rekening met warmwaterbehoeften

Kooogle / Getty Afbeeldingen

Kooogle / Getty Afbeeldingen

“De grootste fout die mensen maken wanneer ze eindelijk hun droombad krijgen, is over het hoofd zien of hun huidige warmwatersysteem in staat is om voldoende warm water te produceren om sommige van deze kuipen te vullen,” legt Jarret Acevedo uit, een meester-loodgieter en eigenaar van Jarret Acevedo Sanitair en Verwarming. “Laat altijd een gekwalificeerde loodgieter komen en uw systeem op maat maken om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de eisen van uw nieuwe bad. Anders heb je veel koude douches en baden.”

Waterbesparing

Runna10 / Getty Afbeeldingen

Runna10 / Getty Afbeeldingen

Je badkuip kan veel water bevatten en het is verleidelijk om te proberen het met zoveel mogelijk water te vullen. Hoewel dit misschien ontspannend klinkt, verspilt het ook veel water. De waterbeschermingssite van de stad San Diego beveelt eigenlijk ondiepe baden aan met niet meer dan drie centimeter water in een badkuip. Je gaat dat waarschijnlijk niet doen, maar je moet proberen water te besparen, wat je ook zal helpen geld te besparen op je water- en elektriciteitsrekeningen.

Lees ook:   10 klassieke misvattingen van architecten

Verzorging en reiniging

Katherine Zenteno / Getty Afbeeldingen

Katherine Zenteno / Getty Afbeeldingen

“Veel huiseigenaren maken zich zorgen over het onderhoud en de schoonmaak die nodig zijn op moeilijk bereikbare plaatsen achter het bad,” zegt Fies. “Er zijn echter nieuwe ontwerpen op de markt die eruit zien alsof ze vrijstaand zijn, maar eigenlijk aan de muur zijn bevestigd, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn.”

Bij het schoonmaken van je badkuip zijn een zachte, vochtige spons of doek en een kleine hoeveelheid afwasmiddel meestal voldoende. Gebruik geen borstels, staalwol, schuursponsjes of andere schurende materialen die de afwerking kunnen krassen of chippen.

Wederverkoopwaarde

onurdonel / Getty Images

onurdongel / Getty Images

Volgens Jennifer Baldinger, Licensed Associate Real Estate Broker bij Julia B. Fee Sotheby’s International Realty in Scarsdale, NY, “Bathkuipen zijn een van die dingen die kopers willen hebben, maar zelden gebruiken als ze ze eenmaal hebben.” Baldinger zegt dat verkopers geloven dat ze een badkuip moeten hebben voor de wederverkoopwaarde. “Ik weet niet zeker wie er gelijk of ongelijk heeft, maar een nieuw bad is zeker mooi om naar te kijken in een badkamer.”