Wat te verwachten bij het werken met een interieurontwerper: een gids voor beginners

TWEE VROUWEN THUIS DIE WERKEN AAN INTERIEURDECORATIES

TWEE VROUWEN THUIS DIE WERKEN AAN INTERIEURDECORATIES

Britt Erlanson / Getty Images

Werken met een interieurontwerper is voor velen een positieve – en durven we zeggen game-changing – ervaring. Als je het echter nog niet eerder hebt gedaan, kan het idee om iemand in te huren om deze taak uit te voeren intimiderend aanvoelen. Dat wil zeggen, als u niet weet wat u van het proces kunt verwachten. Met dat in gedachten hebben we een first-timer’s gids gemaakt voor het inhuren van een interieurontwerper. Als je denkt dat je klaar bent om de sprong te wagen, ga dan alsjeblieft verder. We hebben geschetst wat u moet weten om te bepalen of het volgen van de professioneel ontworpen route geschikt voor u is.

Interieurbeelden van mooi ontworpen huishuis

Klaus Vedfelt / Getty Images

Heb realistische verwachtingen

De meeste ontwerpers zullen je vertellen dat, hoe graag we ook allemaal naar home design shows kijken, hun prevalentie hen een beetje een slechte dienst heeft bewezen. Dankzij tv-magie trekken de ontwerpers van die shows projecten uit met strakke deadlines en kleine budgetten die nooit in de echte wereld zouden vliegen. Op tv is er vaak een team van arbeiders die achter de schermen werken om het werk in recordtijd te voltooien en hun salarissen zijn ingebouwd in het budget voor de show, wat betekent dat ontwerpontvangers alleen hoeven te betalen voor de kosten van materialen. Realistisch gezien moet u bereid zijn om de kosten van materialen plus eventuele extra arbeidskosten te dekken. Houd er rekening mee dat het inhuren van extra arbeid kan helpen om het werk sneller gedaan te krijgen, maar het zal ook uw bedrijfsresultaat verhogen. Natuurlijk is elk project anders. De beste manier om grip te krijgen op een verwacht budget en duur is door potentiële ontwerpers vooraf om deze informatie te vragen. Wees niet bang om contact op te nemen met meer dan één om een realistisch beeld te krijgen van wat je kunt verwachten.

Marmeren werkbladen en facings in een keuken met een Viking-assortiment en Spencer Fung-krukken in deze omgebouwde Tribeca-loft ontworpen door Richard Gluckman.

Fernando Bengoechea / Getty Images

Neem de tijd om de juiste pasvorm te vinden

Niet alle ontwerpers zijn gelijk geschapen. Net als wij allemaal heeft elke ontwerper zijn of haar eigen unieke persoonlijke smaak, eigenaardigheden en zakelijke praktijken. Om ervoor te zorgen dat uw project een succes wordt, is het belangrijk dat u en uw ontwerper op dezelfde pagina staan met veel van deze details. Misschien moet je er een paar interviewen voordat je iemand vindt die bij je past. In de ontwerpwereld wordt dit interview een consult genoemd. Het kan een persoonlijke vergadering zijn of telefonisch worden gehouden en het kan worden betaald of onbetaald zijn. U kunt deze tijd gebruiken om voorbeelden van het werk van de ontwerper te bekijken, meer te weten te komen over hun proces en te vragen naar zakelijke praktijken, zoals hun voorkeursmethoden voor communicatie en facturering. Je kunt deze tijd ook gebruiken om de ontwerper je te laten leren kennen. Voel je vrij om een paar foto’s of items mee te nemen die je van plan bent te gebruiken voor ontwerpinspiratie. Laat de ontwerper weten wat uw specifieke eigenaardigheden en persoonlijke voorkeuren zijn. Aan het einde van de vergadering moet je een goed idee hebben of jullie tweeën goed zullen samenwerken.

Houten tafel en stoelen in moderne woonkamer met groot raam in stijlvol appartement

Westend61/ Getty Afbeeldingen

Facturering is niet standaard

Facturering is een andere functie die varieert tussen interieurontwerpers. Omdat de meesten hun eigen bedrijf bezitten, zijn ze vrij om hun eigen vergoedingsstructuren in te stellen. Het werkt echter meestal op een van de twee manieren. Ofwel brengt de ontwerper een uurtarief in rekening – met of zonder de kosten van ingebouwde materialen – of brengt u de verkoopprijs voor goederen in rekening en neemt de upcharge als de vergoeding. Beide methoden worden als typisch beschouwd. U wilt er gewoon zeker van zijn dat u zich bewust bent van hoeveel u betaalt voor services. Gerenommeerde ontwerpers zullen u voorzien van een grondig budget voordat ze beginnen met het doen van aankopen, dus het zien van een kostenanalyse zou niet zo moeilijk moeten zijn. Als uw ontwerper zich tegen het idee lijkt te verzetten, wilt u misschien ergens anders kijken.

ingerichte slaapkamer

Martin Barraud / Getty Images

Communicatie is de sleutel

Bovenal is goede communicatie de sleutel om ervoor te zorgen dat uw project tot bloei komt zoals u had gehoopt. Soms aarzelen nieuwere klanten om hun ware mening bekend te maken omdat ze het gevoel hebben dat ze minder goed geïnformeerd zijn dan de ontwerper, maar uiteindelijk zijn zij degenen die blij moeten zijn met het eindresultaat. Goede ontwerpers eigenlijk prefereren slagvaardige klanten. Definitieve meningen maken hun werk op dit moment gemakkelijker en ze weten dat tevreden klanten eerder zullen leiden tot toekomstige zaken. Dus als u wijzigingen wilt aanvragen bij uw ontwerper, gaat u naar rechts aheCDL Dat gezegd hebbende, hoe eerder u feedback geeft, hoe gemakkelijker het zal zijn om wijzigingen aan te brengen. Vooral als het wordt gegeven voordat aankopen zijn gedaan. Aankopen kunnen worden geretourneerd of gewoon ongebruikt blijven, maar dat privilege kan gepaard gaan met een extra vergoeding.

interieur thuiskantoor

Explora_2005 / Getty Images

Voor degenen die nog nooit eerder een interieurontwerper hebben ingehuurd, kan het idee om dit te doen buiten bereik voelen, maar dat hoeft niet zo te zijn. We hebben een handleiding voor beginners gemaakt om met een interieurontwerper te werken om u te helpen de sprong te wagen. Gebruik het advies in dit bericht om een weloverwogen beslissing te nemen of het inhuren van professionele hulp de juiste keuze voor u is. Heb je ooit een interieurontwerper ingehuurd? Zo ja, heb je nog advies toe te voegen?

Lees ook:   De 10 coolste kleine studio's die we ooit hebben gezien