4 chique manieren om rustiek metselwerk te gebruiken

Metselwerk is een veel voorkomende textuur die wordt gebruikt in verschillende trends. Het is handig om een klassieke of landelijke sfeer in een ruimte te brengen. Als gevolg hiervan zie je het meestal in rustieke of landelijke stijlen. Maar rustiek metselwerk is door de jaren heen een groter onderdeel geworden van chique trends. Stijlen zoals industriële chic maken gebruik van metselwerk, net als rustieke chique stijlen.

Naast grootschalige trends zijn er ook verschillende subtiele, stijlvolle manieren om baksteen te gebruiken. Lees verder om te leren werken met rustiek metselwerk in verschillende moderne ruimtes.

Rustiek metselwerk industriële stijl

Industriële stijl rustiek metselwerk

Zoals hierboven vermeld, is rustiek metselwerk gebruikelijk in industriële ruimtes. De moderne industriële ruimte op de foto hierboven maakt er veel gebruik van. De rode textuur van de bakstenen muren voegt wat warmte toe tegen het beton. Moderne ruimtes hebben ook de neiging om samen materialen met een hoog contrast te gebruiken, dus als u contrast wilt creëren met behulp van textuur, is baksteen een goed element om in uw ontwerp te gebruiken.

Deze afbeelding hierboven laat ook zien hoe baksteen kan werken in een minimalistische en moderne ruimte. Baksteen doet geweldig werk door textuur te geven aan een ruimte waar elementen zoals wandkleden en prullaria niet worden gebruikt. Het compenseert het gebrek aan die items die normaal gesproken textuur zouden geven.

Rustiek metselwerk chique stijl

Rustieke chique baksteen

Rustiek chic is een andere stijl die uitstekend gebruik maakt van metselwerk in huis. Een voorbeeld is de rustieke chique woonkamerruimte op de foto hierboven. Het getextureerde metselwerk geeft een onmiddellijke rustieke gevoeligheid. Het past goed bij andere subtiele rustieke elementen, zoals het getextureerde geweven tapijt.

Lees ook:   14 frisse en leuke terrasideeën om u deze zomer te inspireren

Deze foto laat zien hoe goed baksteen kan werken met een modernere gevoeligheid in de rest van de kamer. De kamer heeft de frisse, lichte kleur die gebruikelijk is in moderne ruimtes. En die lichte kleuring wordt goed gereflecteerd in de baksteen zelf en de lichte voeg. Het combineert allemaal goed om overweldigend eigentijds te zijn.

Rustieke metselwerk slaapkamer ruimte

Accent Muur

Een ander geweldig gebruik voor baksteen is om het te gebruiken als een accentmuur. Op de foto hierboven geeft de verontruste, schokkerige textuur van de baksteen een opvallende rustieke uitstraling. Het laat zien hoe u een rustiek gevoel kunt krijgen in een moderne ruimte door eenvoudig baksteen aan een enkele muur toe te voegen.

In feite voegt de rustieke metselwerkaccentmuur contrast en visuele interesse toe aan de ruimte. De rest van de ruimte is door en door modern, met de minimalistische bijzettafels, grimmig zwart hoofdeinde en witte muren, terwijl de blootgestelde lamp een lichte industriële sfeer geeft. In combinatie laten de elementen in deze kamer zien hoe goed baksteen past in een rustieke chique ruimte.

Rustieke metselwerk keukenruimte

Texturen combineren

Een actueel kenmerk van moderne ruimtes is om creatief te worden met conflicterende texturen. En de ruimte op de foto hierboven heeft het principe goed.

De baksteen in de backsplash zet een solide toon van sterke textuur. Ondertussen voegt marmering op het aanrecht nog meer textuur toe tegen nog meer getextureerd hout. Het laat zien hoe drie texturen tonnen visuele interesse kunnen creëren in zowat elke ruimte. Dit zou een geweldige stijl zijn voor kunstzinnige ruimtes waarbij contrast het centrale thema is.

Lees ook:   De beste bamboematras om te proberen