Doorbreek deze slechte schoonmaakgewoonten in de woonkamer en transformeer uw leefruimte

slechte schoonmaakgewoonten in de woonkamer

Nelleg/Getty Afbeeldingen

Schoonmaken is een gedoe. Maar misschien maak je het jezelf moeilijker dan absoluut noodzakelijk is. Of je nu je slaapkamer, keuken of badkamer opruimt, het verbannen van je slechte gewoonten kan het gemakkelijker maken om schoon te maken – en gemakkelijker om je plaats schoon te houden.

En nergens zal een echt goede schoonmaak duidelijker zijn dan je woonkamer. Het is uw ruimte om te ontspannen en het is waar u gasten vermaakt. Het is waar je meest statementmakende decor hoogstwaarschijnlijk zal leven. Het verdient dus wat TLC. En je kunt het leveren met een beetje hulp.

Doorbreek deze vijf slechte schoonmaakgewoonten in de woonkamer en je kunt je ruimte onberispelijk schoon krijgen. Zo schoon zelfs, dat het misschien wel voorgoed zo blijft.

Leven met palen

Kijk eens rond in je woonkamer. Hoe staat het met je spullen? Als je stapels hebt, is het tijd om te heroverwegen. Die stapel tijdschriften en die hoop plaids doen je esthetiek geen goed. Plus, weet je wat stapels uitnodigen? Grotere stapels.

Dat wil niet zeggen dat je spullen er misschien niet baat bij hebben om in groepen te worden verzameld. Maar er is een verschil tussen het speelgoed van je kinderen losjes in de hoek laten stapelen en netjes in een prullenbak bewaren. Als je geen afstand kunt doen van je stapel omdat het logisch is om de items op die manier verzameld te houden, investeer dan in een opslagsysteem voor die items om je woonkamer netjes te houden. Als een toegevoegde bonus kan het je familieleden of huisgenoten wijzen op waar dat spul naartoe moet gaan als het niet in gebruik is, waardoor ze spullen kunnen opbergen zodat je woonkamer netjes blijft.

slechte schoonmaakgewoonten in de woonkamer 2

Broodbakmachine/Shutterstock

Rommelige oppervlakken

Hoe vaak stof en desinfecteer je alle oppervlakken in je woonkamer? Als het niet vaak voorkomt, wordt u mogelijk geconfronteerd met een van de meest voorkomende slechte schoonmaakgewoonten in de woonkamer: te veel rommel. Je zult je schoorsteenmantel nooit afvegen als je er meer dan een dozijn items vandaan moet halen om dat karwei van je lijst af te strepen.

Lees ook:   Beste outdoor beveiligingscamera's

Stroomlijn wat u op uw oppervlakken bewaart om het gemakkelijker te maken om alles er bijna uit te laten zien en te ontsmetten.

Niet eerst afstoffen

De woonkamer heeft de neiging om stof op te hopen. Dus als je begint met stofzuigen zonder eerst het stof op je oppervlakken aan te pakken, verplaats je het probleem gewoon. Begin in plaats daarvan met afstoffen. En doe eerst je hoogste richels en werk je dan een weg naar beneden. Wacht om je vloeren als laatste schoon te maken, zodat je al dat stof opvangt en je ruimte echt schoon krijgt. Bonus: door ervoor te zorgen dat al het stof volledig is verzameld tijdens het schoonmaken, kunt u de ruimte na verloop van tijd schoner houden.

Vergeet ook niet de items die niet gemakkelijk stofvrij te kloppen zijn, zoals kussens en dekens. Was ze regelmatig om die huisstofmijt te vangen.

slechte schoonmaakgewoonten in de woonkamer 3

Een sprankelende woonkamer vereist regelmatig schoon gereedschap. Beeld: FollowTheFlow/Getty Images

Vuil gereedschap gebruiken

Het schoonmaken van je woonkamer kost wat elleboogvet. Verspil het niet. Een van de meest voorkomende slechte schoonmaakgewoonten in de woonkamer is beginnen met gereedschap dat zelf niet schoon is.

Als je je vacuĆ¼mfilter al een tijdje niet hebt schoongemaakt, is dit het moment. Hetzelfde geldt voor je poetslappen, sponzen of wat je ook gebruikt om te desinfecteren en af te stoffen.

En over desinfecteren gesproken, vergeet dit deel niet. Het is gemakkelijk om je salontafel een snelle veegbeurt te geven, maar vergeet niet om die vaak aangeraakte items zoals afstandsbedieningen en lichtschakelaars te krijgen.

Lees ook:   De beste gazonsproeiers

Geen plek hebben voor alles (en alles op zijn plaats)

Waar moet die afstandsbediening naartoe? Hoe zit het met dat kussen? Hoe zit het met dat bordspel? Als je het niet zeker weet, is de kans groot dat niemand anders in je huis het ook weet. En dat is de reden waarom je eindigt met dingen die gewoon rondzweven, waardoor visuele rommel ontstaat en het moeilijk wordt om je plek er schoon uit te laten zien. Het leidt ook tot het probleem van palen die we hierboven hebben besproken.

Omdat woonkamers over het algemeen ruimtes zijn om te ontspannen, is het gemakkelijk om ontspannen te worden over hoe ze worden onderhouden. Maar dat kan ertoe leiden dat rommel zich ophoopt. En dat zorgt er niet alleen voor dat je plek er rommelig uitziet, maar het maakt je takenlijst ook veel langer als het tijd is om schoon te maken.

Verzamel alle spullen in je woonkamer die geen plek hebben. Zoek er dan een plek voor. Houd het vervolgens op zijn plaats. Easy-peasy.

Klinkt een van deze slechte schoonmaaktips voor de woonkamer bekend in de oren? Als dat zo is, is het tijd om uw ruimte opnieuw te configureren, zodat deze u beter van dienst kan zijn. Doorbreek deze gewoontes en je kunt langer genieten van een schonere ruimte!