10 landschapsfouten om deze herfst te vermijden

Een verdieping voorstedelijk huis

Of je nu naar een nieuw huis bent verhuisd of je oude een make-over geeft, de herfst is het perfecte moment om te profiteren van je buitenruimte. Maar alleen omdat het weer afkoelt, betekent dit niet dat uw tuinwerk klaar is – de herfst vereist nog steeds veel gazon, landschapsarchitectuur en onderhoud aan de stoeprand om uw huis er de hele winter en in de lente goed uit te laten zien. Hier zijn 10 landschapsfouten om dit najaar te voorkomen.

1. Buitenverf gaat ver

Hoewel u misschien denkt dat landschapsarchitectuur alleen betrekking heeft op levende planten en bodembedekking rond uw buitenhuis, speelt uw buitenverfkleur van uw huis een grote rol in de algehele uitstraling van uw buitenkant. De herfst is het perfecte moment om te kiezen voor een nieuwe verfbeurt, het retoucheren van verf of het repareren van gevelbeplating om uw landschapsarchitectuur in het beste licht te laten opvallen.

2. De hardscaping gebieden negeren

Landschapsarchitectuur kan worden onderverdeeld in twee categorieën: zacht en hard. Zachte landschapsarchitectuur is het levende spul dat textuur heeft en kan worden geplant, terwijl hardscaping verwijst naar trottoirs, opritten, rotsen, mulch en straatstenen die rond uw huis zijn geplaatst voor veiligheid, functie en schoonheid. Zachte landschapsarchitectuur krijgt de meeste aandacht, maar in de herfst kan het reinigen van uw oppervlakken met een powerwash helpen om uw tuin er tijdens de wintermaanden fris uit te laten zien.

3. Uitzicht op plantenbakken onder je ramen

Raam- of plantenbakken zijn een geweldige manier om textuur toe te voegen aan uw buitenhuis en om kleur toe te voegen aan uw gevelbeplating, baksteen of buitenoppervlakken. Plantenbakken zijn perfect voor huizen die niet veel tuinruimte hebben, maar toch groen willen toevoegen aan de gevel van uw huis. Hardere kruiden zoals lavendel zijn geweldig voor de herfstmaanden, en je kunt het zelfs allemaal afmaken met wat kleine kalebassen of pompoenen voor een extra vleugje kleur.

Lees ook:   10 manieren om uw smartphone te gebruiken om uw huis te bedienen
tuin-op-huis-muur
Lisa Stokes / Getty Afbeeldingen

4. De bladeren laten opstapelen

Als je in een huis woont met veel volwassen en oudere bomen in de tuin, kun je verstrikt raken in de nostalgie van vallende herfstbladeren, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn als ze niet regelmatig worden aangeharkt. Overtollige gevallen bladeren kunnen trottoirs of looppaden verbergen die in verval zijn of nat kunnen worden en glad worden onder de voeten voor voetgangers. Hark bladeren wekelijks tijdens de herfst maanden om een mogelijk ongeluk te voorkomen en houd uw gras gezond in de wintermaanden.

5. Vergeten het gazon te beluchten

Als je een koel seizoensgras hebt zoals Kentucky bluegrass, engels raaigras of zwenkgras – meestal het meest voorkomend in noordelijke staten – wil je je gazon in de vroege herfst beluchten. U kunt dit doen door een gazonbeluchter achter een tractor te slepen, een handbeluchter te duwen of beluchtingspieken aan de onderkant van uw schoenen te binden en rond te lopen op uw gazon.

6. Vuil tuingereedschap bewaren

Elke herfst worden uw tuin- en tuingereedschap opgeborgen in uw schuur of garage en worden ze vergeten tot het voorjaar. Voordat u ze laat “overwinteren” voor de koelere maanden, moet u ervoor zorgen dat ze allemaal werken, worden schoongemaakt van vuil en puin en correct worden opgeslagen. Laat grond, vocht of ander vuil uw gereedschap de komende seizoenen niet onbruikbaar maken.

7. Je gras verwaarlozen

Alleen omdat uw herfstgazon niet met dezelfde snelle groei groeit als de zomermaanden, betekent dit niet dat u onderhoud zoals maaien en bemesten kunt vergeten. Kijk naar uw lokale kwekerij of tuincentrum voor huisverbetering voor lokale teeltgidsen op basis van uw klimaat en demografie. Een herfstgazon dat op seizoensbasis wordt bemest, voorkomt dat het tijdens de komende wintermaanden beschadigd raakt.

Lees ook:   Dingen om te overwegen bij het installeren van stopcontacten

8. Snoeien van voorjaarsbloemende struiken

Soms is minder meer als het gaat om herfstlandschap. Planten zoals taxussen, buxussen en andere voorjaarsbloeiende struiken houden van een goede snoei, maar niet als het na half augustus klaar is. Voor planten als deze heeft nieuwe groei geen kans om uit te harden voordat de temperaturen tot het vriespunt dalen, en je zult waarschijnlijk wat winterschade hebben om de volgende lente aan te pakken.

9. Vergeten voorjaarsbollen te planten

De herfst is de beste tijd om na te denken over kleurrijke bloemen die in de lente ontkiemen. Neem contact op met uw lokale kwekerij over welke bloeiende bollen het beste zijn om nu te planten terwijl de grond nog zacht is voor de wintervorst. U zult het geweldig vinden hoe uw herfstbeplanting in het voorjaar zal leiden tot een prachtige tuin. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen van de kweker opvolgt en plant ze laag genoeg in de grond om bevriezing van uw bollen te voorkomen.

Amerikaanse traditionele centrumzaal koloniale revival bakstenen huis met dakkapellen.
Greg Pease / Getty Afbeeldingen

10. Een kleurloze tuin hebben

Terwijl je misschien denkt dat fall betekent dat uw buitenhuis kleur mist, denk anders met creatieve en kleurrijke bodembedekkende oplossingen. Gekleurde hout- en rubberen mulchvariëteiten bieden een prachtige achtergrond voor groenblijvende bomen en naaldplanten. Grondknuffelende planten zoals cranberry cotoneaster en andere haagplanten kunnen zorgen voor een herfstshow van kleur waar je buitenhuis dol op zal zijn!